Facebook Pixel

Mitai ir faktai apie moterų mokymą

Mitai ir faktai apie moterų mokymą

Vyriški ir moteriški organizmai skirtingai reaguoja į stresą. Tai akivaizdus faktas. Tačiau kuo tiksliai skiriasi, daugeliui tebėra klausimas. Štai keletas mitų ir faktų apie moterų treniruotes.


Dažniausiai paplitusi klaidinga nuomonė, kad moterys negali užsiauginti raumenų, nes negamina testosterono, kaip tai daro vyrai. Faktas: raumenų augimui įtakos turi ne testosteronas, o baltymų sintezė ir genų signalizacija. Ir jie yra beveik vienodi moterims ir vyrams. Atitinkamai, galimybės auginti raumenis yra lygios.


Tačiau moterys yra vidutiniškai mažesnės ir lengvesnės nei vyrai. Ir kai jie pradeda treniruotis, raumenų masė procentais nuo pradinės masės yra mažesnė.
O testosterono kiekis vyrams po treniruotės trumpam padidėja. Tačiau tai neturi tiesioginės įtakos raumenų augimui. Tai padidina ištvermę ir pagerina efektyvumą nuo streso. Atitinkamai, leidžiant vyrams treniruotis daugiau nei moterims.


Tačiau moterys turi ir savo pranašumą – pasveikimą. Jie neugdo tiek jėgos, kiek vyrai, tačiau nepatiria jos nuosmukio treniruočių metu. Jiems nereikia tokių ilgų poilsio intervalų po jėgos apkrovų kaip vyrams. Be to, dėl dažnesnio širdies susitraukimų dažnio moterys ne tik greičiau atsigauna, bet ir paprastai yra veiksmingesnės intervaliniais laikotarpiais. Ir tai reiškia, kad jiems nereikia ilsėtis tarp galių rinkinių, bet gali pereiti prie kitų pratimų.


Apibendrinant: norint auginti raumenis, moterims reikia specialios baltymų sintezės programos su trumpesniais poilsio intervalais jėgos treniruočių metu nei vyrams.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.