Facebook Pixel

Į ką atkreipti dėmesį renkantis pirmuosius patiekalus kūdikiui?

Į ką atkreipti dėmesį renkantis pirmuosius patiekalus kūdikiui?

Virtuvės dizainas

 

Po mamos į kūdikio racioną įtraukiamas pienas, įvairios tyrelės, dribsniai, netrukus ir sriubos. Kad vaikui būtų patogu mokytis valgyti ir maistas neišsilietų iš indų, verta rinktis gilias lėkštes. O vyresniems vaikams   bus įdomiau valgyti iš kelių dalių lėkštės. Taigi maistas atrodo patrauklesnis, o vaikui tai tarsi žaidimas – iš pradžių maistą sudėkite į skirtingas dalis, o tada valgykite iš jų.

Naminiai patiekalai vaikas turi atrodyti patraukliai, todėl renkantis patariame atkreipti dėmesį į ryškius, spalvotus ar su įvairiais animaciniais vaikiškų patiekalų paveikslėliais. Tai padės sudominti vaiką ir padaryti valgymo procesą smagiau.

Iš pradžių, kai vaikas tik mokosi valgyti, rinkitės kūdikį. šaukštas pagamintas iš minkštos medžiagos – tai gali būti šaukštas su silikonine briauna arba pilnas silikonas. Taip galite nepažeisti kūdikio dantenų. kūdikiui bus patogu pačiam paimti šaukštelį, jei jis turi lenktą rankeną.

Patartina neimti lėkštutės „augimo“ , čia reikia vadovautis vaiko apetitu . Vaikiškos lėkštės tūris turi atitikti porciją, kurią gali valgyti jūsų mažylis.

Labai dažnai tėvai mano, kad plastikas yra geriausias vaikiškas indas, bet tai yra kliedesys. Taip, pagrindinis jo privalumas – lengvas, tačiau geriau rinktis karščiui atsparius modelius su dvigubu dugnu. Į tokius indus galite pilti karštus patiekalus ir nesijaudinti, kad kaitinant į maistą pateks cheminių medžiagų.

Taurės ir gėrimai

 

Poilniki yra geriausias būdas išmokyti vaiką gerti vandenį, arbatą ar bet kokį kitą skystį. . Tai puodeliai su uždaru dangteliu ir patogiu gėrimo snapeliu. Daugumoje modelių yra „neišsiliejimo“ sistema (specialus vožtuvas puodelio viduje), leidžiantis pamiršti patirtį „o jei jis apsivers“. Gertuvės patogios ir tuo, kad jas lengva išardyti ir išplauti. Renkantis svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad nosytė būtų minkšta, tuomet mažylis nepažeis dantenų ir dantų.

 

Medžiaga

 

Patiekalai turėtų būti saugus kūdikiui ir neišryškinti toksiškų elementų, kai į jį pilamas/pilamas maistas. Dažniausiai vaikiški indai gaminami iš silikono (tai įvairūs elastomerai) arba iš porceliano ir fajanso. Manoma, kad porcelianas labiau tinka kūdikiui, nes gali atlaikyti bet kokią temperatūrą ir yra visiškai saugus sveikatai. O jei tokia lėkštė sulūžtų, vaiko nesužalos skeveldros, nes jos didelės ir neturi aštrių briaunų.

 

Sėkmės renkantis vaikiškus stalo įrankius ir gero apetito savo vaikams!

Turinys
  • Virtuvės dizainas
  • Taurės ir gėrimai
  • Medžiaga
  • Sėkmės renkantis vaikiškus stalo įrankius ir gero apetito savo vaikams!
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.