Facebook Pixel

Miego sutrikimai. Priežastys ir gydymas.

Miego sutrikimai. Priežastys ir gydymas.

Naujausi tyrimai parodė, kad daugelis žmonių šiandien turi rimtų miego problemų. Gyvename tokiu tempu, kad 8 valandos miego atrodo visiškai nerealu. Be to, daugelis iš mūsų kenčia nuo nemigos. Dažniausiai, kai einame miegoti, vis tiek nenorime miegoti. Todėl miegas gali būti neramus, o ne atkuriamas.

Dauguma mažiau nei 8 valandas miegančių žmonių patiria įvairių nemalonių simptomų. Dažniausiai pasireiškia galvos skausmai, protinis nuovargis, dirglumas, imunodeficitas, depresija ir nuovargis. Nemiga taip pat gali sukelti haliucinacijas ir protinį žlugimą.

Geriausias būdas pagerinti miegą – pakeiskite mitybą ir kasdienybę: atsisakykite kofeino ir cukraus, venkite aktyvios veiklos prieš miegą, eikite miegoti tuo pačiu metu, palaipsniui mažindami apšvietimą.

Siūlomas natūralus gydymas.

Įvairūs natūralūs preparatai taip pat gali padėti pagerinti miegą. Tokie vaistai kaip melatoninas, valerijonas, 5-HTP ir L-teaninas yra plačiai naudojami miego problemoms gydyti. Kadangi jie nesukelia priklausomybės, jie yra visiškai saugūs ir veiksmingi.

Valerijonas.

Valerijonas tradiciškai vartojamas nemigai gydyti, o šiandien jis yra pripažintas nemigai gydyti Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje ir Italijoje. Įrodyta, kad valerijonas yra saugus, bet tikriausiai nėra pakankamai veiksmingas nemigai gydyti. Nors tyrime, kuriame dalyvavo 18 tiriamųjų, pastebėtas reikšmingas miego pagerėjimas po dviejų savaičių vartojant valerijoną. Teigiamų rezultatų gauta tiek vartojant vieną valerijoną, tiek kartu su kitomis žolelėmis.

Valerijonas dažnai rekomenduojamas nuo nemigos. Tačiau tai buvo įrodyta. Kad jo vartojimas ilgainiui padeda nuo nemigos.  Atliekant tyrimą su dviem tiriamųjų grupėmis, pusė dalyvių 1 valandą prieš miegą vartojo 600 mg valerijono ekstrakto su alkoholiu, o kita pusė vartojo placebą. Žinoma, valerijonas neveikė kaip migdomoji tabletė – greitai ir nedelsiant. Pirmąsias kelias savaites abiejose eksperimentinėse grupėse buvo pastebėti tie patys rezultatai. Po mėnesio vartojimo rezultatai tapo pastebimi – Valerijonas pasirodė esąs veiksmingesnis. Miego pagerėjimas buvo pastebėtas 66% gavėjų, o placebo grupėje tik 29% gavėjų pastebėjo veiksmingumą. Kiti tyrimai parodė, kad pagerėjo kiti miego aspektai, tokie kaip miego trukmė, miego nerimas ir kt. Todėl galime drąsiai kalbėti apie jo naudą organizmui.

Melatoninas.

Mūsų kūnas kontroliuoja miegą ir pabudimą naudodamas melatoninas. Kankorėžinė liauka gamina serotoniną ir paverčia jį melatoninu. Esant stipriai šviesai (pavyzdžiui, kai patalpoje daug saulės) melatonino gamyba sulėtėja, o visiškai tamsioje patalpoje melatonino gamyba didėja. Žmonių, kurių normalus ciklas sutrikęs, miegui skatinti rekomenduojama vartoti melatoniną. Melatoninas taip pat turi tiesioginį raminamąjį poveikį.

Net buvo įrodyta, kad melatoninas yra naudingas tiems, kurie linkę į reaktyvinį atsilikimą, nes po skrydžio gali būti sunku nusiteikti ir įsilieti į įprastą kasdienybę. .

Po daugybės tyrimų mokslininkai nustatė teigiamų rezultatų vartojant melatoniną nuo nemigos pagyvenusiems žmonėms ir vaikams. Daugiau nei 62% gavėjų po 4 savaičių kurso pastebėjo pagerėjimą visiems, kurie susidūrė su šia problema. Verta paminėti, kad melatoniną vaikams galima duoti tik prižiūrint suaugusiesiems ir taip, kaip nurodė gydytojas.

Daugelis žmonių šeštadienį ir penktadienį eina miegoti vėlai, o sekmadienį negali anksti užmigti. . Tyrimas parodė, kad melatonino vartojimas likus 5 valandoms iki norimo miego laiko sekmadienį padėjo užmigti 90% tiriamųjų. Taigi 3 mg melatonino prieš miegą padės pagerinti miego kokybę ir trukmę.

Aklieji taip pat kenčia nuo nemigos ir sutrikusios dienos režimo, nes negali orientuotis pagal dienos ar nakties šviesos indikatorius. 10 mg melatonino per dieną gali padėti sinchronizuoti dienos režimą.

Yra žmonių, kurie negali užmigti iki ankstyvo ryto, jų būklė apibūdinama kaip „pelėdos“ sindromas. Taip pat jiems rekomenduojama vartoti melatoniną (5-10 mg 3 valandas prieš miegą). Melatoninas taip pat gali būti puikus svajonių knygų pakaitalas (benzodiazepinas ir kt.). 2 mg melatonino per dieną palaipsniui pašalins tabletes nuo nemigos.

Kiti siūlomi natūralūs gydymo būdai.

  • Taškinio masažo ar akupunktūros pagalba taip pat gali padėti nuo nemigos. . Miego kokybės pagerėjimą pastebėjo daugiau nei pusė tiriamųjų (53 iš 84 žmonių). Jie taip pat pažymėjo, kad užmigti tapo lengviau ir greičiau. Biologiškai aktyvių taškų masažas padeda atsipalaiduoti, todėl miego efektyvumas po tokių procedūrų gerokai padidėja. Masažas paveikia tam tikras nervų galūnes (pvz., riešus, smakrą, kaklą, smilkinius), todėl smegenims siunčiami signalai ir jie veikia kaip migdomieji.
  • Kitas būdas kovoti su nemiga yra meditacija. Šio tipo terapija taikoma ir nemigai, ir depresijos ar nuovargio simptomams gydyti. Meditacijos rezultatas matomas ne iš karto, jis veikia laipsniškai, bet labai efektyviai.
  • Vaistažolės, naudojamos kovoti su nerimu, rekomenduojamos ir sergant nemiga. Buvo tiriamas apynių ir melisos poveikis kartu su valerijonu. Po priėmimo pacientai pastebėjo reikšmingą miego įpročių pagerėjimą, lengvą pabudimą ir nerimo sumažėjimą. .html' title='GABA' target='_blank'>GABA (gama-aminosviesto rūgštis) rūgštis) yra natūralus trankviliantas ir neurotransmiteris, užtikrinantis nervinių impulsų perdavimą tarp smegenų ląstelių. Todėl šis papildas rekomenduojamas simptomams, susijusiems su nerimu, nervų sutrikimais ir nemiga, gydyti.
  • Mokslininkai įrodė, kad levandų eterinio aliejaus aromatas skatina lengvą miegą. Todėl pora lašų aliejaus į difuzorių arba džiovintų žolelių maišelis su levandomis po pagalve bus efektyvi ir efektyvi priemonė, padėsianti greitai užmigti.
  • Miego sutrikimai, susiję su nerimu ir. depresija paprastai gydoma 5-htp. Kaip natūralus antidepresantas, 5-hp   taip pat rekomenduojamas kovojant su nemiga.
  • Daugelis kitų augalinių preparatų, galinčių padėti nuo nemigos, yra gana platūs. Tai apima Ashwagandha, Astragalus, ramunėlės, moteriškos šlepetės, pasiflora ir Kaukolės dangtelis.

  ;

 

Turinys
  • Siūlomas natūralus gydymas.
  • Valerijonas.
  • Melatoninas.
  • Kiti siūlomi natūralūs gydymo būdai.
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.