Facebook Pixel

Ar būtina vaikams duoti vitaminų kompleksus?

Ar būtina vaikams duoti vitaminų kompleksus?

Vaikystėje organų sistemos auga ir vystosi. Vaikų metabolizmas vyksta greičiu, viršijančiu suaugusiųjų medžiagų apykaitos procesų greitį. Hipovitaminozė vaikystėje sukelia rimtų neigiamų pasekmių, įskaitant bendrą vystymosi vėlavimą ar atskirų organų patologiją. Ar turėtume duoti vaikui vitaminų?
Ukrainos klimato sąlygos neleidžia gauti vitamino D reikiama doze ištisus metus . Pediatrai įpareigoja tėvus papildomai duoti savo vaikams, ypač pirmaisiais 3 gyvenimo metais, kai formuojasi kaulinis audinys, auga dantys.
Ukrainoje šaltuoju periodu augalinio maisto nepakanka. Dažnai rūpestingos mamos ir močiutės užšaldo arba konservuoja augalų vaisius. Terminio apdorojimo metu prarandama iki pusės vertingų mikroelementų. Vaikams skirtuose ekologiškuose preparatuose yra reikiamų vitaminų.
Kokius vitaminų kompleksus jis jums patars, paklauskite pediatro. Atkreipkite dėmesį į ekologiškus pasaulinio garso prekių ženklų preparatus. Jų galite nusipirkti čia. Be specialių vitaminų kompleksų vaikams, svetainėje yra įvairių vaistų, sugrupuotų pagal simptomus, kainą, prekių ženklus ir kompozicija .

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.