Facebook Pixel

Apie kolageno naudą grožiui ir sveikatai

Apie kolageno naudą grožiui ir sveikatai

Apie kokį kolageną tikriausiai žino kiekvienas žmogus dėl reklamos. Jo galima rasti veido kremuose, valikliuose, losjonuose, šampūnuose, serumuose ir net vyrų skutimosi gelyje. Tačiau ne visi iki galo supranta jo svarbą ir vaidmenį organizme, o tai neapsiriboja senėjimą stabdančiais veiksmais.

Biologinė vertė

Internete yra nemažai straipsnių šia tema. Tačiau paprastam žmogui, nutolusiam nuo chemijos, biologijos, genetikos, nėra taip paprasta perprasti specializuotą terminiją. Todėl mes stengsimės nuo jo nutolti ir suprasti sąvoką pasitelkę įdomius faktus ir palyginimus.

  1. Kolagenas ir jos struktūrą tyrė geriausi mokslininkai. Tarp jų – Linusas Paulingas, Helen Berman, Francisas Crickas ir kiti. Jiems pavyko įrodyti, kad kolagenas organizme turi nuolatinę struktūrą molekuliniu lygmeniu.
  2. Jis randamas visų gyvūnų organizme, o augaluose, grybuose, bakterijose ir virusuose jo nerasta. .
  3. Kadangi kalcis suteikia kūnui pagrindą ir jėgą, kolagenas apgaubia jį milijardais sruogų, kurios suteikia dar daugiau tvirtumo ir elastingumo. . Tai yra jungiamojo audinio pagrindas.
  4. Kolagenas sudaro 25–45 % visų suaugusiųjų baltymų.
  5. Jo yra ne tik odoje ir plaukuose, kaip mano daugelis moterų, bet ir raumenyse, kremzlėse, kauluose , sausgyslės.
  6. Išskirti keli kolageno tipai. Jie turi bendrą struktūrą, tačiau skiriasi aminorūgščių serijomis. Todėl kiekvienas iš jų turi kryptingą poveikį konkrečiam audiniui ar organui.

Taigi, norėdami jaustis gerai, visi turime turėti pakankamai jo kūne.

 

Kolageno biosintezė

Biosintezės procesas yra gana sudėtingas

 

Biosintezės procesas yra gana sudėtingas, daug energijos reikalaujantis procesas. Visavertei gamybai jums reikia:

  • deguonis;
  • aminorūgštys;
  • vitaminų.

Todėl pilnos biosintezės pagrindu galima vadinti visavertę mitybą, į kurią įeina viskas, ko reikia. Be to, jūsų paties kolageno gamybos sumažėjimui įtakos turi amžius. Kuo vyresni tampame, tuo sunkiau organizmui susidoroti su tokiu sudėtingu darbu. Skirtingai nei hialurono rūgštis, kurios iki 25-30 metų gaminamas pakankamas kiekis, kolageno kiekis pradeda mažėti po 20 metų. Dėl šios priežasties mitybos specialistai rekomenduoja periodiškai peržiūrėti savo valgiaraštį, kad įsitikintumėte, jog valgote iš išorės.

 

Kas nutiks, jei bus deficitas?

Mokslininkai ištyrė daugiau nei 28 kolageno formas.

Mokslininkai ištyrė daugiau nei 28 kolageno formas, kurios yra būtinos pilnavertei funkcijai. Turėdami bendrą molekulinę struktūrą, jie skiriasi aminorūgščių serijomis. Taigi kiekvienas iš jų atitinka odos, skeleto, vidaus organų, taip pat raumenų, raiščių, kremzlių poreikius.

Collagens yra pluoštų, turinčių gijinę baltymų struktūrą. Jie tiesiogine prasme apgaubia visą kūną, suteikdami jam jėgų ir kartu mobilumo. Jei yra trūkumas, tada pirmasis požymis yra smulkios veido raukšlės, odos suglebimas. Jei problema nebus išspręsta, su amžiumi susiję pokyčiai nebeatrodys tokie reikšmingi. Su ilgalaikiu trūkumu:

  • raumenų tonusas susilpnėjęs;
  • vystosi osteoporozė;
  • Sąnarių pažeidimai, pvz., išnirimai;
  • pasireiškia širdies ligos, sutrinka širdies vožtuvai;
  • raiščių ir sausgyslių problemos;
  • Pastebimas trapumas, sausi plaukai ir trapūs nagai.

Todėl kolageno trūkumo problema pereina iš kosmetikos į medicinos sritį.

 

Kolagenas kosmetologijoje

Kolagenas buvo pripažintas dešimtmečius

Kolageno savybės žinomos daugelį dešimtmečių ir plačiai žinomos būtent kosmetikos dėka. Jis pridedamas prie visų produktų, skirtų kovai su raukšlėmis. Vargu ar ji sulaukė tiek dėmesio, jei nedavė rezultatų. Sistemingai naudodami kaip kasdienę veido procedūrą, gausite:

  • patobulintas tonas;
  • kontūro stiprinimas;
  • hidratacija;
  • raukšlių mažinimas;
  • gerina veido spalvą.

Kosmetologijos klinikos sąlygomis Jums taip pat bus pasiūlytos injekcijos, kurios kolagenu pateks į giliausius dermos sluoksnius ir tiesiogine prasme išlygins odos reljefą. Taigi, veido kolagenas nepakeičiamas kovojant su su amžiumi susijusiais pokyčiais.

Jis ne mažiau populiarus kūno odos priežiūros produktuose. Be šių privalumų, jūs taip pat gausite puikų būdą atsikratyti celiulito. Naudojant išoriškai kremų, serumų pavidalu, po 14 naudojimo dienų pastebimas 11% sumažėjimas. Norėdami pagerinti rezultatus, specialistas taip pat gali patarti įsigyti kolageno papildų pavidalu. Maitinimas iš vidaus sustiprina išoriniam naudojimui skirtų produktų poveikį.

Pažymėtina, kad jis taip pat vaidina svarbų vaidmenį plaukų sveikatai. Jei naudojate tikrai kokybišką plaukų kosmetiką, tinkamai jais rūpinkitės, tačiau blizgesio ir stiprumo negalite grąžinti, greičiausiai tai yra kolageno trūkumas. Verta pirkti produktus su jo turiniu, taip pat pasiimti specialų plaukų kolagenas,, kuris maitina plaukus nuo šaknų ir išilgai viso ilgio. Būklės pagerėjimas taikant tokį integruotą požiūrį gali būti stebimas po 5-7 dienų. Visiško pasveikimo laikotarpis priklauso nuo pradinės būsenos.

 

Kolagenas medicinoje

Kolageno preparatai plačiai naudojami įvairiose srityse vaistas.

Preparatai kolageno pagrindu plačiai naudojami įvairiose medicinos srityse. Apsvarstykite pagrindinius.

  1. Odai skirtas kolagenas aktyviai naudojamas plastinėje chirurgijoje. Jo pagrindu gaminami armavimo siūlai veidui, siūlų medžiaga. Puikiai įsišaknija, nepalieka randų.
  2. Jam dalyvaujant, taip pat gydomi nudegimai, įpjovimai ir plyšimai. Suteikia audiniams elastingumo, skatina pagreitintą regeneraciją.
  3. Kolagenas yra būtinas širdies vožtuvų taisymui. Jis atlieka sustiprinimo funkciją. Todėl chirurginių intervencijų metu pacientams ant pažeistų vietų implantuojami savotiški kolageno karkasai. Panašiai stiprinamos nusilpusios kraujagyslės.
  4. Jis pasitvirtino gydydamas akies ragenos patologijas.
  5. Naudojamas esant vidaus organų pažeidimams dėl stipraus smūgio, esant dideliems minkštųjų audinių pažeidimams.
  6. Sąnarių kolagenas yra gydymo dalis žmonėms, sergantiems pėdų iškritimu, kuris atsiranda dėl kolageno trūkumo raiščiuose ir raumenyse. , todėl atsiranda nestabilumas. Gydymo kursas atliekamas naudojant fiksuojamuosius tvarsčius. Tuo pačiu principu gydomos ir kitų sąnarių (kelio, alkūnės) ligos, atstatomas kremzlių audinių paslankumas ir elastingumas.
  7.  Vartojamas osteoporozei (kaulų trapumui, trapumui) gydyti. Šiuo atveju kolagenas suleidžiamas tamponų pavidalu į kaulinio vamzdelio ertmę.

 

Kas kenčia labiausiai?

Kadangi pagrindinis šaltinis yra maistas, kelia nerimą klausimas, kokių produktų mums reikia visi, kuriems rūpi sveikata ir išvaizda.

Kadangi pagrindinis šaltinis yra maistas, klausimas, kokio maisto mums reikia, rūpi visiems, kuriems rūpi sveikata ir išvaizda. Pradėkime nuo to, kad kolagenas yra gyvūninės kilmės baltymas. Todėl svarbu, kad racione būtų pakankamai žuvies ir mėsos.

 

Maistas (100 gramų)

Kolageno kiekis (g)

Jautiena

2,6

Turkija

2,4

Kiauliena

2,1

Aviena

1,6

Žuvis (lašišos rūšys)

1,6

Triušiena

1,55

Anties mėsa

0,87

Vištienos mėsa

0,7

 

Kai kuriuose sąrašuose želatina nurodoma kaip kolageno šaltinis. Iš tikrųjų tai yra jo denatūravimo produktas. Bet jame esantis kolagenas yra labai nekokybiškas, be to, norint visapusiškai pasisavinti, į racioną būtina įtraukti daug vitaminų, mikroelementų, amino rūgščių.

Maisto produktai, skatinantys biosintezę

Kad gautumėte kuo daugiau naudos iš mėsos produktų, kartu su jais valgykite daržoves, vaisius, riešutus ir sėklas. Juose yra vitaminų, augalinių baltymų, amino rūgščių, kurios skatina jų pačių biosintezę.

 

Vaisiai

Daržovės

Riešutai

Javai

Persikai

Brokoliai

Žemės riešutai

Grikiai

Bananai

Špinatai

Anakardžiai

Sojos

Datos

Kopūstai

Riešutas

Daiginti kviečiai

Mėlynės

Petražolės

Migdolai

Moliūgų sėklos

Vyšnė

Sierai

Kedras

Pupelės

Vyšnė

Cukinijos

Lazdyno riešutai

Žirniai


Daržovių, vaisių, grūdų ir mėsos produktų balansas taip pat turi antrą pavadinimą – senėjimą stabdanti dieta. Jei jūsų mityboje pakanka visų pirmiau minėtų produktų, tikriausiai atrodote puikiai, bendraamžiai pavydi grožio ir jaunystės.

Taip pat atkreipkite dėmesį į maistą, kuris trukdo pasisavinti kolageną iš maisto, maisto papildus. Tai apima cukrų ir angliavandenius. Jie tiesiogine prasme jį blokuoja, todėl susidaro deficitas.

 

Jūrų, gyvūnų ir augalų kolagenas: savybės

Renkantis kolageno papildus , iškyla pirmasis klausimas: kas geriau – jūrinė ar gyvūninė?

Renkantis kolageno papildus pirmiausia kyla klausimas, kas geriau – jūrinis ar gyvūninis? Atsakymas gana paprastas – mums reikia abiejų tipų. Pažiūrėkime, kodėl.

  1. Jei nuspręsite nusipirkite Kijevo kolageno gyvūninės kilmės, tada gausite produktą, kuris gaminamas iš paukščių, galvijų kaulų ir kremzlių. Dėl naudos galime pasakyti, kad jis gerai absorbuojamas organizme, nes yra „susijęs“ su žmonėmis. Tačiau jis beveik niekada nenaudojamas kosmetologijoje, nes gana didelis molekulės dydis neleidžia prasiskverbti į odą, todėl netinka kosmetikai.
  2. Jūrinis kolagenas gaminamas iš jūrinių žuvų odos. Šio tipo pranašumas yra didelis virškinamumas. Molekulė mažesnio dydžio, puikiai įsisavinama žarnyne, lengvai prasiskverbia pro odos paviršių, tad jei naudositės grožio salonuose atliekamomis procedūromis su kolagenu, galite būti tikri, kad tai jūrinės kilmės.
  3. Augalinis kolagenas rinkoje pasirodė palyginti neseniai. Jis gaminamas iš daigintų kviečių. Jo kiekis šiame produkte yra labai mažas, todėl apdorojimo ir ekstrahavimo procesai yra labai brangūs.

Akivaizdu, kad abi rūšys gerai atlieka savo darbą – kompensuoja organizmo trūkumą. Gyvūnas kompensuoja savo kolageno trūkumą, jūra skatina biosintezę organizme. Todėl sveikos mitybos specialistai rekomenduoja jas kaitalioti vienas su kitu arba vieną naudoti sveikatos, o kitą kosmetikos tikslais. Pasirinkimas bet kuriuo atveju lieka pirkėjui.

 

Kuris geresnis?

Moterys renkasi kolageną pagal paskirtį kuo ilgiau išsaugoti grožį ir jaunystę.

Jei moterys pageidauja pirkite kolageną Ukrainoje norėdami kuo ilgiau išsaugoti grožį ir jaunystę, tada vyrams reikia apsaugoti raumenis ir raiščius nuo galimų sužalojimų. Jie atsiranda sportuojant ir dirbant sunkų fizinį darbą. Bet kokiu atveju, norint suprasti, kuris iš jų yra tinkamesnis kiekvienu atveju, tikslinga gauti ekspertų patarimus, atlikti tyrimą ligoninėje. Tai vienintelis būdas pasiekti geriausią rezultatą.

Žinomi prekių ženklai siūlo gana didelį pasirinkimą, stengdamiesi kuo geriau patenkinti skirtingų kategorijų žmonių poreikius. Norint susidaryti idėją, verta apsvarstyti lentelę, kurioje pateikiami kai kurie produktai, pagrindinės jų savybės.

 

Vardas

Paskirtis

Sudėtis

Trumpas aprašas

KOLAGENAS SU HIALURONO RŪGŠTIES IR VITAMINU C, KOLAGENO ATPILDYMAS, RESERVEAGE NUTRITION, 78 G

Oda

10 kalorijų

Puikiai palaiko veido ir kūno odos grožį, jaunatviškumą. Kompozicija papildyta hialurono rūgštimi ir vitaminu C, kurie leidžia pasiekti geresnių rezultatų.

   

Angliavandeniai 0

 
   

Baltymai 2 g

 
   

Vitaminas C (askorbo rūgštis) – 60 mg

 
   

Verisol bioaktyvūs kolageno peptidai 2500 mg

 
   

hialurono rūgštis 20 mg

 

HIALURONO RŪGŠTIS IR CHONDROITINAS, HIALURONO RŪGŠTIS, GERIAUSI GYDYTOJO, 180 CAP

Sąnariams

Sudėtyje yra mažiausiai 600 mg hidrolizuoto II tipo kolageno

Specialūs chondroitino ir hialurono rūgšties priedai suteikia geriausius rezultatus palaikant sąnarių ir kremzlių sveikatą.

   

Chondroitino sulfatas 200 mg

 
   

Hialurono rūgštis 100 mg

 
   

BioCell kolagenas (iš vištienos krūtinkaulio kremzlės) 1000 mg

 

JŪRŲ KOLAGENAS IR HIALURONO RŪGŠTIS, JŪRŲ KOLAGENAS, NEOCELL, 120 KAPSULIŲ

Veido odai

Vitaminas C (askorbo rūgštis) 66 mg

Be to, jame yra vitaminų ir mikroelementų kompleksas, kuris prisideda prie geriausio pasisavinimo. Naudojama kaip senėjimą stabdanti priemonė odos elastingumui ir jaunystei palaikyti.

   

Vitaminas B6 66 mg

 
   

Vitaminas B12 (metilkobalaminas) 6,6 mg

 
   

33 mg magnio

 
   

Cinkas 22 mg

 
   

Varis 66 mg

 
   

NeoCell Marine Collagen 2000 mg

 
   

hialurono rūgštis 20 mg

 
   

Silikonas 13,2 mg

 

 

Kaip vartoti kolageną

Dienos norma nuo nuo 5 iki 10 gramų.

Dienos norma yra 5–10 gramų. Apatinė juosta skirta anti-senėjimo terapijai, viršutinė skirta sąnarių ligų profilaktikai, sportininkų raumenims ir raiščiams palaikyti. Paprastai visą kursą rekomenduojama baigti per 30 dienų. Po to būtina bent mėnesio pertrauka.

Jei norite, galite pasirinkti patogiausią išleidimo formą, neatsižvelgiant į produkto tipą:

  • tabletės;
  • kapsulės;
  • milteliai;
  • geriamasis.

Šio tipo priedai yra beskoniai ir bekvapiai, todėl juos patogu ištirpinti vandenyje. Kollageno tabletės ir bet kokia kita forma turi būti vartojama su maistu, laikantis gamintojo ar sveikatos priežiūros paslaugų teikėjo rekomendacijų. Bet kokiu atveju jie neturi skonio ir kvapo, todėl nesugadins jūsų mėgstamų patiekalų skonio.

Kontraindikacijos, perdozavimas

Kolagenas yra natūralus baltymas, kurį dauguma žmonių vartoja su žuvimi ir mėsa, todėl papildai paprastai yra gerai vartojami, be didelio šalutinio poveikio. Tačiau kai kuriais atvejais geriau jų atsisakyti, nebent gydantis gydytojas davė kitų rekomendacijų. Kada turėtumėte nuo jų susilaikyti?

  1. Dėl diagnozuoto širdies nepakankamumo.
  2. Inkstų arba tulžies akmenligė.
  3. Kraujagyslių trombozė, venų varikozė.
  4. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu
  5. Gyvūnų ir (arba) žuvų baltymų netoleravimas.

Kalbant apie perdozavimą, iki šiol nenustatyta jokios rimtos su juo susijusios žalos sveikatai. Tačiau, kaip ir didelio skaičiaus privalumai. Kartais pastebimos alerginės reakcijos, tačiau dažniau jos yra susijusios su pagalbiniais komponentais, o ne su pačiu kolagenu. Vitaminas C laikomas stipriu alergenu. Jei netoleruojate gyvulinių baltymų, galite vartoti jūrinį kolageną ir atvirkščiai – gyvūninį, jei esate alergiškas žuviai.

Kas lemia kainą?

Ne paslaptis, kad kaina yra svarbi daugeliui pirkėjų. Kollageno kaina yra tiesiogiai priklausomas nuo tipo. Gyvūninė kilmė laikoma labiausiai prieinama, nes gamybos proceso metu žaliavos yra pigesnės nei jūrinio kolageno. To negalima pasakyti apie augalinį kolageną. Tai pats brangiausias tipas ir tinka tiems, kurie laikosi išskirtinai veganiškos dietos.

Taip pat verta paminėti, kad daug kas priklauso nuo gamintojo šalies. Kuo toliau nuo mūsų, tuo didesnės transportavimo išlaidos ir atitinkamai galutinė kaina. Paprastai prekės ženklai iš JAV yra šiek tiek brangesni. Padėkite išsirinkti gerą parinktį kolageno apžvalgos a> iš labiau patyrusių pirkėjų, kurie jau naudojo Europos prekių ženklų produktus.

 

Kaip sutaupyti pinigų nepakenkiant sveikatai?

Atsižvelgiant į populiarumą kolageno rinkoje, ar nenuostabu, kad jie siūlo jį įsigyti tiesiog ant kiekvieno kampo.

Atsižvelgiant į kolageno populiarumą rinkoje, nenuostabu, kad jo siūloma įsigyti tiesiogine prasme ant kiekvieno kampo. Tačiau sužinojus apie jo naudingas savybes, nereikėtų skubėti pirkti – pirmiausia stenkitės gauti kuo daugiau informacijos apie produktą, gamintoją. Keletas paprastų patarimų padės tai išspręsti.

  1. Stenkitės pasitikėti tik patikimais prekių ženklais. Šiek tiek didesnę kainą visiškai pateisina puiki kokybė, tarptautiniai sertifikatai.
  2. Visada patikrinkite pakuotės vientisumą, ar nėra apsauginių sandariklių, membranų. Deja, ne per daug padorūs „verslininkai“ aktyviai užsiima populiarių produktų padirbinėjimu ir vietoj naudingo priedo nesunku gauti nenaudingų miltelių.
  3. Pirkite kolageną Kijeve visada pigiau nei kituose miestuose. Todėl protinga pirkti iš tiesioginių tiekėjų. Tai visada yra kokybės ir prieinamų kainų garantija.

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Если нет выраженных морщин, но беспокоит сухая кожа, стоит принимать коллаген?

Свойство коллагена — увлажнение кожи. Однако для лучшего эффекта рекомендуется выбирать комплекс с гиалуроновой кислотой. Благодаря ей он лучше усваивается, поэтому результат будет лучше

Искала коллаген у нас в аптеках (Житомир), но не нашла таких производителей как у вас. Можно заказать доставку.?

Коллаген купить в Украине вы можете оформив заказ у нас на сайте. Мы выполняем доставку в Харьков, Одессу, Днепр, Запорожье, Николаев, Кривой рог, Полтаву и любой другой город или районный центр. Более подробно о сроках и способах доставки вам расскажут наши менеджеры по телефону.

После родов кожа тела потеряла тонус, выглядит непривлекательно. Коллаген поможет?

Если вы не кормите грудью, тогда можно посоветовать вам КОЛЛАГЕН 1 И 3 ТИПА, COLLAGEN TYPES 1&3, DOCTOR'S BEST, 500 МГ. Отлично сбалансированный состав, легко усваивается. Созвонитесь с менеджерами, они также подберут комплекс косметики по уходу за телом, чтобы вы получили лучший результат.

Если принимать коллаген для суставов, то кожа тоже помолодеет?

Все что мы принимаем с пищей, в виде добавок воздействует на весь организм целиком. В том числе, если вы принимаете комплекс для суставов, то частично его действие также отразиться на коже. Однако результат не будет таким выраженным, как во время приема средства для кожи. Разница - в составе, как правило он дополнен витаминами, микроэлементами, которые дают отличный результат.

Turinys
  • Biologinė vertė
  • Kolageno biosintezė
  • Kas nutiks, jei bus deficitas?
  • Kolagenas kosmetologijoje
  • Kolagenas medicinoje
  • Kas kenčia labiausiai?
  • Produktuose esantis kolagenas
  • Maisto produktai, skatinantys biosintezę
  • Jūrų, gyvūnų ir augalų kolagenas: savybės
  • Kuris geresnis?
  • Kaip vartoti kolageną
  • Kontraindikacijos, perdozavimas
  • Kas lemia kainą?
  • Kaip sutaupyti pinigų nepakenkiant sveikatai?
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.