Facebook Pixel

Rudens daržovės ir vaisiai – vitaminai iš sodo

Rudens daržovės ir vaisiai – vitaminai iš sodo

Rudenį verta stiprinti organizmą, kad jis atsispirtų infekcijai. Lengviausias būdas tai padaryti yra tinkama mityba. Maistas turi tiekti ne tik energiją, bet ir maistines medžiagas, didinti natūralią organizmo apsaugą. Sumažėjusio imuniteto problema, ypač vaikų, kurių imuninė sistema dar neveikia efektyviai, todėl tinkama mityba ypač svarbus jiems svarbus.
Atminkite šiuos komponentus ir principus:
Vitaminas C – didina imuninės sistemos efektyvumą. Gali užkirsti kelią peršalimo simptomams ir, žinoma, juos palengvinti.
Cinkas – reguliuoja imuninės sistemos veiklą, didina imunitetą. Sutrumpina peršalimo trukmę net perpus. Stimuliuoja regeneracinius procesus ląstelėse.
Selenas – sustiprina imuninės sistemos veiklą, skatina antikūnų gamybą. Saugo mus nuo virusų ir bakterijų, turi priešuždegiminį poveikį.
Natūralios antibakterinės medžiagos – česnakuose ir svogūnuose esantys ingredientai pasižymi antibakteriniu ir priešuždegiminiu poveikiu. Žalios daržovės turi didžiausią galią. Iš svogūnų galima virti sultis, sirupą.
Vanduo ir kiti gėrimai – užkerta kelią dehidratacijai, skatina nereikalingų medžiagų pasišalinimą iš organizmo. Karščiuojant reikia gerti daugiau skysčių nei įprastai, nes tai padeda sumažinti kūno temperatūrą.
Vasaros pabaiga nėra šviežių daržovių ir vaisių pabaiga ir tikrai ne priežastis keisti daržoves vaiko racione dabar su vitaminais iš stiklainio. Ruduo – metas, kai vaiko lėkštėje atsiranda naujų, įdomių skonių. Susipažinkite su sezoninėmis rudens daržovėmis ir vaisiais.
Sezoninių vietinių daržovių ir vaisių naudos negalima pervertinti – skanu ir sveika, o taip pat daug pigiau nei ne sezono daržovės. Rudenį reikia atsisveikinti su braškėmis, šparaginėmis pupelėmis ar pupelėmis, tačiau tai nereiškia, kad rudens meniu bus skurdesnis. Jis bus tiesiog kitoks, gausus sezoninių daržovių ir vaisių, kurių vasarą nėra. Kokios rudeninės daržovės ir vaisiai gali būti vaiko lėkštėje?
Rudens daržovės ir vaisiai
Moliūgai – rudens karalienė, o jos panaudojimo galimybės beribės. Iš moliūgų galima gaminti sriubas, pyragus, patiekalus iš makaronų, ryžius, blynus. Moliūgą galima užšaldyti ir naudoti kelis mėnesius, kai moliūgų nebebus. Moliūgais galime mėgautis nuo rugsėjo iki kovo.
Cukinijos – galima nuo rugsėjo iki spalio. Jų neabejotinas skonis yra privalumas – vaikai mėgsta juos valgyti ir puikiai papildo daugelį patiekalų, tokių kaip sriubos, paplotėliai ir mėsainiai, daržovės ir ant grotelių kepti patiekalai.
Baklažanai – galima rugsėjį ir spalį.
Brokoliai –galimi nuo rugsėjo iki gruodžio, juos galima duoti vaikams, pavyzdžiui, padažuose ir troškintuose patiekaluose.
Burokėliai – Sezonas nuo rugsėjo iki kovo. Tinka sriuboms, kepiniams, taip pat kaip testo komponentas.
Kolrabi – galima įsigyti iki lapkričio, geriausia supjaustyti gabalėliais neapdorotus.
Pipirai – galima iki spalio mėn. Skanu prie makaronų ir ryžių patiekalų.
Obuoliai ir kriaušės – šių vaisių sezonas tęsiasi visą rudenį ir žiemą. Vaikas mielai valgys jas žalias, bet reikėtų pasigaminti ir keptų obuolių bei kriaušių su vaniliniu padažu.
Svariniai – jo sezonas yra rugsėjo-lapkričio mėn. Labiausiai tinka uogienėms ir konservams.
Slyvos – šių vaisių galima įsigyti nuo rugsėjo iki spalio. Geriausias žalias ir taip pat pyragams.
Spanguolės – spalio ir lapkričio mėnesiais, vaikas mielai valgys šiuos vaisius skanios želė pavidalu.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.