Facebook Pixel

Rudens vitaminai – sustiprinkite imunitetą!

Rudens vitaminai – sustiprinkite imunitetą!

Rudenį ypač reikalingos papildomos vitaminų injekcijos, kad išvengtume ligų ir rudeninio melsvo atsiradimo. Kur rasti svarbiausių vitaminų rudeniui? Nuostabu, kiek mūsų nuotaika ir savijauta priklauso nuo oro. Rudenį, kai saulės mažėja, dienos trumpėja ir debesuota, mūsų organizmas gamina vis mažiau serotonino, tai yra laimės hormono. Parduotuvėse nėra tokio didelio šviežių daržovių ir vaisių pasirinkimo, todėl vitaminų gauname vis mažiau. Visa tai prisideda prie to, kad šiuo laikotarpiu lengva ne tik pasigauti infekciją, bet ir įkristi į rudeninę depresiją. Kad taip nenutiktų, reikėtų pagalvoti apie savo mitybos papildymą reikalingais vitaminais.

Rudens vitaminai – kokius vitaminų preparatus rinktis?

Peršalimo ir gripo laikotarpiu mūsų organizmui ypač svarbūs tokie vitaminai kaip vitaminas A, D ir, žinoma, vitaminas C. Pastarasis ypač žinomas dėl stiprinimo. imuninę sistemą. Tačiau vitaminai būtini ir serotonino, tai yra laimės hormono, gamybai. Dėl B vitaminų ir vitaminas D galime veiksmingiau atsispirti rudeninei depresijai ir bliuzui. Visų šių vitaminų galima rasti įvairiuose maisto papilduose ir vitaminų preparatuose, kuriuos galima įsigyti kapsulėmis. Priklausomai nuo jūsų poreikių, vienoje kapsulėje galite pasirinkti maisto papildą su vienu iš vitaminų arba visus rudeniui skirtus vitaminus. Tokiuose preparatuose, kaip taisyklė, taip pat yra būtinų mikroelementų, tokių kaip kalis ir augalų ekstraktai, kurie taip pat turi įtakos imuniteto gerinimui. Ypatingą dėmesį verta skirti preparatams su ženšenio, ežiuolės ar erškėtuogių ekstraktu. Renkantis maisto papildus reikia būti atsargiems – daug vitaminų, kuriuos kasdien aprūpiname su maistu, o vitaminų perteklius organizme gali būti toks pat žalingas kaip ir jų trūkumas. Todėl pirkdami vitaminų preparatus pasitarkite su gydytoju, ypač jei vartojate kokių nors vaistų.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.