Facebook Pixel

Rudeninė depresija? Mityba ir šviesa: kovos su rudens depresija būdai

Rudeninė depresija? Mityba ir šviesa: kovos su rudens depresija būdai

Rudens depresija gali aplenkti kiekvieną. Atrodo, kaip ir bet kuri sezoninė depresija, prasidėjus naujam sezonui. Jai palankios trumpesnės, apsiniaukusios dienos, šaltis ir šlapdriba. Didėjantis nuovargis, bloga nuotaika, sumažėjęs protinis darbas... Specialistai tokią būseną vadina sezonine estetine liga. Sužinokite veiksmingus būdus, kaip kovoti su rudens depresija.
Rudens depresija jus erzina? Nuotaikos pablogėjimas, slogios mintys, nuolatinis nuovargis... Tačiau ieškodama būdų, kaip išgydyti rudeninę depresiją, pagalvojote apie mitybos keitimą? Ukrainiečių tradicijoje priimta, kad vėsiuoju metų laiku būtina vartoti riebų maistą. Tačiau tai neteisinga. Riebus maistas, saldumynai, alkoholis ir kava sukelia vangumą, apatiją ir lėtina mąstymo procesus.
Rudens dieta – kas turėtų būti
Mūsų mityba turi didžiulę įtaką savijautai. Tai, ką valgome, lemia, ar turėsime jėgų kasdienei kovai ir efektyviai išlyginsime nuovargio jausmą. Todėl reikėtų vengti mažos maistinės vertės maisto produktų. Mūsų maistas turėtų būti turtingas vitaminų ir mineralų, vaisių ir daržovių. Ne mažiau svarbu pasirūpinti atitinkama duonos doze ar net pačių javų grūdais, kuriuose gausu B grupės vitaminų. kurie stiprina nervų sistemą. Mitybą verta praturtinti žuvimi, nes joje esantys riebalai prisideda prie serotonino – už mūsų nuotaiką atsakingo neuromediatoriaus – sintezės. Rudens racione labai pageidautina valgyti riešutus ir pakankamai vandens, o reguliariai valgant maistą išvengiama nuovargio ir dirglumo jausmo.
Rudens depresija – simptomai
natūraliausi . Tai vadinama sezonine afektine liga. Kaip įrodė mokslininkai, jis glaudžiai susijęs su mažiau saulės. Saulės spinduliai ne tik skatina mūsų organizmą gaminti vitaminą D, kuris yra atsakingas už kalcio pasisavinimą. Jų įtakoje taip pat gaminasi hormonai, atsakingi už mūsų savijautą. Vienas iš jų – melatoninas, kuris iš esmės kontroliuoja miego ir būdravimo ritmą. Dieną jo kiekis organizme yra nežymus, nes veikiamas saulės spindulių suyra, tačiau sutemus ir naktį jo kiekis padidėja, gal net kelis kartus. Tai sukelia mieguistumo, atsipalaidavimo jausmą. Įveda mus į palaimingą būseną, palengvinančią užmigimą, o tai, jei labai pageidautina vakare, dieną, sukelia bėdų, sukelia depresijos simptomus: neramumą, baimę, nerimą, susidomėjimo praradimą, pernelyg didelį mieguistumą, nuolatinį alkio jausmą. (ypač apetitas saldumynams), svorio padidėjimas, libido susilpnėjimas.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.