Facebook Pixel

Daržovės ir vaisiai valgyti žiemą

Daržovės ir vaisiai valgyti žiemą

Žiema – Tai laikotarpis, kai šalyje yra mažai vaisių ir daržovių. Nieko nėra toliau nuo tiesos. Žinoma, visų norimų nerasime. O jei pavyksta juos rasti, tai negalime būti tikri, ar jie sveiki ir be chemijos. Verta vadovautis sveiku protu ir pasiimti tai, kas yra prieinama žiemą.
Kokias daržoves galima valgyti žiemą?
Pirmiausia – šaknines daržoves, tokias kaip morkos, burokėliai, salierai.
Svogūninės daržovės. : svogūnai, česnakai.
Daržovės, ankštinės daržovės: pupelės, avinžirniai, žirneliai, lęšiai.
Kryžmažiedės daržovės: kopūstai ir raudonieji kopūstai, Briuselio kopūstai.
Pomidorai, salotos ar agurkai, taip, darysime rasti, bet mes turime jie bus iš šiltų kraštų. Jų skonis ir aromatas greičiau neprimena natūralių ukrainietiškų pomidorų ar agurkų skonio ir kvapo.
Ką valgyti vietoj atvežtinių daržovių?
Rauginti kopūstai ir agurkai teigiamai veikia bakterijų florą žarnyną, yra natūralūs probiotikai, turi daug vitaminų ir mineralinių druskų. Stiprinti imuninę sistemą. Marinavimui geriau naudoti savo gaminius, jei tokių turime.
Vietoj atvežtinių pomidorų – trintų pomidorų, kuriuos randame parduotuvių lentynose. Perdirbtuose pomidoruose likopeno yra daug daugiau – antioksidantas, turintis priešvėžinių savybių.

Kokius vaisius valgyti žiemą?
Obuolius ir kriaušes, bet ne tik.
Verta pasiimti šaldytą maistą, kuris nepraranda savo maistinės savybės ir skonis.
Graikiniai ir lazdyno riešutai.
Kalbant apie įvežamus vaisius, tokius kaip bananai ir citrusiniai vaisiai, jie purškiami stipriomis baktericidinėmis medžiagomis, kad kiekvienas galėtų išgyventi ilgą kelionę. Todėl labai svarbu jas gerai nuplauti šiltame vandenyje, geriausia su kempine. Taip pat yra skysčių vaisiams plauti.
Jei jaučiate, kad žiemą neturite pakankamai vitaminų, rekomenduojame įsigyti vitaminų.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.