Facebook Pixel

Pieno erškėtrožių nauda: kepenų detoksikacija ir virškinimo gerinimas

Pieno erškėtrožių nauda: kepenų detoksikacija ir virškinimo gerinimas

Pieno erškėtis yra viena iš natūralių žolelių kuris turi antioksidacinį ir antistimuliacinį poveikį ir yra dažniausiai naudojamas kepenų detoksikacijai ir gydymui. Pieninis erškėtis (arba Silybum marianum) yra žolė, daugiausiai auganti Kalifornijos srityje (nors galima auginti šilto klimato kraštuose visame pasaulyje); Paprastai jis naudojamas kaip ekstraktas arba kita forma, kuri yra patogiausia visoms naudingosioms medžiagoms išgauti.

Kadangi manoma, kad jis naudingas kepenims, pieno rūgščiai, analgetikais ir tulžies pūslėms, pieno usnis gali padeda virškinti – skatina fermentų susidarymą, didindama tulžies gamybą, malšindama rėmenį ir ramindama skrandžio gleivinę.

Pieno erškėčio privalumai

Pieno usnis buvo naudojamas daugiau nei 2000 metų. Šis augalas kilęs iš Viduržemio jūros regiono ir priklauso Aster šeimai. Graikų gydytojas ir botanikas Dioskoridas pirmasis atrado gydomąsias šio augalo savybes maždaug 40 m. pr. Kr. strong-now-foods-120-kapsul.html' title='Milk thistle' target='_blank'>Pieno erškėtis išvalo mus nuo toksinų, kurie gali sukelti daugybę ligų, įskaitant vėžį, aukštą cholesterolio kiekį, diabetą, inkstų akmenis, tulžies pūslės ligas, šalutinį chemoterapijos poveikį ir kt. Kaip antioksidantas, pieno usnis savo naudingosiomis savybėmis gali būti lyginamas su vitaminu E arba vitaminu C, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir lėtina senėjimo procesą. Šio augalo sėklose yra daug lipofilinių ekstraktų, kurie veikia kaip bioflavonoidai – antioksidantai, didinantys imunitetą ir lėtinantys oksidacinį stresą.

Be daugybės privalumų, erškėtis geriausiai žinomas dėl to, kad natūrali kepenų parama ir detoksikatorius. Mūsų kepenys veikia be perstojo, kad padėtų mums apsisaugoti nuo toksinų, esančių kasdieniame gyvenime, veikdamos kaip filtras ir pašalindamos kenksmingas medžiagas iš organizmo.

Pieno erškėtis mažina neigiamą poveikį kepenims, kurį sukelia vaistai, antibiotikai, aplinkos užterštumas, sunkieji metalai ir pan.

Pilnių sėklos ir lapai dažniausiai vartojami kapsulėmis, milteliais, tinktūra, ekstraktu ar arbata. Pieno usnis gali būti vartojamas neapdorotas, tačiau žmonės dažniausiai renkasi erškėtrožių ekstraktą, kad pasiektų geriausius rezultatus.

Pieno erškėtis gavo savo pavadinimą dėl pieno baltumo skysčio, kuris susmulkinus išteka iš augalo lapų. Pieno erškėtrožių lapai taip pat padengti balta danga, tarsi būtų panardinti į pieną.

7 pagrindiniai erškėtrožių privalumai

1. Kepenų detoksikacija ir sveikata

Pieno erškėtis yra galingas kepenų detoksikatorius. Jis padeda atstatyti pažeistas kepenų ląsteles, pašalindamas toksinus iš organizmo. Pieno usnis yra labai veiksmingas kaip natūralus antioksidantas. Taip pat pašalina neigiamą alkoholio poveikį organizmui, pašalina sunkiuosius metalus iš mūsų geriamo skysčio ir oro, kuriuo kvėpuojame, užterštumą!

Kepenys iš tikrųjų yra didžiausias mūsų vidaus organas ir yra atsakingas už organizmo detoksikaciją. Mūsų kraujo būklė labai priklauso nuo mūsų kepenų sveikatos. Mūsų kepenys visą dieną aktyviai valo kraują, kad visas kūnas būtų normalioje būsenoje.

Kepenys padeda pašalinti iš kraujo kenksmingas medžiagas, padeda gamintis hormonams, veikia kaip antioksidantas, didina gliukozės kiekį kraujyje. , taip gaminant energiją ir pasisavinant riebalus iš maisto. Pieno usnis buvo patvirtintas terapeutų kaip natūrali priemonė, padedanti gydyti įvairias kepenų ligas, įskaitant kepenų suriebėjimą, alkoholio pažeidimus, tulžies pūslę, psoriazę, hepatitą ir kt.

2. Padeda apsaugoti organizmą nuo vėžio

Pienių erškėčių sėklos yra didelis antioksidantų, vadinamų silimarinu, šaltinis. Silimarinas padeda stiprinti imunitetą, kovoja su genetiniais pažeidimais ir vėžio vystymusi.

Pieno usnis laikomas gera apsauga nuo vėžio, nes padeda blokuoti toksinų patekimą į ląstelių membranų receptorius.

3. Padeda sumažinti cholesterolio kiekį

Pieno erškėtis yra naudingas širdies sveikatai ir padeda sumažinti padidėjusį cholesterolio kiekį, valo kraują ir apsaugo nuo arterijų pažeidimo.

Preliminarūs tyrimai rodo, kad erškėtrožių ekstraktas yra labai veiksmingas kartu su kitais tradiciniais gydymo metodais. Įrodyta, kad pieno usnis pagerina bendrą cholesterolio, mažo tankio lipoproteinų (MTL), cholesterolio ir trigliceridų kiekį.

Verta pažymėti, kad visi pieno usnio tyrimų rezultatai yra pagrįsti diabetu sergančiais žmonėmis. tuos, kurie buvo išbandyti. Todėl negalima teigti, kad pieno usnis turi tokį patį poveikį kitiems ir gali būti naudojamas nuolatiniam cholesterolio kiekiui mažinti.

4. Gali padėti kontroliuoti arba užkirsti kelią diabetui

Eksperimentiniais ir klinikiniais tyrimais įrodytas vertingas antioksidantų, esančių pieno usnyje, poveikis, mažinantis cukraus kiekį kraujyje diabetu sergantiems pacientams.

4 -x savaitę trukęs tyrimas parodė, kad pacientų, vartojusių pienligę, kraujotaka ir insulino kiekis padidėjo, palyginti su placebo grupe.

Iš tiesų, rezultatai yra įspūdingi, nes kepenys yra iš dalies atsakingos už hormonų lygio reguliavimą. kraujyje. Todėl pieno usnis padeda sumažinti cukraus kiekį. Kas ypač svarbu diabetu sergantiems pacientams.

5. Padeda išvengti inkstų akmenų susidarymo

Kepenys yra pagrindinis virškinimo organas, jos padės apdoroti maistines medžiagas ir toksinus, kurie pas mus patenka per maistą, vandenį ir orą. Kepenys ir kiti virškinimo organai, tokie kaip tulžies pūslė, kasa, žarnynas ir inkstai  Dirbdami kartu, kad pagerintumėte kepenų sveikatą, pieno usnis gali padėti išvengti tulžies ir inkstų akmenų.

Pieno erškėtis palaiko endokrininę ir virškinimo trakto sistemas, padeda gaminti tulžies fermentus ir išvalyti kraują. Pieninis usnis taip pat išvalo organizmą nuo medžiagų apykaitos atliekų, taip sureguliuodamas tulžies pūslės funkciją.

6. Gerina odos būklę

Tyrimai rodo, kad fitochemikalai, kaip ir tie, kurie randami pieno erškėtyje, labai efektyviai sumažina neigiamą UV spindulių poveikį odai. Pieninis usnis labai sulėtina oksidacinį stresą, sukeliantį odos ligas (odos vėžį). Silimarino vartojimas taip pat gali sumažinti vėžiu sergančių pacientų odos pažeidimus, sukeltus spindulinės terapijos.

Prieš keletą metų atlikti tyrimai su pelėmis parodė, kad UV spindulių žala pelių, kurioms buvo suteiktas pieno erškėtis, odai buvo žymiai mažesnis, palyginti su tomis. duotas pieno usnis. nepriėmė.

7. Turi senėjimą stabdantį poveikį

Kadangi pieno erškėtyje esantys antioksidantai padeda išvengti laisvųjų radikalų daromos žalos organizme ir gerina virškinimą, jis iš tikrųjų gali sulėtinti senėjimo procesą. Tai turi teigiamą poveikį tiek odai, tiek visam kūnui.

Pieno erškėtrožių nauda yra labai plati, nes dėl jo suvartojimo galite sumažinti dažniausiai pasitaikančių ir rimčiausių ligų, išsivysto žmonėms senėjimo metu: širdies nepakankamumas, vėžys, diabetas, inkstų ir žarnyno ligos, su amžiumi susijusios odos problemos ir ligos, susijusios su regėjimo praradimu.

Pieno erškėtrožių nauda odai yra labai akivaizdi, nes sumažėja matomų dydžių senėjimo požymių, kad būtų išvengta odos vėžio simptomų, tokių kaip tamsios dėmės, raukšlės ir pigmentacija. Tos pačios antioksidacinės savybės gerina regėjimą, sąnarius ir raumenis.

Pieno erškėtis ir glutationas

Silimarinas, veiklioji erškėtrožių medžiaga, yra antioksidantas, galintis apsaugoti nuo glutationo trūkumo. Glutationas yra mūsų organizmo dalis, jo taip pat yra kai kuriuose augaluose, grybuose ir jūros dumbliuose. Jis vaidina svarbų vaidmenį kovojant su oksidaciniu stresu, sukeliančiu tokias ligas kaip vėžys, diabetas, širdies nepakankamumas ir neurodegeneracinės ligos. 

Tokie dalykai, kaip tarša, toksinai, vaistai, stresas, traumos, senėjimas, infekcijos ir radiacija, mažina kepenų funkciją ir glutationą organizme. Pieno erškėtis padeda padidinti glutationo kiekį, kad padidėtų kepenų detoksikacija. Pieno erškėtis stiprina kepenų sieneles, apsaugodamas jas nuo įsiskverbusių toksinų, taip pat palaiko kepenų ląstelių regeneraciją.

Rekomenduojamos erškėtrožių dozės

Kadangi pieno usnis priskiriamas prie maisto papildų, o ne vaistų, veiksmingumo ar kokybės požiūriu jo negalima lyginti su tais pačiais vaistais. Veikliųjų medžiagų kiekis gali skirtis priklausomai nuo konkretaus prekės ženklo ar įmonės gamybos metodų. Šiuo metu rinkoje yra keletas skirtingų mišinių su skirtingomis dozėmis.

Kol kas nėra standartizuotos pieno usnio dozavimo, tačiau dauguma žmonių mano, kad optimali dozė yra 20–300 mg. Vaistą vartoti kasdien.

Papildo pavidalu pienligę rekomenduojama vartoti:

  • Kasdien kaip detoksikaciją, rekomenduojama dozė yra 150 mg 1–3 kartus per dieną.
  • Artrofilaksijai ir kepenų palaikymui – 50–150 mg per parą.

Arbatos pavidalu:

Visus pieno usnio privalumus galite gauti ir gerdami jį kaip arbatą. Arbata gerina virškinimą, normalizuoja kepenų veiklą, gerina nuotaiką ir pagyvina. Į arbatą galima įdėti ir žiupsnelį pipirmėčių, kurios pagerins skonį ir sustiprins gydomąjį poveikį

1 arbatinį šaukštelį sutrintų sėklų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, palikite 15 min., perkoškite. Gerti karštą po 1 puodelį 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

Šalutinis erškėčio vartojimo poveikis

Pieno erškėtis yra saugus ir gerai toleruojamas žolė, Po jo vartojimo neigiamų rezultatų nebuvo. Iš praneštų šalutinių poveikių recipientai nurodė tik nedidelį pykinimą ir vidurius laisvinantį poveikį. Jei vartojate griežtai rekomenduojamą dozę, šalutinis poveikis ir alerginės reakcijos nepasireiškia.

 

Turinys
  • Pieno erškėčio privalumai
  • 7 pagrindiniai erškėtrožių privalumai
  • Pieno erškėtis ir glutationas
  • Rekomenduojamos erškėtrožių dozės
  • Šalutinis erškėčio vartojimo poveikis
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.