Facebook Pixel

Argano aliejaus panaudojimas ir nauda.

Argano aliejaus panaudojimas ir nauda.

Įsivaizduokite tokį sultingą vaisių, kad net kalnų ožkos lipa į medžius jais vaišintis! Šio mažo vaisiaus viduje yra mažas branduolys, iš kurio išspaudžiamas argano aliejus. Jis nuo seno naudojamas kaip maisto papildas, žaizdoms gydyti ir bėrimams šalinti, taip pat odos ir plaukų grožiui puoselėti. Šie medžiai tokie vertingi, kad 1998 metais argano miškas Maroke buvo paskelbtas UNESCO biosferos rezervatu.

Argano aliejaus naudojimo istorija

Argano aliejus atkeliauja ne tik iš Maroko. Žmonės iš viso pasaulio naudojo jį savo reikmėms vabzdžių įkandimams, odos infekcijoms ir spuogams gydyti. Ir šiandien jį naudoja ne tik moterys, bet ir vyrai visame pasaulyje kaip veiksmingą plaukų ir odos drėkiklį.

Viena iš pagrindinių neįtikėtinų gydomųjų savybių priežasčių argano aliejus yra tai, kad jame yra didžiulis vitaminų A ir E kiekis , taip pat antioksidantų, omega-6 riebalų rūgščių ir linolo rūgšties. Tyrimai rodo, kad užtepus ant odos ji tampa labiau drėkinama ir švytinti.

Lokiškai tepamas trokoferolis iš vitamino E padeda paskatinti naujų odos ir plaukų ląstelių gamybą. Štai kodėl kosmetikos įmonės į savo senėjimą stabdančius veido ir plaukų produktus deda argano aliejaus.

Norėdami gauti kuo daugiau naudos iš mažo riešutėlio, nebūtina pirkti brangių veido ir plaukų priemonių. Aliejaus galite nusipirkti tik įdėję jo į savo kasdienę odos priežiūros rutiną. Tiesa, 100% argano aliejus yra brangus, bet, laimei, ekonomiškai išleidžiamas – tik 1-2 lašai per dieną.

12 argano aliejaus privalumų

12 žinomų būdų, kaip Naudokite Itin senėjimą stabdantį, drėkinantį ir visiškai ekologišką aliejų savo kasdienėje grožio rutinoje.

1. Naktinis drėkiklis.

Argano aliejus greitai įsigeria į odą ir nepalieka riebių likučių. Nusiprausę prausikliu, užlašinkite aliejaus lašelį ant rankos, leiskite sušilti iki kambario temperatūros. Sukamaisiais judesiais tepkite veidą ir kaklą.

Žiemos ar sauso klimato sąlygomis jums gali prireikti dar kelių lašų aliejaus; bet nepamirškite naudoti saikingai. Šis aliejus yra švelnus ir gali būti naudojamas po akimis.

Pirštais užlašinkite 1 lašą ant veido nuo nosies tiltelio iki smilkinių ir atgal. Tada tuo pačiu būdu patepkite lašą po akimis. Vitaminai A ir E, kurie yra aliejaus dalis, padės atsikratyti raukšlių ir išlaikyti šią vietą švelnią bei drėkinamą

2. Veido tonikas

Odos tonizavimas – labai svarbus kasdienės veido priežiūros žingsnis. Norėdami visapusiško švytėjimo, įlašinkite 2–4 lašus į 240–250 ml įprasto prausiklio (toniko) arba dar geriau – paruoškite savo asmeninį toniką namuose!

Tam jums reikės maišelio žaliosios arbatos, kurį užpilkite 1 puodeliu filtruoto virinto vandens ir leiskite užvirti 7-10 minučių. Po kurio laiko išimkite paketėlį ir leiskite skysčiui atvėsti iki kambario temperatūros. Įlašinkite 1–2 lašus bet kokio pasirinkto eterinio aliejaus (citrinų, apelsinų ar arbatmedžių aliejaus) ir, žinoma, 2–4 lašus argano aliejaus ir supilkite į patogų buteliuką.

Naudokite ryte. ir vakare po prausimosi ir drėkinimo.

3. Pilingas

Namuose nesunku pasidaryti šveičiamąją kaukę, o jis bus daug pigesnis nei parduotuvėje, o pridėjus agranų aliejaus taip pat gausite ir senėjimą stabdantį efektą!

Norėdami pajusti nuostabias argano aliejaus savybes lupimo metu, tiesiog sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą rudojo cukraus ir kelis lašus argano aliejaus į dubenį. Įtrinkite į veidą sukamaisiais judesiais 2-4 minutes; atkreipkite ypatingą dėmesį į bėrimų ir sausų veido sričių sritį. Nuplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite veidą rankšluosčiu.

Reguliarus pilingas padeda pašalinti negyvą odą ir sumažinti raukšlių atsiradimą, todėl veidui suteikiamas gaivus ir pailsėjęs. Rudojo cukraus pagalba maistinės medžiagos iš argano aliejaus greičiau prasiskverbia į odą. Šį pilingą naudokite ne tik veidui! Jei turite sausų alkūnių ar kulnų (arba namų pedikiūro metu), naudokite dvigubą pilingą, kad pašalintumėte šiurkščias ląsteles!

4.Spuogai

Puiki žinia tiems, kurie kenčia nuo odos bėrimų – tyrimai parodė, kad argano aliejus gali sumažinti riebios odos riebalų gamybą! Moterys, kurios niekada anksčiau nesirgo spuogais, atrado, bet patyrė šią problemą jau būdamos 30–40 metų, žino, kaip sunku ją gydyti. Specialūs kremai dažnai yra brangūs, o ilgainiui gali pridaryti daugiau žalos nei naudos. Kadangi argano aliejuje yra linolo rūgšties, jis padeda sumažinti uždegimą ir išgydyti pažeistas odos ląsteles. Jei argano aliejų naudojate kaip drėkinamąją priemonę, bet taip pat gydote spuogus, tepkite aliejaus lašelį probleminėse vietose. Norėdami kovoti su ypač sunkiais bėrimais, prieš tepdami aliejumi, nuvalykite veidą toniku arbatmedžio aliejumi. Arbatmedžio aliejus papildo argano aliejaus savybes ir atlieka antibakterines, antivirusines ir priešgrybelines funkcijas. Kartu jie gali padėti kovoti su sudėtingomis spuogų formomis, padėti sumažinti uždegimą ir randus.

5. Strijos

Agran aliejus gali padėti išvengti strijų, nes pagerina odos elastingumą. Rankomis patrinkite 2-3 lašus ant pilvo, šlaunų ar kitų probleminių vietų. Vitaminai A ir vitaminas E padės atjauninti odą, tuo pačiu drėkindami ir užkirs kelią strijų atsiradimui. Jei jau turite strijų, pradėkite nuo probleminių vietų šveitimo masažo aliejumi  argano aliejumi ir ruduoju cukrumi prieš maudydamiesi vonioje.

6. Įpjovimai ir sudirgimai

Įpjovimai ir sudirginta oda yra nemalonūs ir neišvaizdus. Argano aliejus yra veiksminga priemonė po skutimosi tiek vyrams, tiek moterims. Įtrinkite į rankas lašelį ar du aliejaus ir lengvai pamasažuokite uždegimo vietas. Nuostabios gydomosios aliejų savybės yra nuostabios. Daugelis žmonių pastebėjo, kad po nuolatinio naudojimo sumažėjo įaugę plaukai.

7. Kūno drėkiklis

Kai pamatysite nuostabaus poveikio argano aliejus veidui, tikrai norėsite jį naudoti ir savo kūnui! Įlašinkite porą lašų argano aliejaus į kitą aliejų (kokosų, alyvuogių, simondsijų, saldžiųjų migdolų ar sezamų) ir naudokite kaip kūno losjoną. Jei turite labai išsausėjusią odą arba neužgijusias žaizdas ant alkūnių ar kitų vietų, šias vietas patepkite šiek tiek daugiau aliejaus, kad poveikis būtų stipresnis.

8 . Nenuplaunamas kondicionierius ir stilizatorius taip pat puikiai tinka plaukams. Kadangi šis aliejus neriebus, jis puikiai tinka kaip nenuplaunamas plaukų kondicionierius, palengvinantis formavimą ir pašalinantis suskilinėjusius plaukų galiukus! Argano aliejus padeda formuoti slenkančius ir elektrifikuotus plaukus ir apsaugo, kai naudojamas su plaukų džiovintuvu, suktukais ir lygintuvais. Įrodyta, kad argano aliejus skatina plaukų augimą, todėl patartina masažuoti galvos odą. Priklausomai nuo jūsų plaukų storio, tekstūros, būklės ir ilgio, jums gali prireikti nuo 1 lašo iki 3 lašų aliejaus. Kad nepersistengtumėte, pirmiausia užlašinkite 1 lašą ir paskirstykite per ilgį ir galiukus. Jei reikia, įlašinkite dar kelis lašus, o likusiais įtrinkite kaklą ir rankas.

9. Naktinė kaukė (gilus drėkinimas)

Jei turite sausus, lūžinėjančius plaukus, kartą per savaitę nakčiai galite padaryti kaukę su argano aliejumi nakčiai. Įmasažuokite į galvos odą 4-10 lašų kambario temperatūros aliejaus. Tada paskirstykite per visą ilgį iki galiukų, suriškite plaukus ir užsidėkite kepurę. Ryte plaukus plaukite įprastu būdu, kad neliktų riebių likučių. Nuo pleiskanų ar išsausėjusios galvos odos kaukę rekomenduojama darytis 2 kartus per savaitę.

10. Lūpų balzamas

Argano aliejus naudingas ne tik veidui ir plaukams; jis taip pat puikiai tinka kaip lūpų balzamo alternatyva arba kaip lūpų balzamo pakaitalas! Įtrinkite 1–2 lašus į lūpas, o perteklių nuvalykite.

Aliejus ne tik gydys suskeldėjusias lūpas, bet ir padės jas suminkštinti bei drėkinti. Žiemą aliejų turėkite su savimi, kad nesuskiltų lūpos.

11. Nagai

Pakalbėkime apie tai, kaip aliejus gali padėti jūsų nagams! Neriebus argano aliejus puikiai tinka odelių ir nagų priežiūrai. Nuplaukite laką nuo rankų ir kojų nagų, pasidarykite vonias. Užlašinkite po lašelį ant kiekvieno nago ir įtrinkite į odeles. Palikite ant nagų valandą. Likusį aliejų gerai nuplaukite ir užtepkite lako sluoksnį. Aliejus padės sudrėkinti odeles ir išvengti nagų atsiradimo.

12. Sausos pėdos ir kulnai

 Jei jus persekioja sausos suskilinėjusios kojų ar kulnų odos problema, rekomenduojama įlašinti kelis lašus aliejaus. įtrinti į problemines vietas. Reikalingas aliejaus kiekis gali būti nustatomas tik individualiai, atsižvelgiant į tai, kaip sausa oda.

Užsitepę aliejumi, užsimaukite patogias kojines, kad aliejus geriau įsigertų. Procedūrą geriau atlikti vakare ir skirkite jai bent 20 minučių.

Kaip laikyti argano aliejų

Kad mėgaukitės visomis nesuskaičiuojamos naudos argano aliejaus savybes, naudokite kasdien sausos veido ir galvos odos priežiūrai, formavimui, nuo raukšlių ir bėrimų šalinimui. Aliejus drėkina odą ir plaukus, todėl oda atrodo jaunesnė ir sveikesnė.

Aliejų laikykite tamsioje, sausoje vietoje, gerai uždengtą. Norint pasiekti geriausią rezultatą, aliejų rekomenduojama naudoti 6 mėnesius nuo atidarymo datos. Pradėti geriau nusipirkti mažą buteliuką ir sunaudoti jį iki galo. Nepirkite labai didelio buteliuko, nes paprasčiausiai galite nespėti visko sunaudoti ir aliejus suges.

Kur įsigyti argano aliejus

Labai svarbu – pirkti aukštos kokybės alyvą. Deja, yra daug įmonių, kurios argano aliejų pakeičia pigiomis alternatyvomis. Todėl geriausia pirkti patikimose parduotuvėse. Žemos kokybės aliejus nesuteiks jums tokio poveikio kaip 100% argano aliejus, nes jame nėra tokios pat koncentracijos maistinių medžiagų. Jūs gaunate tai, už ką mokate, todėl būkite atsargūs ir atidžiai perskaitykite etiketes. Taigi rinkdamiesi argano aliejų ieškokite 100% šalto spaudimo argano aliejaus. Geras, grynas argano aliejus bus brangesnis, bet lyginant su produktų skaičiumi, kurį galite pakeisti   (paakių kremai, drėkikliai, tonikai, plaukų aliejus ir lūpų balzamas ir kt.), verta.

Šalutinis argano aliejaus poveikis

Būkite atsargūs naudodami argano aliejų, jei esate alergiškas riešutams. Gali sukelti alerginę reakciją. Prieš perkant aliejų, geriau jį patikrinti vidinėje riešo pusėje, ar nėra alerginės reakcijos.

 

Turinys
  • Argano aliejaus naudojimo istorija
  • 12 argano aliejaus privalumų
  • Kaip laikyti argano aliejų
  • Kur įsigyti argano aliejus
  • Šalutinis argano aliejaus poveikis
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.