Facebook Pixel

Prabangūs plaukai, porcelianinė oda: kam naudingas biotinas?

Prabangūs plaukai, porcelianinė oda: kam naudingas biotinas?

Prižiūrimi plaukai, stiprūs, sveiki nagai ir lygi oda nuo seno buvo laikomi geriausia moters puošmena. Juk jų išvaizda ir būklė iškalbingesnė už bet kokius žodžius! Naujausi mokslininkų tyrimai įrodo, kad norint išlaikyti garbanų, odos ir nagų sveikatą ir grožį, reikia remtis vienu sensacingiausių vitaminų – biotinu. Kodėl biotinas šiandien toks populiarus? O kodėl šios maistinės medžiagos trūkumas pavojingas organizmui? 

Kas yra biotinas: moksliniai tyrimai

Biotinas yra labai aktyvi maistinė medžiaga, kuri priklauso vitaminų grupei B. Vandenyje tirpus vitaminas B7 patenka tik su maistu, todėl jo trūkumo atveju reikia papildomai vartoti maisto papildus. Tikriausiai esate girdėję apie biotino papildus, kurie skatina plaukų augimą, lygina odą ir stiprina nagus. Tačiau ar yra kokių nors mokslinių tyrimų, įrodančių šio vitamino veiksmingumą?

Kaip rašo Sarah Baker>sertifikuotas holistinis sveikatos ir mitybos treneris, neseniai JAV buvo atlikti 2 klinikiniai tyrimai, kurių rezultatai buvo geri. Eksperimente dalyvavo žmonės, turintys plaukų slinkimo problemų. Po kelių mėnesių vartojusių maisto papildą su biotinu visiems savanoriams pastebimai padaugėjo plaukų.

Moksliškai įrodyta, kad biotinas dalyvauja riebalų ir angliavandenių pavertimas energija, palaiko antinksčių darbą, padeda pašalinti lėtinį nuovargį, stiprina nervų sistemą, taip pat skatina nagų augimą ir odos ląstelių atsinaujinimą. Trūkstant biotino, dažniausiai pradeda plonėti nagai ir slinkti plaukai, o oda išsausėja ir pradeda greičiau senti. Maisto papildai, kurių sudėtyje yra daug biotino, veiksmingai papildo šios maistinės medžiagos balansą organizmui , o tai teigiamai veikia plaukų, odos ir nagų būklę.  

Vitaminas B7: maistinė medžiaga sveikatai  

Kaip jau rašėme, biotinas yra ne tik grožio vitaminas, bet ir itin aktyvi medžiaga, dalyvaujanti daugelyje gyvybiškai svarbių organizmo funkcijų. Kokios naudingos vitaminas B7?

Biotinas aktyviai dalyvauja medžiagų apykaitoje angliavandenių, riebalų ir baltymų, paverčiant juos energija. Fermentai, kuriuose yra biotino, suaktyvina organizmo reakcijas riebalų rūgščių gamybai ir aminorūgščių skaidymą.

Stiprina nago plokštelę. Moksliškai įrodyta, kad biotinas veiksmingai stiprina trapius, nesveikus nagus. Taigi, vieno tyrimo metu 8 žmonės, kurių nagai trapūs, šešis mėnesius gavo 2,5 mg biotino per dieną. Dėl to visų dalyvių nagų storis padidėjo 25%. Kitame tyrime, kuriame dalyvavo 35 žmonės, kurių nagai lūžinėja, 2,5 mg biotino per dieną pagerėjo daugumos dalyvių nagų būklė.

Palaiko sveikus plaukus, aktyvina jo augimą. Klinikiniai tyrimai patvirtina, kad biotino trūkumas organizme sukelia plaukų slinkimą. Tačiau ar biotinas pagerina sveikų žmonių plaukų augimą, dar neįrodyta.

Nėštumo metu atlieka svarbų vaidmenį. Tyrimai su gyvūnais parodė, kad biotino trūkumas nėštumo metu gali sukelti palikuonių apsigimimus. Tačiau prieš vartodami šią maistinę medžiagą nėštumo ar žindymo laikotarpiu turėtumėte pasitarti su gydytoju.

Mažina gliukozės kiekį kraujyje. stiprus> Mokslininkai nustatė, kad diabetu sergančių žmonių kraujyje biotino koncentracija yra daug mažesnė nei sveikų žmonių. Keli tyrimai taip pat parodė, kad biotino papildai kartu su chromu sumažina gliukozės kiekį kraujyje pacientams, sergantiems 2 tipo cukriniu diabetu.

Pagerina odos būklę.

Gerina odos būklę.

strong> Žmonės, kuriems trūksta biotino, dažnai susiduria su oda tokios problemos kaip: per didelis sausumas, mimikos raukšlių susidarymas, bėrimų ir paraudimų atsiradimas, lupimasis. Vitamino B7 trūkumas taip pat gali sukelti seborėjinį dermatitą.

Veiksmingas gydant išsėtinę sklerozę. Didelės dozės Biotinas yra naudojamas išsėtinei sklerozei gydyti. Kaip parodė mokslinis eksperimentas, išgėrę dideles biotino dozes, 23 progresuojančia išsėtine skleroze sergantys pacientai pagerino savo sveikatą.

Kaip matote, biotinas yra laikomas. vienas populiariausių maisto papildų. Jis palaiko plaukų, nagų ir odos sveikatą ir grožį, taip pat turi daug naudingų savybių, svarbių visam kūnui. Norint išlaikyti biotino balansą, svarbu racioną praturtinti tokiais maisto produktais kaip: graikiniai riešutai, migdolai, bananai, ankštiniai augalai, kiaušiniai, žiediniai kopūstai. Ir, žinoma, lankyti aukštos kokybės maisto papildų kursus.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.