Facebook Pixel

Sambucol veiksmingas prieš įvairias gripo viruso padermes

Sambucol veiksmingas prieš įvairias gripo viruso padermes

Produktai, pagaminti iš juodojo šeivamedžio (Sambucus nigra L.), būtent Sambucol, apima standartizuotą juodojo šeivamedžio ekstraktą. Tai natūrali priemonė, turinti antivirusinių savybių, ypač nuo įvairių gripo viruso padermių. In vitro tyrimai parodė Sambucol veiksmingumą gydant 10 gripo viruso padermių. Dvigubai aklo, placebu kontroliuojamo atsitiktinių imčių tyrimo metu buvo įrodyta, kad Sambucol sumažino gripo simptomų trukmę iki 3-4 dienų. Gydomojo serumo tyrimai parodė padidėjusį antikūnų prieš gripo virusą lygį grupėje, kuri buvo gydoma Sambucol,  kurios reikšmingai skyrėsi nuo kontrolinės grupės indikacijų.

Šio tyrimo tikslas – ištirti vaisto poveikį sveiko žmogaus imuninei sistemai, t.y. dėl citokinų gamybos. Citokinų gamybos proceso tyrimas buvo atliktas su monocitais, paimtais iš 12 sveikų donorų kraujo mėginių. Susieti monocitai buvo atskirti nuo periferinio kraujo limfocitų ir inkubuojami su įvairiomis sambukolio formomis, pvz.: pagal Sambucol šeivamedžio ekstraktą,  pagal juodojo šeivamedžio ekstraktą sirupo forma (Sambucol  juodojo šeivamedžio sirupas),  imuninei sistemai stiprinti ( Sambucol Immune System) ir  vaikams („Sambucol for Kids“). Žymiai padidėjusi uždegiminių citokinų (IL-1?, TNF-α, IL-6, IL-8) gamyba daugiausia buvo pastebėta vartojant vaistą Sambucol juodojo šeivamedžio ekstrakto (Sambucol Black Elderberry Extract) pagrindu (2–45 kartus), kai buvo lyginama. su lipopolisacharidais (LPS) – žinomi monocitų aktyvatoriai (3,6 & ndash; 10,7 karto). Didžiausias padidėjimas buvo pastebėtas citokinų, tokių kaip  TNF-alfa. (44,9 karto).

Todėl galime daryti išvadą, kad, be antivirusinio poveikio, preparatas šeivamedžio ekstrakto pagrindu (Sambucol Elderberry Extract) bei kitas jo dozavimas formų, aktyvina sveiką imuninę sistemą, skatindama uždegiminių citokinų gamybą. Taigi šeivamedžio sirupas galėtų prisidėti prie imuninės sistemos aktyvinimo, taip pat efektyviai kovoti su uždegiminiais procesais, & nbsp; sveikiems žmonėms ir ligoniams, sergantiems įvairiomis ligomis. Be to, imunologinis vaistas gali turėti imunitetą saugantį ir imunostimuliuojantį poveikį pacientams, kuriems diagnozuotas vėžys arba AIDS, kartu su chemoterapija ar kitais gydymo būdais. Todėl, atsižvelgiant į nuolat augantį vaistažolių papildų populiarumą, pvz., in vitro, in vivo, taip pat klinikinius tyrimus, būtina atlikti kuo dažniau.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.