Facebook Pixel

Kokie vitaminai yra naudingi širdžiai

Kokie vitaminai yra naudingi širdžiai

Naujausi amerikiečių mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad žmonės, vartojantys papildomus vitaminus, rečiau serga širdies ligomis ir jiems mažesnė rizika susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Tačiau tai nereiškia, kad vitaminai gali pakeisti subalansuotą mitybą, kuri pašalina arba maksimaliai riboja sočiųjų riebalų, transriebalų, natrio ir cholesterolio suvartojimą.

 Antioksidantas Mitas

Daugelis mano, kad papildomas antioksidantų (vitaminų A, C, E) vartojimas gali apsaugoti nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų. Tačiau klinikiniai tyrimai neįrodė tiesioginio ryšio tarp šių vitaminų vartojimo ir ligų rizikos mažinimo. Remiantis tais pačiais tyrimais, žmonės, vartojantys antioksidantus, yra mažiau jautrūs tokioms ligoms, tačiau tai gali būti dėl to, kad jie turi mažiau antsvorio ir yra fiziškai aktyvesni.

Omega-3 riebalų rūgštys

Remiantis Amerikos širdies asociacijos tyrimais pagrįstais duomenimis, omega-3 riebalų rūgštys yra vaistas, mažinantis širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Omega-3 riebalų rūgštys rekomenduojamos kaip papildas (žuvų taukai), nes šviežioje žuvyje dažnai yra gyvsidabrio.

Pacientams, kuriems diagnozuota širdies liga, rekomenduojama suvartoti 1 gramą žuvų taukų per dieną.

Vitaminas K

Riebaluose tirpus vitaminas. Jis vaidina svarbų vaidmenį organizme pasisavinant kalcį. Apsaugo nuo kraujagyslių kalcifikacijos, taip sumažindama širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.