Facebook Pixel

Cholesterolio mažinimas

Cholesterolio mažinimas

Padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje pavojaus tema yra labai aktuali, o tai, kad mūsų šalyje vis daugiau žmonių pradeda nagrinėti ir kovoti su šia problema, gali nedžiuginti. Pradėkime nuo savęs ir savo šeimos ir būkime dėmesingi dietai, antsvoriui, žalingiems įpročiams ir judėjimo stokai.

Cholesterolis yra į riebalus panaši medžiaga, kurios padidėjimas kraujyje yra aterosklerozės rizikos veiksnys ir padeda sudaryti palankias sąlygas trombozei. Tačiau kartu su neigiamomis, yra ir teigiamų cholesterolio funkcijų organizme.

Cholesterolis yra audinių ir ląstelių dalis, jis dalyvauja daugybėje įvairių procesų mūsų organizme: nuo drėgmės išlaikymo audiniuose. tulžies rūgščių susidarymui.

Dabar labai populiaru mažinti su maistu suvartojamo cholesterolio kiekį, daugelis mitybos specialistų ragina atsisakyti „blogųjų“ cholesterolio, tačiau reikia turėti omenyje, kad smarkiai sumažėjus cholesterolio kiekiui maiste, organizme didėja cholesterolio susidarymas. Cholesterolio kiekis organizmui būtinas, tačiau jis turi būti normos ribose, bet koks nukrypimas (nesvarbu, kuria kryptimi) yra nepageidaujamas.

Clesterolio kiekio kraujyje mažinimo procesas yra labai sudėtingas ir be jo negalima apsieiti konsultuotis su specialistu ir imtis kompleksų, skirtų šiai problemai išspręsti.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.