Facebook Pixel

Kaip prižiūrėti savo sąnarius?

Kaip prižiūrėti savo sąnarius?

Remiantis tyrimų rezultatais, sąnarių disfunkcija serga 30 % pasaulio gyventojų. Priežastys gali būti skirtingi aplinkos veiksniai ir žmogaus gyvenimo būdas. Gydymas ir prevencija gali išspręsti šią problemą, tad kokie yra metodai?

Sąnarystai jungtis tarp skeleto kaulų, kurie yra apsaugoti sinovijos membrana ir gali judėti, tarp jų yra tarpas. Sąnariai išdėstyti taip, kad žmogus galėtų laisvai judėti. Sinovinis skystis yra minkštiklis, skirtas suminkštinti sąnarius.

Dėl trūkumo mikroelementų organizme, išnyksta stuburo gebėjimas augti ir atsinaujinti ląsteles. Tokiu atveju žmogus neteks galimybės ramiai judėti, skaudės, traškuos, paraus ir patins sąnariai.

Tokių mobilumo pokyčių priežastys gali būti šios:

  • bloga mityba

  • vitaminų, makro ir mikroelementų trūkumas

  • paveldimas bendravimas

  • sporto trūkumas

  • Antsvorio problemos

Žmogaus kūne yra 187 sąnariai. Beje, peties sąnarys laikomas judriausiu sąnariu. Visą dieną visi mūsų sąnariai patiria stiprų kūno spaudimą ir pradeda smukti 1 cm, tačiau vakare visas kūnas išsitiesina ir viskas stoja į savo vietas

Atsižvelgiant į sąnarių ligos simptomus, galima suskirstyti į:

  • artritą – viso kūno uždegimas

  • artrozė – skausmas ir kiti sąnarių sutrikimai

Šį uždegimą gali sukelti infekcijos, medžiagų apykaitos sutrikimas ir susilpnėjusi imuninė sistema. Štai kodėl artritas pažeidžia ne tik sąnarius, bet ir vidaus organus, tokius kaip kepenys, inkstai ir širdis.

 

Kokių vitaminų organizmas negauna, kad palaikytų žmogaus kaulų sistemos sveikatą ir sąnariai?
Specialūs priedai ir vitaminai gali sustiprinti kaulų ir kremzlių audinius, kurie apsaugo vidaus organus nuo įvairūs pažeidimai, atliekant raumenų ir kaulų funkciją.

  1. Vitaminas A – stiprina kremzles ir kaulinį audinį.

  2. Vitaminas E ir vitaminas C.Lėtina senėjimo procesą, dėl kurio plonėja sąnariai ir pašalinamas tarpkremzlių skystis. Vitaminas C veikia kaip pagalbinė medžiaga, atlieka antibakterinę funkciją.

  3. B vitaminai veikia kaip priešuždegiminiai ir analgetikai.

  4. Vitaminas D apsaugo kremzles nuo pažeidimų ir sunaikinimo.

  5. Varis stiprina kaulinius audinius, saugo kremzles nuo išorinių veiksnių ir padidina kolageno gamybą.

  6. Kalcis yra svarbiausias mikroelementas, padedantis formuotis kaulams ir kremzlėms, stiprinantis juos kartu su vitamino D poveikiu.

Be subalansuotos mitybos, kuri atlieka svarbų vaidmenį viso organizmo, ypač kaulų, sveikatai. Žmogaus, turinčio  sąnarių problemų, racioną būtina įtraukti maisto produktų, kuriuose yra kremzlių – šaltų, aspinių, sultinių ant kaulų. Verta žinoti, kad sergant bet kokiomis ligomis gydytojai pataria keisti mitybą ir taip pagerinti savo sveikatą. Nerekomenduojama valgyti raudonos mėsos ir daug riebalų turinčio maisto. Į savo racioną turite įtraukti daugiau jūros gėrybių, daržovių ir vaisių. Taip pat per dieną verta išgerti 2 litrus vandens ir atsisakyti alkoholio.

Medicinos praktikoje yra procedūra, kuri padės atkurti pažeistą sąnarį. . Ši procedūra yra plazmaferezė. Dėl to, derinant nedidelį fizinį krūvį ir atliekant šią procedūrą, galima neskausmingai išvengti artrito ir artrozės.

 

Prieš pradėdami gydymą, turite susisiekti su specialistas, kuris paskirs individualų pratimų kompleksą ir vaistų kompleksą.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.