Facebook Pixel

Ką mažai žmonių žino apie vitaminą C

Ką mažai žmonių žino apie vitaminą C

Mokslinis apibrėžimas

Pats pavadinimas „askorbo rūgštis“ kilęs iš senovės graikų kalbos žodžio „ne-“ lotyniškai scorbutus, kuris reiškia „skorbutas“. Taigi pažodinis vertimas yra „prieš ligą“. Šis organinis junginys, kurio formulė C6H8O6, yra biologiškai aktyvus elementas, dalyvaujantis biocheminiuose procesuose. Būtinas skeletui ir jungiamam audiniui, kuris tampa purus, jautrus infekcijoms, uždegiminiams procesams, kai jo trūksta.

Jis skirtas Dėl šios priežasties šiauriečiai, turintys ribotą prieigą prie šviežių vaisių ir daržovių, kenčia nuo skorbuto. Dėl to dantenos kraujuoja, atsipalaiduoja, netenka dantų. Tačiau trūkumą galima nustatyti ankstyvose stadijose ir nelaukti, kol pasireikš sunki liga.

 

Tyrimas

Ryšys tarp vitamino C trūkumo ir skorbuto buvo nustatytas maždaug prieš 90 metų.

Ryšys tarp vitaminas C ir skorbutas buvo nustatytas maždaug prieš 90 metų. Būtent tuo metu jis pirmą kartą buvo gautas sintetiniu būdu. Nuo to momento prasidėjo rimti jo poveikio žmonių sveikatai tyrimai. Reikšmingiausi iš jų siejami su Linuso Paulingo vardu. Toliau pažvelkime į keletą svarbių faktų, susijusių su jo vardu.

  1. Savęs mokslininkas du kartus buvo Nobelio premijos laureatas už pasiekimus chemijos srityje.
  2. Jo tyrimai vitamino C ir poveikis organizmui tęsėsi daugiau nei 25 metus.
  3. Mokslininkas pats kasdien vartodavo didžiules dozes – ne mažiau kaip 10 000 mg per dieną, o jo veikla, aktyvumas stebino visus aplinkinius.
  4. Pradėjęs jį vartoti, jis beveik neperšalo.
  5. Didžiui mokslininkui pavyko įrodyti, kad tai vienintelis vitaminas, kuris nėra kaupiamas organizme – jo reikia papildyti kasdien.
  6. Linusas Paulinas d sukūrė dešimtis formulių vitamino C pagrindu, tuo tarpu kategoriškai atmetė komercinių įmonių pasiūlymus jas parduoti. Jis teigė, kad mokslas turi tarnauti žmonėms, o ne prekybai.
  7. Jo vardas amerikiečiams siejamas su tikra revoliucija papildų srityje: nenuilstamo darbo, leidinių, knygų dėka kas ketvirtas amerikietis praėjusio amžiaus 60-aisiais vartojo papildus ir rekomendavo juos draugams.
  8. Jis mirė sulaukęs 93 metų, prieš pat mirtį teigdamas, kad ilgaamžiškumo paslaptis yra sveika mityba, didelės dozės vitamino C ir teigiamų emocijų, stipri, draugiška šeima.

Priešininkai ir rėmėjai

Vitaminas C yra galingas antioksidantas.

Vitaminas C yra galingas antioksidantas. Didelės jo dozės mažina laisvųjų radikalų kiekį organizme, trukdo natūraliam oksidacijos procesui. Atitinkamai tai sukelia medžiagų apykaitos ir virškinimo sutrikimus. Tai liudija naujesni tyrimai. Remdamiesi jais, daugelis mano, kad Paulingo teorija yra klaidinga. Todėl, nepaisant visų nuopelnų mokslui, oponentai dažnai jį vadina antimokslininku.

Iš tikrųjų viskas turi savo " aukso viduriukas''. Šie svarbūs dalykai gali būti laikomi argumentais „už“.

  1. Žmonės, vartojantys pakankamą vitamino C dozę per dieną, rečiau serga ir greičiau pasveiksta.
  2. Vitaminas C tikrai lėtina vėžinių ląstelių augimą.
  3. Kosmetologai aktyviai naudoti senėjimą stabdančias savybes.
  4. Kalbant apie vitamino C papildų priešininkus, jie turi jų pačių argumentų klausytis . Jie pagrįsti naujausiais moksliniais ir klinikiniais įrodymais.
  5. Per didelė dozė gali sukelti alergiją.
  6. Nebuvo kliniškai įrodyta, kad vitaminas C padeda išgydyti peršalimą
  7. Ilgalaikis perdozavimas sukelia disbalansą ir jautrumą organizmo infekcijoms, didinant onkologinių ir širdies ligų išsivystymo riziką.

Biologinis vaidmuo

Norint suprasti tokius prieštaringus duomenis , verta suprasti, kaip vitaminas C veikia organizmą.

Norėdami suprasti tokius prieštaringus duomenis Pirmiausia verta suprasti, kaip vitaminas C veikia organizmą. Pirmiausia, tai jis yra mūsų energijos šaltinis. Tikrai teko pastebėti, kaip sunku rytais pabusti žiemą, kai racione beveik nėra šviežių vaisių ir daržovių. Tai svarbi, bet toli gražu ne vienintelė vitamino C funkcija organizme.

  1. Dalyvauja kolageno sintezėje. Būtent dėl šios priežasties teisingai besimaitinantys žmonės visada atrodo jaunesni nei yra.
  2. Blogąjį cholesterolį paverčia tulžies rūgštimis ir skatina jų pasišalinimą natūraliu būdu.
  3. Padidina absorbciją. hemoglobino žarnyne.
  4. Stabilizuoja ubichinolio ir vitamino E pusiausvyrą.
  5. Stimuliuoja interferono, natūralaus hormono, kovojančio su virusinėmis infekcijomis, sintezę. Todėl jis laikomas natūraliu imunomoduliatoriumi.
  6. Taip pat dalyvauja biosintezėje. iš daugelio aminorūgščių. Tačiau visas procesas vis dar nėra visiškai suprantamas.

Neabejotina nauda vartojant pagrįstą dozę

Remiantis šiais duomenimis, logiška manyti, kad vitamino C mums visiems reikia kasdien, bet protingomis dozėmis.

Remiantis šiais duomenimis logiška manyti, kad vitamino C, kurio mums visiems reikia kasdien, bet pagrįstomis dozėmis. 2005 m. buvo atlikti įdomūs tyrimai.

  1. Jie įrodė, kad racionali mityba, vitamino C papildų vartojimas žiemą (paros dozės ribose) yra geriausia priešlaikinio senėjimo, Alzheimerio ligos vystymosi prevencija.
  2. Be to, vėžiu sergantiems pacientams skiriami vitamino C papildai kartu su specialia dieta. Ankstyvosiose ligos stadijose, taip pat reabilitacijos laikotarpiu po operacijų ir chemoterapijos padeda suaktyvinti sveikimo funkcijas ir susidoroti su liga.
  3. Įrodyta nauda antsvorį turintiems žmonėms. Medžiagų apykaitos pagreitėjimas, padidėjęs tonusas prisideda prie didesnio aktyvumo ir dėl to svorio mažėjimo.
  4. Vitaminas C negydo peršalimo ir gripo. Tačiau tai prisideda prie greitesnio atsigavimo ir atsigavimo po jų.

Kokios dienos dozės mums reikia?

Jei kai kurie Linuso Paulingo teiginiai yra pakankamai prieštaringi, kai kurie iš jų niekada nebuvo paneigti. Pavyzdžiui, kad vitaminas C nėra sintetinamas organizme ir turi būti tiekiamas iš išorės. Norint visiškai aprūpinti save vitaminu, svarbu suprasti, kokios dozės mums reikia.

Rekomenduojama paros norma>

 

Amžius (metai)

Vitaminas C (mg)

Kūdikiai stiprus>

0–6 mėn.

40

7–12 mėnesių

50

Vaikai

1–3

15

4–8

25

Vyrai

9–13

45

14–18

75

19–70

90

Daugiau nei 70

90

Moterys

9–13

45

14–18

65

19–70

75

> ; 70

75

Nėščia

19–50 m.

85

Slaugančios moterys>

19–50 metų

120

  

Dienos dozė įvairiose šalyse gali skirtis ir į ją reikia atsižvelgti, jei perkate užsienyje pagamintus vitaminus ir papildus. Dozes apskaičiuoja kiekvienos šalies Sveikatos apsaugos ministerija, atsižvelgdama į mitybos ypatumus regione.

Produktai, skirti sveikata ir energija

vis daugiau žmonių renkasi kokybiškus natūralius produktus

Jeigu praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje buvo manoma, kad tik Biopriedai sprendžia sveikatos problemas, aprūpina organizmą viskuo, ko reikia, tada šiandien vis daugiau žmonių renkasi kokybiškus natūralius produktus, kuriuose gausu maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų. Kaip papildyti mitybą, kad gautumėte kasdien vitamino C visas?

Produktai, kurių sudėtyje yra vitamino C

mg/100g

Švieži serbentai, šviežios petražolės

200

Konservuota gvajava

180

Žalios raudonosios paprikos

165

Žalios žaliosios paprikos

127

Žali brokoliai

110

Neapdorotas juodasis ridikas

100

Kiviai

80

60

Apelsinas, šviežia citrina

52

Žalias žiedinis kopūstas, šviežios apelsinų sultys

50

Švieži mangai, klementinai, raudonieji serbentai

42

Žali špinatai , virti žiediniai kopūstai, kukurūzų salotos, žalios kiaulpienės

35-40

Maisto gaminimas rūgštynės, avietės, melionas, žalios saldžiosios bulvės, veršienos kepenėlės, žali ridikai, žalios portulakos, virti kopūstai

20-26

Virti švedai, virti mangoldai, žalios salierų šaknys, žali pomidorai, moliūgai, rukola , naminių paukščių kepenys, veršelių smegenys

15-19

Žalias kininis moliūgas, virtos pupelės, virtos ropės, virti šparagai, virti špinatai

10–12

Skirtingai nuo kitų tipų vitaminų, jo yra paprastuose, pažįstamuose ir prieinamuose maisto produktuose. Todėl jų pagalba papildyti dienos normą nebus sunku.

Kada reikia papildomų porcijų?

Su be to, klausimas yra daugiau nei logiškas.

Taigi, klausimas yra daugiau nei logiškas. Tiesą sakant, tokių situacijų pasitaiko dažniau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

  1. Žiemą ir pavasarį beveik kiekvienam žmogui trūksta vitaminų. Vitaminų trūkumas atsiranda dėl šviežių daržovių ir vaisių trūkumo arba minimalaus kiekio.
  2. Rūkantiems blogai pasisavinami vitaminai ir mineralai, nusilpsta kraujagyslės. Papildomos porcijos padeda iš dalies sumažinti nikotino daromą žalą, atkuria normalų vitaminų kiekį kraujyje.
  3. Peršalimo ir gripo metu pirkite vitamino C Gydytojas rekomenduos suaktyvinti imuninę sistemą ir greičiau atsigauti.
  4. Atstatymas po operacijos yra sudėtingas, kartais ilgas procesas. Ligoninės sąlygomis ne visada įmanoma pilnai pavalgyti. Situacija dar sunkesnė, jei pacientas turi problemų su rijimu ir kramtymu. Tada viskas, kas reikalinga priežiūrai ir sveikimui, pacientams suleidžiama į veną.
  5. Netinkama mityba taip pat beriberi. Miltuose, keptame, sūriame ir rūkytame maiste yra daug kalorijų ir naudingų medžiagų minimaliomis dozėmis. Todėl jei dėl užimtumo darbe tenka užkandžiauti greitu maistu, vitamino C kapsulės turėtų būti nuolatiniai jūsų palydovai.
  6. Apetito praradimas dėl streso yra rimta priežastis pirkti vitaminą C.

Kaip pastebėti trūkumą?

Yra keli simptomai, kurie padeda anksti pastebėti trūkumą:

  • ryte nuovargio jausmas, kuris pablogėja vakare;
  • ilgalaikis trūkumas net jauniems žmonėms sukelia spuogus, sausą odą, smulkias raukšleles;
  • net ir ne per daug spaudžiant odą lengvai susidaro mėlynės, kurios ilgam išnyksta;
  • per didelis svoris taip pat laikomas viena iš savybių;
  • dažnas kraujavimas iš nosies;
  • dirglumas, nervingumas, stresas.

Jei turite vieną ar daugiau iš jų, turėtumėte pasikonsultuokite su gydytoju , kuris padės pakoreguoti mitybą, parinkti optimalų kompleksą.

Kontraindikacijos, atsargumo priemonės

 Vitaminas C priklauso vaistų grupei, kurios dažniausiai perkamos atskirai

Vitaminas C priklauso grupei vaistų, kuriuos dauguma pirkėjų perka patys, manydami, kad jis negali pakenkti. Tiesą sakant, kaip ir su mėgstamais papildais, su jais turėtumėte būti atsargūs, nes greitai patys įsitikinsite, kad taip nėra. Pagrindinė problema – kontraindikacijos, kurias turi net banali „askorbo rūgštis“.'

  1. Kraujagyslių ligų, tokių kaip venų varikozė, tromboflebitas, buvimas. Nekontroliuojamas vartojimas gali išprovokuoti kraujo krešulį, pabloginti kraujotaką.
  2. Cukrinis diabetas. Rinkdamiesi ir vartodami vaistus turite būti ypač atsargūs, nes daugelyje jų yra cukraus, todėl padidėja jo koncentracija kraujyje.
  3. Ilgalaikis priėmimas didelėmis dozėmis išprovokuoja priešingą efektą – atsiranda nemiga, gali pasireikšti alerginės reakcijos, padidėti jaudrumas.

 

Vitamino C preparatų perdozavimas retai sukelia rimtų pasekmių, bet gali atsirasti bėrimų, viduriavimo, pykinimo. Štai kodėl turėtumėte likti nuošalyje. 

3 populiariausi vitamino C prekių ženklai

Tūkstančiai prekių ženklų aplink visame pasaulyje

Tūkstančiai prekių ženklų visame pasaulyje – nuo farmacijos kompanijų iki gerai žinomų maisto papildų prekių ženklų gaminant ir parduodant vitaminą C. Tarp jų vertas išskirtinio paminėjimo.

  1. Irwin Naturals buvo Nr. 1 tarp papildų. Daugiausia dėl to, kad daugumą formulių sukūrė Linusas Paulingas, o įmonė jas nepakeitė beveik 50 metų.
  2. Solgar jau gerai žinomas Ukrainos pirkėjams dėl geriausio šios linijos vaistų kainos, kokybės ir efektyvumo derinio.
  3. Pure Encapsulations pasižymi hipoalerginėmis formulėmis, kurios tapo išsigelbėjimu alergiškiems žmonėms.

Palyginimo lentelė

Produkto pavadinimas

Prekės ženklas

Funkcijos

Vitaminas C -1000 , Vitaminas C, Now Foods, C-1000, 100 tablečių

Now Foods

Pagaminta iš džiovintų susmulkintų erškėtuogių, tinka žmonėms su alergija citrusiniams vaisiams

Liposominis vitaminas C, mikroliposominis C, Nutricology, 120 ml

Nutricologija

Skysta vitamino C forma, tinka suaugusiems ir vaikams. Kaip pagalbiniai komponentai, sudėtyje yra fosfolipido. Puikiai stiprina imuninę sistemą.

Liposominis vitaminas C, Solaray 400 mg, 100 vegetariškų kapsulių

Solaray

Pagaminta iš išskirtinai augalinės kilmės žaliavų, jame nėra gyvūninės kilmės priedų, tinka vegetarams.

Collagen Beauty, Irwin Naturals, 80 kapsulių

Irwin Naturals

Senėjimą stabdantis vitaminų ir aliejų kompleksas, padedantis palaikyti bendrą odos sveikatą ir jaunatviškumą. Daug vitamino C, natūralios kilmės aliejų.

Ester C su bioflavonoidais, Ester-C, American Health, 500 mg, 120 kapsulių

Amerikos sveikata

Unikali vitamino C forma, kurią geriausiai pasisavina organizmas. Pagaminta iš citrusinių vaisių.

 

Apibendrinimas

Iš to, kas išdėstyta aukščiau, galima padaryti tokias išvadas:

  • kiekvienas bent kelis kartus gyvenime turi vartoti vitamino C;
  • svarbu tuo nepiktnaudžiauti;
  • laikantis visų taisyklių, jis gali būti naudojamas sveikatai gerinti ir aktyviam gyvenimo būdui palaikyti;
  • Prieš vartojant bet kokius papildus, svarbu pasitarti su gydytoju.

Atkreipkite dėmesį į ekspertų patarimus, kad jūs ir jūsų artimieji visada būtumėte sveiki!

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Какой витамин вы посоветуете при беременности?

Тот, который порекомендует ваш врач. В этот период лучше не принимать самостоятельных решений - важно сохранить не только ваше здоровье, но также будущего ребенка. Поэтом обратитесь в консультацию, чтобы вам помогли сделать лучший выбор.

Хроническая усталость — это как раз мой симптом. Какой лучше купить витамин С, чтобы избавиться от него?

Каждый представленный в каталоге продукт имеет ряд своих особенностей. Чтобы найти лучший, наиболее подходящий вариант, позвоните нашим консультантам по телефону или свяжитесь в онлайн чате. После разговора станет ясно, что именно вам нужно.

Как понять что препарат выбран правильно и "работает"?

Если через несколько дней после начала приема вы чувствуете себя бодрее, активнее, нет аллергических реакций — значит все хорошо. Однако, если спустя 2 недели вы не замечаете перемен, стоит обратиться к специалисту, чтобы помог выбрать другой препарат.

Покупал раньше витамин С, но появлялась аллергия. Как быть?

Если у вас сохранились старые упаковки, почитайте состав и сравните с другим препаратом - таким образом появится возможность исключить аллергены. Но даже в этой случае будьте осторожны - примите сначала 1 порцию и подождите 24 часа, чтобы убедиться в отсутствии аллергии, только после этого можно принимать полную дозировку, как это написано в инструкции.

Turinys
  • Mokslinis apibrėžimas
  • Tyrimas
  • Priešininkai ir rėmėjai
  • Biologinis vaidmuo
  • Neabejotina nauda vartojant pagrįstą dozę
  • Kokios dienos dozės mums reikia?
  • Produktai, skirti sveikata ir energija
  • Kada reikia papildomų porcijų?
  • Kaip pastebėti trūkumą?
  • Kontraindikacijos, atsargumo priemonės
  • Vitamino C preparatų perdozavimas retai sukelia rimtų pasekmių, bet gali atsirasti bėrimų, viduriavimo, pykinimo. Štai kodėl turėtumėte likti nuošalyje.
  • 3 populiariausi vitamino C prekių ženklai
  • Palyginimo lentelė
  • Apibendrinimas
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.