Facebook Pixel

Gydymas, kuris padėjo man susidoroti su plaukų slinkimu

Gydymas, kuris padėjo man susidoroti su plaukų slinkimu

Autorė Amy Chang

Didžiąją savo gyvenimo dalį mylėjau savo plaukus. Jie buvo purūs ir šilkiniai, galėjau tiesiog juos išdžiovinti ir jie atrodė tobulai, jie buvo blizgūs ir sveiki, nepaisant cheminių šampūnų ir dažiklių, kuriuos tepiau ant jų. Bet viskas pasikeitė, kai man suėjo 29-eri. Beveik per naktį plaukai, kuriuos laikiau savaime suprantamu dalyku, pradėjo slinkti. Plaukų linija traukėsi, stori kuokštai plonėjo, o galvos oda pradėjo šerpetoti, pleiskanoti, greitai riebaluotis. Šis likimo posūkis mane privertė panikuoti ir, kaip ir bet kurios grožio tinklaraštininkės, mano misija ateinančius 2 metus buvo greičiau augti plaukus ir išspręsti jų retėjimo problemą. Toliau pateikiama tai, ką aš sužinojau apie plaukų slinkimą, kuris, deja, paveikia du trečdalius pasaulio moterų, apie metodus, kuriuos išbandžiau, kurie nebuvo sėkmingi, ir tai, kas galiausiai padėjo man susigrąžinti tokius plaukus, kokie esu. tiek daug.

 

Kodėl mano plaukai pradeda slinkti?

Įtemptos gyvenimo situacijos (nėštumas), gydymas (chemoterapija) ar netinkama mityba gali sukelti plaukų slinkimą, tačiau kai nė vienas iš aukščiau išvardytų dalykų jums netinka, kaip ir mano atveju, atsakymas gali būti taip, taip, atspėjote teisingai — hormonų.

Kai mums sukanka 30 metų, – paaiškino Lucinda Ellery, Lucinda Ellery Hair Consultancy įkūrėja, – augimo hormono kiekis mūsų organizme pradeda mažėti. Kai tai pasireiškia plaukuose, kiekvienas atskiras folikulas pradeda trauktis, o plaukų folikulai pradeda gaminti plonesnius, trumpesnius ir trapesnius plaukus su silpnesniais stiebais, o tai suteikia bendrą plaukų retėjimo efektą. Šis pokytis, žinoma, yra susijęs su mūsų genetika ir hormoniniais pokyčiais, atsirandančiais mums senstant.“

Lucinda man paaiškino, kad testosterono kiekio padidėjimas taip pat turi įtakos. Naudojant fermentą, esantį plauko folikulo riebalinėse liaukose, testosteronas paverčiamas DHT (dihidrotestosteronu), kuris jungiasi prie plaukų folikulų receptorių, todėl jie susitraukia ir (arba) iškrenta.

 

Plaukų slinkimas: kas negerai?

Tai išgirdus, mano tiesioginė reakcija buvo ieškoti tonikų ir šampūnų, apsaugančių nuo plaukų slinkimo, kurie apsaugotų nuo DHT kaupimosi galvos odoje naudojant sintetinį estrogeną ir stiprias chemines medžiagas. Šie produktai veikė laikinai, tačiau chemikalai dirgino galvos odą, sukėlė dermatito paūmėjimus palei plaukų liniją, bet galiausiai jie kurį laiką išsprendė problemą. Tačiau kai tik nustojau juos naudoti, plaukai vėl pradėjo slinkti.

Produktai, kurie padėjo nuo plaukų slinkimo:

1.    Perėjimas prie natūralių produktų.

Tik atradusi aplinkai nekenksmingas plaukų priežiūros priemones pamačiau, kad mano plaukai pradėjo palaipsniui atsigauti. Prekės ženklas Rahua, kuriame naudojamas rahua aliejus, gaunamas iš Ekvadoro Amazonės gelmių ir kuriame gausu omega-9, pakankamai mažai frakcionuotas, kad prasiskverbtų į plauko stiebus ir sustiprintų jį iš vidaus, buvo galingas plaukų atkūrimo veiksnys. Praėjus mėnesiui po Rahua šampūno ir kondicionieriaus naudojimo, išilgai plaukų linijos pradėjo augti maži plaukeliai ir mano plaukai tapo pastebimai storesni. Taip pat pajutau palengvėjimą nuo galvos odos niežėjimo panaudojusi tokią priemonę kaip  Galvos odos tonikas.

 

2.    Galvos odos masažas.

Pagrindinė išvada, kurią padariau po pokalbio su Lucinda Ellery, buvo ypatingas dėmesys galvos odos prisotinimui deguonimi atliekant masažą, kuris skatina sveikų plaukų augimą. Nuo to laiko pradėjau masažuoti galvos odą po 2–3 minutes kiekvieną kartą, kai plaunu plaukus šampūnu, ir kartą per savaitę 5–10 minučių su omega turtingu plaukų aliejumi.

 

3. Kaip patikrinti skydliaukės būklę.

Perėjus prie ekologiškų plaukų priežiūros priemonių 80 % plaukų slinkimo buvo pašalinta, o pradėjus vartoti sintetinį skydliaukės preparatą – kiti 20 %.

Kai mano plaukai pirmą kartą pradėjo slinkti, atlikau išsamų kraujo tyrimą, kad patikrinčiau geležies kiekį, hormonų kiekį ir skydliaukę. Mano gydytoja sakė, kad visi rodikliai yra normos ribose, bet tik po metų, kai norėjau pastoti praeitą vasarą, akušerė pranešė apie skydliaukės problemą. Ji pasakė, kad mano TSH (skydliaukę stimuliuojantis hormonas) yra „normalios“ ribose. diapazonas nuo 3,5 (normalus diapazonas yra nuo 0,5 iki 4), bet „idealus“ moterų diapazonas yra nuo 1 iki 2. Ji man pasiūlė pradėti vartoti labai mažą sintetinio skydliaukės hormono levotiroksino dozę. Praėjus mėnesiui po vaistų vartojimo, plaukai pradėjo augti kaip pašėlę. Praėjo šeši mėnesiai nuo tada, kai pradėjau vartoti sintetinį hormoną ir kartu su standartinėmis ekologiškomis plaukų priežiūros priemonėmis ir galvos odos masažu, mano plaukai tapo storesni ir sveikesni nei bet kada.

Emmy Chung – Los Andžele gyvenanti influencerė, BOND EN AVANT įkūrėja, grožio tinklaraštininkė ir sveikos gyvensenos propaguotoja, specializuojasi natūralios odos priežiūros ir makiažo be kenksmingų medžiagų srityse, taip pat kovos su senėjimu tendencijose. Išgyvenusi spuogus ir perioralinį dermatitą, ji dalijasi savo patirtimi, kaip rūpintis jautria oda šiuolaikiniame grožio pasaulyje. Emmy straipsnius galite skaityti jos svetainėje bondenavant.com ir Instagram @bondenavant.

 

 

Turinys
  • Kodėl mano plaukai pradeda slinkti?
  • Plaukų slinkimas: kas negerai?
  • Produktai, kurie padėjo nuo plaukų slinkimo:
  • 1. Perėjimas prie natūralių produktų.
  • 2. Galvos odos masažas.
  • 3. Kaip patikrinti skydliaukės būklę.
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.