Facebook Pixel

Unikalios kokosų aliejaus savybės

Unikalios kokosų aliejaus savybės

Kokosų aliejus dėl savo sveikatos ir grožio savybių buvo pritaikytas kulinarijoje ir kosmetologijoje. . Paradoksalu, bet kokosų aliejus yra geriausia priemonė... svorio metimui. Tai leidžia atsikratyti antsvorio ir nutukimo, nes nesikaupia riebalų pertekliaus pavidalu, bet taip pat naudojamas energijai generuoti ir kalorijoms deginti. Sužinokime, kokių dar savybių turi kokosų aliejus.
Kokosų aliejus gaunamas iš kokoso minkštimo. Kokosų aliejus laikomas sveikiausiu aliejumi žemėje. Taip yra todėl, kad jame yra speciali riebalų dalelių grupė – trigliceridai. Nors jie laikomi nesveikais sočiaisiais riebalais (jie sudaro 90 procentų kokosų aliejaus), valgant nedideliais ar saikingais kiekiais galima gauti daug naudos.Trigliceridai elgiasi kitaip nei kiti riebalai. Patekę į organizmą, jie neperkeliami į riebalinį audinį, o iš karto panaudojami energijos gamybai, taigi ir medžiagų apykaitos greičiui pagreitinti. Tai reiškia, kad pavalgius su kokosų aliejumi perteklinės kalorijos sudeginamos greičiau, o tai apsaugo nuo antsvorio ir nutukimo. Be to, kokosų aliejus yra labai maistingas, todėl greitai ir ilgam numalšina alkį, o tai neleidžia užkandžiauti tarp valgymų. Dėl to visą dieną suvartojate mažiau maisto, taigi ir kalorijų.
Šiuo atžvilgiu kokosų aliejus turėtų būti įtrauktas į žmonių, kurie kovoja su antsvoriu ir nutukimu, ypač pilvo riebalais, racioną. Tai patvirtina Brazilijos mokslininkų tyrimai, kurių rezultatai buvo paskelbti medicinos žurnale „Lipids“. Jų eksperimente dalyvavo 40 moterų nuo 20 iki 40 metų amžiaus, kenčiančių nuo pilvo nutukimo. 12 savaičių kai kurie jų per dieną valgydavo po 30 ml kokosų aliejaus, o kai kurie – 30 ml sojų aliejaus. Per tą laiką jie turėjo maitintis taip, kaip iki šiol. Paaiškėjo, kad pasibaigus tyrimams, kokosų aliejų vartojusių moterų KMI buvo žymiai mažesnis ir juosmens apimtis buvo mažesnė nei moterų, kurios vartojo sojų aliejų.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.