Facebook Pixel

Rytinis bėgimas – tinkama technika

Rytinis bėgimas – tinkama technika

Rytinis bėgimas – žvalumo ir malonių pojūčių užtaisas visai dienai. Ir jei tai padarysite įpročiu,  Tai puikus būdas stiprinti imuninę sistemą ir palaikyti kūno formą. Tai įprastas ir daugelio mėgstamas užsiėmimas, tačiau jis veiksmingas tik tada, kai atliekamas teisingai. Nerekomenduojama bėgioti, jei patyrėte kelio traumų. O bėgiojimui geriau rinktis neasfaltuotą kelią, nes kieta danga sukuria papildomą krūvį kelių sąnariams.

Prieš bėgimą kavos patartina negerti, bet vandens galite gerti prieš pat bėgimą ir po jo.

Bėgimo technika:

- kruopštus apšilimas, akcentuojant sukamąjį kelio sąnarių sukimąsi;

 - laipsniškas greičio didinimas;

  ;- nugara tiesi: jei jaučiate, kad pradedate slampinėti – giliau įkvėpkite;

- krūtinė išsiplėtė į plotį, pečiai šiek tiek atlošti ir atsipalaidavę. Dažnos klaidos, pvz., galvos palenkimas ir nuleidimas, taip pat krūtinės iškėlimas ir galvos atmetimas atgal;

- žiūrėjimas tiesiai   į horizonto liniją;

- kvėpavimas tolygiai, per nosį, su vienoda įkvėpimų ir iškvėpimų trukme;

- rankos sulenktos per alkūnes apie 90 laipsnių kampu, juda kūno atžvilgiu apie 45 laipsnių plokštuma;

- rankos atpalaiduotos, sutrauktos į „puskumštį“; ;

 - surenkamas presas, klubai juda pirmyn ir atgal.

Batai ir drabužiai – yra svarbūs. Jie turi būti patogūs ir nevaržyti judėjimo. Tačiau nepulkite į kraštutinumus! Brangūs modernūs sportbačiai spyruokliniais padais yra tokie patogūs, kad daugelis atsipalaiduoja ir atkalbinėja. Tuo tarpu visa pėda jausti tūpimą ant paviršiaus ir reguliuoti jų elastingumą – tai papildomos pastangos ir papildoma nauda, kurią galite gauti iš bėgimo.

Kaip taisyklingai padėti koją – klausimas individualus. Daugelis sporto trenerių rekomenduoja nusileidimus nuo kulno iki kojų pirštų, tačiau tai kelia stresą keliams. Todėl ortopedai rekomenduoja bėgioti ant kojų pirštų. Dažna klaida – bėgimas su atšokimu, tai yra kūno kėlimas aukštyn. Tai yra papildomos energijos sąnaudos, kurias bėgant distanciją reikėtų skirti daugiausia dėmesio veržimuisi į priekį.

Tačiau bet kokiu atveju technika įgyjama tik praktikuojant, gulint ant sofos ir mokymasis bėgimo gyvenime – vargu ar tapsite sveikesni ir lieknesni. Taigi pirmyn!

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.