Facebook Pixel

Kokių vitaminų reikia plaukams?

Kokių vitaminų reikia plaukams?


Kad plaukai augtų, būtų stiprūs ir žvilgantys, jiems reikia vitaminų A, E, H, F, C ir B grupės vitaminų. Kiekvienas iš jų yra atsakingas už savo funkciją ir yra būtinas, kad plaukai būtų sveiki, gražūs ir prižiūrėtas. Kur rasti kiekvieną iš šių vitaminų? Kas gresia jų trūkumui? Kokių vitaminų reikia plaukams?

Plaukams reikia daugybės vitaminų, kurių yra maiste, ypač daržovėse. Vitaminai augimui skatinti: vitaminas A!
Vitaminas A, ty vadinamasis retinolis yra labai svarbus komponentas mūsų plaukams, nes stiprina juos.
Vitaminas A veikia odos epitelio ląstelių metabolizmą. Retinolio trūkumas pasireiškia labai sausais, silpnais ir skilinėjančiais galiukais. Ilgalaikis šios būklės išsaugojimas gali lemti lėtesnį plaukų augimą ir plaukų slinkimą.
Pagrindinis vitamino A šaltinis yra gyvūnų audiniai, tokie kaip kepenys, kiaušiniai, riebi mėsa, pienas, sūriai, sviestas. Be to, šio vitamino yra ir pomidoruose, paprikose, morkose, daržovėse ir kt.
B grupės vitaminai!
Ne mažiau svarbūs ir B grupės vitaminai.Jie tiesiogiai dalyvauja fiziologiniuose plaukų augimo procesuose. Jie apsaugo juos nuo ligų, taip pat nuo neigiamo išorinių veiksnių poveikio. Išskiriami šie B grupės vitaminai:
Vitaminas B1 arba tiaminas yra saulėgrąžų sėklose.
Vitaminas B2 arba riboflavinas yra brokoliuose, piene, jogurte ar kiaulienoje. Du aukščiau paminėti vitaminai reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, dalyvauja ląstelių ir audinių regeneracijos procesuose, saugo nuo pleiskanų susidarymo.
Vitaminas B3, arba niacinas, yra susijęs su širdies ir kraujagyslių sistemos veikla, turėtų padeda gaminti pakankamai raudonųjų kraujo kūnelių, taip pat turi įtakos kraujagyslių išsiplėtimui. Jo dėka maistinės medžiagos ir deguonis patenka į visus audinius ir ląsteles, įskaitant plaukus, užtikrinant jiems tinkamą mitybą.
Vitaminas B5 labai gerai veikia plaukus. Pagerina jų pigmentaciją. Tai natūralus vaistas nuo žilų plaukų. Atlieka didžiulį vaidmenį regeneracijos procesuose. Jį galime rasti brokoliuose, taip pat grybuose.
Vitaminas B6, arba piridoksinas, į plaukus patenka valgant sardines, bananus, kepenėles. Jis būtinas plaukų gamybos procese, nes dalyvauja ląstelių dalijimuisi plaukų folikuluose. Taigi, šio vitamino trūkumas gali sulėtinti plaukų augimą.
Taip pat už plaukų augimą atsakingas vitaminas B9, arba folio rūgštis.
O vitaminas B12, arba cianokobalaminas, stiprina plaukus ir apsaugo nuo plaukų slinkimo, yra vištienos kepenyse ir jautienoje. Šių vitaminų trūkumas gali sukelti per didelę seborėją.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.