Facebook Pixel

Vitaminas D: galutinis saulės vitamino vadovas

Vitaminas D: galutinis saulės vitamino vadovas

Ar vitaminas D yra vitaminas ar hormonas?

Vitaminas D, pirmą kartą identifikuotas kaip vitaminas anksti XX a., dabar pripažintas prohormonu. Daugiausia dėl istorinio atsitiktinumo 1920–1940 m. jis buvo pradėtas priskirti būtent vitaminams, o ne steroidiniams hormonams. Formalus vitamino apibrėžimas – tai organinė molekulė (ar giminingų molekulių rinkinys), kuri yra esminis mikroelementas, nedideliais kiekiais patenkantis į organizmą su maistu ir būtinas normaliam fiziologinių procesų funkcionavimui. Čia akcentuojami „maži kiekiai“ ir „iš maisto“. 

Tai reiškia, kad organizmas nesugeba metaboliškai sintetina šį vitaminą. Tačiau odoje esančio 7-dehidrocholesterolio poveikis ultravioletiniams spinduliams sukelia fotocheminę vitamino D3 gamybą. Taigi vitaminas D3 tikru vitaminu tampa tik tada, kai gyvūnas ar žmogus neturi nuolatinės prieigos prie saulės šviesos ar ultravioletinių spindulių. Esant normalioms fiziologinėms sąlygoms, visi žinduoliai, įskaitant žmones, ultravioletiniais spinduliais apšvitindami odoje esantį 7-dehidrocholesterolį, gali pagaminti pakankamai vitamino D3, kad patenkintų savo mitybos poreikius. 

Vaidmuo vitaminas D3 , kaip esminis mitybos ingredientas, kartu su jo, kaip steroidinio hormono, svarba, per pastaruosius 3–4 dešimtmečius įgijo didelę reikšmę sveikatos srityje. Tačiau, kaip rodo statistika, ne visi pakankamai žino jo svarbą mūsų sveikatai. 2006 m. buvo surengtas seminaras apie vitamino D vartojimą ir mokslininkai bei mitybos ekspertai pareiškė sutarimą kad „Maždaug pusė vyresnio amžiaus žmonių Šiaurės Amerikoje ir du trečdaliai likusio pasaulio negauna pakankamai vitamino D, kad išlaikytų sveiką kaulų tankį, sumažintų lūžių riziką ir pagerintų dantų tvirtinimą žandikaulis. Šis vitamino D trūkumas taip pat mažina raumenų jėgą, didina griuvimų riziką ir netgi yra susijęs su padidėjusia storosios žarnos ir kitų pagrindinių vėžio formų rizika.

Vitamino D atradimas. Istorinis apžvalga 

Vitamino D atradimas. Istorinė apžvalga

b>

Pirmasis mokslinis aprašymas vitamino D trūkumas (tai yra rachitas) atsirado XVII amžiuje.Pasirodo, žmogus nuo seno žinojo apie medžiagą, kurią mes dabar žinome. žinomas kaip vitaminas D. Pirmasis mokslinis vitamino D trūkumo (tai yra rachito) aprašymas buvo atliktas XVII a. Tačiau pagrindinis lūžis įvyko XX amžiaus pradžioje, kai mitybos, kaip eksperimentinio mokslo, raida leido nustatyti rachito priežastis. 

1919–1920 metais britų mokslininkas Edwardas Mellanby, dirbdamas su šunimis, auginamais išskirtinai patalpose (be saulės spindulių ar ultravioletinių spindulių), sukūrė dietą, kuri leido jam nustatyti, kad gyvūnų kaulų vėžys buvo sukeltas. dėl tam tikro mikroelemento trūkumo maiste. 1921 m. jis rašė: „Riebalai sergant rachitu veikia dėl juose esančio vitamino arba papildomo maistinio faktoriaus, tikriausiai identiško riebaluose tirpstančiam vitaminui“. Be to, jis išsiaiškino, kad menkių kepenų aliejus yra puiki antirachitinė priemonė. 

1923 m. mokslininkai Haris Goldblatas ir Katherine Marjorie Soames nustatė, kad 7-dehidrocholesterolis žmogaus odoje, veikiamas saulės spindulių, virto riebaluose tirpia medžiaga.

Chemikai Alfredas Hessas ir Mildredas Weinstockas patvirtino ryšį tarp ultravioletinės spinduliuotės ir vitamino D gamybos. Jie atliko eksperimentus su žiurkėmis, sergančiomis rachitu. Eksperimentiniai gyvūnai buvo šeriami ultravioletinių spindulių paveiktais odos gabalėliais. Po to jie pradėjo gaminti pakankamai riebaluose tirpaus vitamino. Tai leido mokslininkams teigti, kad šio vitamino galima gauti ne tik su maistu.

Nobelio chemijos premija už vitaminą D

Pagrindinės vitamino D savybės buvo ištirtos ir aprašytos 1928 metais Vokietijos chemijos laboratorijoje, vadovaujant garsiam chemikui Adolfui Windaus. Didžiulį indėlį nustatant vitamino D struktūrą ir savybes įnešė du vokiečių mokslininkai. Tuo pat metu prie to dirbo Heinrichas Wielandas Miunchene ir Adolfas Windausas Getingene.  

Iki 1927 m. dirbkite ties struktūra ir sterolių ir vitamino D chemija davė tokių puikių rezultatų, kad Wieland ir Windaus indėlis buvo pripažintas aukščiausiu lygiu. 

1927 m. Wielandas buvo apdovanotas Nobelio chemijos premija už darbą su tulžies rūgštimis, o 1928 m. ta pati premija buvo skirta Windausui už sterolių sudėties ir jų santykio su kitomis natūraliai susidarančiomis medžiagomis tyrimus.

Vitamino D svarba mūsų organizmui

Vitaminas D yra gyvybiškai svarbi mūsų sveikatai maistinė medžiaga. 

Pagrindinės jo funkcijos: 

  • padeda organizmui pasisavinti kalcį
  • dalyvauja nervų sistemos veikloje, būtent perduodant pranešimus į smegenis ir iš jų 
  • atlieka svarbų vaidmenį raumenų veiklai 
  • palaiko imuninę sistemą 
  • dalyvavimas prieskydinių liaukų, kurios dalyvauja reguliuojant kalcio balansą kraujyje, darbe, bendraujant su inkstais, žarnynu ir skeletas. Kai racione yra pakankamai kalcio ir pakankamai aktyvaus vitamino D, su maistu esantis kalcis pasisavinamas ir panaudojamas visame organizme. Jei kalcio suvartojama nepakankamai arba vitamino D kiekis mažas, prieskydinės liaukos „pasiskolins“ kalcį iš skeleto, kad išlaikytų tinkamą kalcio kiekį kraujyje.

Vitamino D tipai ir jo metabolizmas

Organizmo gebėjimą sintetinti vitaminą D įtakojantys veiksniai yra geografinė platuma, sezonas, paros laikas, debesų buvimas ir /arba smogas, melanino kiekis odoje, tepant kremą nuo saulės.

Yra du pagrindiniai vitamino D tipai :

  1. Vitaminas D2 (ergokalciferolis) – jį sintetina augalai, o žmogaus organizmas negamina 
  2. Vitaminas D3 (cholekalciferolis) – dideliais kiekiais susidaro odoje veikiant saulės spinduliams. Jį taip pat galima nuryti iš gyvūninių šaltinių 

Dvi formos paprastai yra lygiavertės ir abi veiksmingai padidina lygį vitamino D žmogaus organizme. Tačiau vitaminas D2 yra mažiau veiksmingas vartojant didesnes dozes.

Veiksniai, turintys įtakos organizmo gebėjimui sintetinti vitaminą D:

span>

  • geografinė platuma 
  • sezonas
  • paros laikas
  • debesų ir (arba) smogo buvimas
  • odos melanino kiekis
  • apsauginiu kremu nuo saulės

Can Can vitamino D gauname pakankamai vien iš saulės?

Kai kurie žmonės pakankamai vitamino D gali gauti tik iš saulės šviesos. Tai priklauso nuo jų odos spalvos, paros laiko, geografinės padėties.Kai kurie žmonės galės gauti pakankamai vitamino D vien iš saulės šviesos. Tai priklauso nuo jų odos spalvos, paros laiko, geografinės padėties. 

Arčiau pusiaujo gyvenantys žmonės gauna daugiau saulės šviesos . Šiaurės pusrutulyje nuo lapkričio iki vasario žmonėms trūksta vitamino D, gaunamo iš saulės spindulių. 

Melanino kiekis, Žmogaus odoje esantis kiekis taip pat turi įtakos gaminamo vitamino D kiekiui. Mažiau melanino suteikia šviesesnę odą, kuri praktiškai neapsaugota nuo žalingų UV spindulių. Žmonės, kurių odoje yra daugiau melanino, geriau apsaugo nuo saulės, bet užtrunka ilgiau, kol pasigamina vitamino D. Didesnė tikimybė, kad jiems trūksta vitamino D.

Kai kurie žmonės negali pasisavinti pakankamai vitamino D iš saulės šviesos dėl tam tikrų gyvenimo būdo veiksnių. Pavyzdžiui, 

  • žmonių, kurie dirba naktimis, dieną būna namuose
  • žmonių, kurie visada kruopščiai visą kūną dengia drabužiais
  • Kasdien dėvintys aukštą SPF

Nepamirškite, kad mūsų organizmas vienu metu gali pagaminti tik tam tikrą vitamino D kiekį.  Todėl ultravioletinių spindulių absorbcija, viršijanti normą, gali sukelti odos nudegimus, priešlaikinį senėjimą ir padidinti odos vėžio riziką. 

Kita  vitamino D šaltiniai

Kietajame sūryje, ypač čederio, yra apie 6 TV vitamino D3 30 gramų.

Nors maistas nėra pagrindinis vitamino D šaltinis, jo galime rasti šiuose maisto produktuose:

  • stiprintas pienas, duona ir dribsniai (žr. pakuotės informaciją) 
  • kiaušiniai, ypač tryniai 
  • kietas sūris, ypač čederio 
  • jogurtas 
  • sardinės
  • lašiša 

Vitamino D kiekis įvairiuose maisto produktuose

Produktai

Vitamino D kiekis tarptautiniu mastu TV

Menkių kepenų aliejus, 1 valgomasis šaukštas 

1360

Lašiša, 85 g virta

447

Tuo konservai, 85 g

154

Pastiprintos apelsinų sultys, 1 puodelis

137

Pastiprintas pienas, 1 puodelis

115–124

Jogurtas, praturtintas 20 % vitamino D rekomenduojamos paros normos, 170 g

80

Konservuotos sardinės, 2 vnt.

46

Jautienos kepenėlės, 85 g virtos

42

Kiaušinio trynys, 1 didelis

41

Avižiniai dribsniai, praturtinti 10 % rekomenduojamo vitamino D paros kiekio, 1 puodelis 

40

Šveicariškas sūris, 30 r

6

Rekomenduojama paros norma 

Nustatyti vieną vitamino D paros dozę nėra lengva, nes ji tiesiogiai priklauso nuo poveikio sun. Nustatyti vienkartinę vitamino D paros dozę nėra lengva, nes ji tiesiogiai priklauso nuo laiko, kurį praleidžiate saulėje. Tai skiriasi kiekvienam asmeniui ir priklauso nuo daugelio anksčiau paminėtų veiksnių. 

Dėl šios priežasties rekomendacijos pagrįstos rekomenduojamos dozės, jei žmogus gauna minimalų saulės kiekį. Rekomenduojamas su maistu suvartojamas kiekis tarptautiniais vienetais. 

Pavyzdžiui, JAV medicinos instituto Maisto ir mitybos tarybanustatyti rekomenduojamą vitamino D paros normą, kuri yra paros dozė, kurios pakanka sveikiems kaulams palaikyti ir normalią kalcio apykaitą sveikiems žmonėms. Toliau esančioje lentelėje dozės nurodytos ir tarptautiniais vienetais (TV), ir mikrogramais (mcg). 40 TV biologinis aktyvumas yra lygus 1 mcg

Amžius

Vyrai

Moterys

0–12 mėnesių

400 TV (10 µg)

400 TV (10 µg) span>

1–13 metų

600 TV (15 µg)

600 TV (15 µg)

14–18 metų

600 TV (15 mcg)

600 TV (15 µg)

19–50 metų

600 TV (15 µg)

600 TV (15 µg)

51–70 metų 

600 TV (15 µg)

600 TV (15 µg)

˃70 metų

800 TV (20 µg)

800 TV (20 µg)

Nepamirškite, kad nors vitaminas D3 yra nereceptinis produktas, jis yra hormoninis ir turėtų būti vartojamas tik profesionaliai vadovaujant gydytojui. Paprastas kraujo tyrimas gali nustatyti jūsų vitamino D kiekį ir ar jums reikia daugiau vitamino D.

Kam ypač reikia vitamino D papildų?

b>

Visiems, kurie vasarą labai mažai laiko praleidžia lauke, reikia papildomo vitamino D, įskaitant laisvai samdomus darbuotojus, parduotuvių darbuotojus, biuro darbuotojus , sandėlio darbuotojai, naktinės pamainos darbuotojai.

  • kūdikiai 
  • vaikai ir paaugliai, kurie mažai laiko praleidžia ne namuose
  • nėščios ir žindančios moterys
  • žmonių virš 65 
  • Žmonės, kurių odos atspalviai tamsesni iš Azijos, Afrikos, Afro-Karibų ir Artimųjų Rytų kilmės 
  • visiems, kurie vasarą labai mažai laiko praleidžia lauke, įskaitant laisvai samdomus darbuotojus, parduotuvių darbuotojus, biurų darbuotojus, sandėlių darbuotojus, žmones, dirbančius naktinėje pamainoje 
  • visi, gyvenantys užterštoje aplinkoje

Medicininiai tyrimai dėl vitamino D vartojimo sergant konkrečiomis ligomis b>

Tyrimai rodo kad žmonės, gaunantys pakankamai vitamino D ir kalcio, gali sulėtinti kaulų retėjimą, užkirsti kelią osteoporozei ir sumažinti kaulų lūžius.

  1. Vėžys. Tyrimai rodo, kad vitaminas D, ypač kartu su kalciu gali padėti išvengti tam tikrų vėžio tipų. 
  2. Kognityvinė sveikata. Plačiai įrodyta vitamino D vaidmuo pažinimo sveikatai. Viename nedideliame tyrime, kuriame dalyvavo 60 metų ir vyresni suaugusieji, gydomi nuo demencijos, mokslininkai nustatė, kad vitamino D papildų vartojimas pagerino jų pažinimo funkciją. 
  3. Paveldimos ligos. Priedai su vitaminu D galima gydyti paveldimus sutrikimus, atsirandančius dėl nesugebėjimo įsisavinti ar perdirbti vitamino D, pvz., šeiminę hipofosfatemiją. 
  4. Išsėtinė sklerozė. Tyrimai rodo kad ilgalaikis vitamino D vartojimas sumažina išsėtinės sklerozės riziką. 
  5. Osteomaliacija. Vitamino D papildais gydomi suaugusieji, kuriems yra didelis vitamino D trūkumas, dėl kurio netenkama kaulų mineralų, atsiranda kaulų skausmas, raumenų silpnumas ir kaulų minkštėjimas (osteomaliacija). 
  6. Osteoporozė. Tyrimai rodo, kad žmonės, gaunantys pakankamai vitamino D ir kalcio, gali sulėtinti kaulų retėjimą, užkirsti kelią osteoporozei ir sumažinti kaulų lūžius. 
  7. Psoriazė. Vitamino D taikymas arba vietinis preparatas, kurio sudėtyje yra kalcipotrieno/kalcipotreolio (sintetinis kalcitriolio darinys, vitamino D forma), gali gydyti psoriazę. 
  8. Rachitas. Šis retas sutrikimas išsivysto vaikams, kuriems trūksta vitamino D. Vitamino D papildai gali užkirsti kelią problemai ir ją gydyti.

Medicininis vitamino apibrėžimas. D trūkumas D

Šiuo metu nėra vieno apibrėžto vitamino D trūkumo lygio.Mokslininkai naudoja nanogramus mililitre (ng /ml), kad būtų galima išmatuoti vitamino D kiekį kraujyje. 

Šiuo metu nėra vieno nustatytas vitamino D trūkumo lygis. Kai kurie ekspertai trūkumą klasifikuoja kaip mažiau nei 12 ng/ml vitamino D kraujyje ir teigia, kad mažesnis nei 20 ng/ml kiekis yra per mažas, kad palaikytų kaulų sveikatą. 

Tačiau kiti ekspertai mano, kad lygis turėtų būti aukštesnis, ir jau trūksta jau 30 ng/ml.

Vitamino D trūkumo simptomai

  • Rachitas. Tai būklė, kai kaulai tampa minkšti, todėl jie gali deformuotis. 
  • Kaulų ir raumenų skausmas, raumenų silpnumas, raumenų mėšlungis. 
  • Osteoporozė. Dėl to trapūs kaulai ir dažni lūžiai. 
  • Nuotaikos svyravimai
  • Depresija
  • Nuolatinis nuovargis

Kas gali sukelti vitamino D trūkumą?  ;

Vitamino D trūkumą gali sukelti tam tikros sveikatos būklės, pvz.: 

  • cistinė fibrozė
  • Krono liga ir celiakija : šios ligos trukdo žarnynui pasisavinti pakankamai vitamino D vartojant papildų. 
  • svorio mažinimo operacija, kuri sumažina skrandžio dydį ir (arba) apeiti dalį plonosios žarnos, labai sunku gauti pakankamai tam tikrų maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Tokie pacientai turi būti griežtai prižiūrimi gydytojų ir visą gyvenimą vartoti vitaminą D bei kitus papildus. 
  • nutukimas: kūno masės indeksas daugiau nei 30 yra susiję su mažesniu vitamino D kiekiu
  • sinkstų ir kepenų ligos: šios ligos sumažina fermento, reikalingo vitaminui D paversti tinkama forma organizme, kiekį. Šio fermento trūkumas lemia nepakankamą aktyvaus vitamino D kiekį organizme.

Kiti veiksniai, lemiantys vitamino D trūkumą

Amžius: Odos gebėjimas gaminti vitaminą D mažėja su amžiumi. 

Mobilumas: žmonės, kurie nuolat būna namuose arba retai išeina į lauką (pavyzdžiui, slaugos namuose ir kitose uždarose įstaigose esantys žmonės) negali naudoti saulės spindulių kaip vitamino D šaltinio. 

Odos spalva: tamsi oda gamina mažiau vitamino D nei šviesi oda.  

Žindymas: žmogaus motinos piene yra tik nežymiai koli Vitamino D kokybė. Todėl kūdikiams, kurie maitinami tik krūtimi, kyla pavojus negauti reikiamo vitamino D kiekio. 

Ar galima perdozuoti dėl vitamino D?

Vitaminas D, kaip ir bet kuris kitas vaistas, kiekiais, viršijančiais pagrįstas ribas, gali pakenkti organizmui. Logiška manyti, kad perdozavimas negali atsirasti dėl ilgalaikio buvimo saulėje. Tai įmanoma tik vartojant vitamino D papildus.Tai nutinka gana retai, pavyzdžiui, tais atvejais, kai žmogus ilgą laiką (metus ar ilgiau) vartoja per daug vitamino. 

Vitamino D pertekliaus kraujyje simptomai: 

  • vėmimas 
  • pykinimas 
  • apetito praradimas 
  • vidurių užkietėjimas 
  • svorio metimas 
  • silpnas 
  • inkstų pažeidimas 

Vartojant per daug vitamino D, gali padidėti kalcio kiekis kraujyje. Tai gali sukelti sveikatos problemų, pvz., sumišimą ir širdies problemų. 

Be to, kai kurie vaistai gali sąveikauti su vitamino D papildais, kurie gali žymiai sumažinti jų efektyvumą. 

Galima vitamino D sąveika su kitais vaistais

Aliuminis. Ilgalaikis vitamino D ir aliuminio turinčių fosfato rišiklių vartojimas gali sukelti žalingą didelį aliuminio kiekį žmonėms, sergantiems inkstų nepakankamumu. 

Prieštraukuliniai vaistai. Prieštraukuliniai vaistai fenobarbitalis ir fenitoinas didina vitamino D skaidymą ir mažina kalcio pasisavinimą. 

Atorvastatinas (Lipitor). Vitamino D vartojimas gali turėti įtakos statinų pasisavinimui. 

Kalcipotrienas (Dovonex). Nevartokite vitamino D kartu su šiuo vaistu nuo psoriazės. Derinys gali padidinti per didelio kalcio kiekio kraujyje (hiperkalcemijos) riziką. 

Cholestiraminas (Prevalite ). Vartojant šį vaistą svorio metimui, gali sumažėti vitamino D pasisavinimas. 

Citochromo P450 3A4 substratai (CYP3A4 ). Atsargiai vartokite vitaminą D, jei vartojate vaistus su šiais fermentais. 

Digoksinas (Lanoxin) ). Nevartokite didelių vitamino D dozių kartu su šiuo širdies vaistu. Didelės vitamino D dozės gali sukelti hiperkalcemiją, o tai gali padidinti mirtinų širdies sutrikimų riziką vartojant digoksiną. 

Diltiazemas (Kardizem , Tiatsak). Nevartokite didelių vitamino D dozių kartu su šiuo kraujospūdį mažinančiu vaistu. Didelės vitamino D dozės gali sukelti hiperkalcemiją, o tai žymiai sumažins vaisto veiksmingumą. 

Orlistatas ( Xenical, Alli). Šio svorio netekimo vaisto vartojimas gali sumažinti vitamino D pasisavinimą. 

Tiazidiniai diuretikai. Šie vaistai gali sumažinti kalcio išsiskyrimą su šlapimu. Jei vartojate vitaminą D, tai gali sukelti hiperkalcemiją. 

Steroidai . Vartojant steroidinius vaistus, pvz., prednizoną, gali sumažėti kalcio absorbcija ir pablogėti vitamino D gamyba. 

Stimuliuojantys vidurius laisvinantys vaistai. Ilgai vartojant dideles stimuliuojančių vidurius laisvinančių vaistų dozes, gali sumažėti vitamino D ir kalcio pasisavinimas. 

Verapamilis (Verelanas, Kalanas). Nevartokite didelių vitamino D dozių kartu su šiuo kraujospūdį mažinančiu vaistu. Didelės vitamino D dozės gali sukelti hiperkalcemiją, o tai gali sumažinti vaisto veiksmingumą.

Vitamino D produktai mūsų svetainėje. svetainė

Vitaminas D3 kūdikiams, Kalifornija   <div class="container"><div class="biotus-faq-block" itemscope itemtype="https://schema.org/FAQPage"><h3>DUK – dažnai užduodami klausimai:</h3> <div class="accordion" itemscope itemprop="mainEntity" itemtype="https://schema.org/Question"><div class="block"><p class="question"><strong> <svg class="close-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="16" viewBox="0 0 16 16"><path id="plus_faq" data-name="plus faq" d="M393,477v-7h-7v-2h7v-7h2v7h7v2h-7v7Z" transform="translate(-386 -461)" fill="#ec6608"></path></svg><svg class="open-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="2" viewBox="0 0 16 2"><rect id="minus_faq" data-name="minus faq" width="16" height="2" fill="#ec6608"></rect></svg><span itemprop="name">Я всегда очень осторожно отношусь к приему новых препаратов. На что вы посоветуете обратить внимание в первую очередь перед тем как начать принимать витамин Д?</span></strong></p><div class="answer content" itemscope itemprop="acceptedAnswer" itemtype="https://schema.org/Answer"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="22.103" height="22.102" viewBox="0 0 22.103 22.102"><path id="Контур_895" data-name="Контур 895" d="M568.9,806a1,1,0,0,0-1-1h-8a1,1,0,0,0,0,2h8A1,1,0,0,0,568.9,806Zm0-4a1,1,0,0,0-1-1h-3a1,1,0,0,0,0,2h3A1,1,0,0,0,568.9,802Zm6,2a11,11,0,1,0-5.7,9.643l3.012,1.291a2,2,0,0,0,2.626-2.626l-1.291-3.012A10.955,10.955,0,0,0,574.9,804Zm-11-9a9,9,0,0,1,7.674,13.7l-.271.442,1.693,3.95-3.95-1.693-.442.271A9,9,0,1,1,563.9,795Z" transform="translate(-552.898 -793)" fill="#ff4e00" fill-rule="evenodd"/></svg><div itemprop="text" class="text-answer"><p><span style="font-weight: 400;">В первую очередь обсудите прием препарата с врачом. Необходимость его приема и дозировка сугубо индивидуальны и зависят от многих факторов. </span></p>
<p><span style="font-weight: 400;">Не следует использовать холекальциферол, если у вас когда-либо была аллергическая реакция на витамин D или если у вас есть: </span></p>
<ul>
<li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">высокий уровень витамина D в организме (гипервитаминоз D); </span></li>
<li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">высокий уровень кальция в крови (гиперкальциемия); </span></li>
<li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">любое состояние, которое затрудняет усвоение питательных веществ из пищи (мальабсорбция). </span></li>
</ul>
<p><span style="font-weight: 400;">Расскажите своему врачу, если вы когда-либо имели: </span></p>
<ul>
<li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">сердечное заболевание; </span></li>
<li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">болезнь почек; </span></li>
<li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">электролитный дисбаланс. </span></li>
</ul>
<p><span style="font-weight: 400;">Некоторые формы холекальциферола могут содержать такие ингредиенты как арахисовое или соевое масло, сахар, аспартам (фенилаланин), некоторые пищевые красители. Все они могут быть сильными аллергенами.</span></p>
<p><span style="font-weight: 400;">Проконсультируйтесь с врачом перед использованием холекальциферола, если у вас аллергия, диабет или фенилкетонурия. </span></p>
<p><span style="font-weight: 400;">Высокая доза витамина D может нанести вред плоду или грудному ребенку. Спросите врача перед началом приема препарата, если вы беременны или кормите грудью. Ваши потребности в дозировке могут отличаться во время беременности или во время кормления. </span></p>
<p><span style="font-weight: 400;">Ни в коем случае не давайте холекальциферол ребенку без медицинской консультации. Доза для ребенка будет зависеть от множества факторов, от его возраста, веса, диеты.</span></p></div></div></div></div> <div class="accordion" itemscope itemprop="mainEntity" itemtype="https://schema.org/Question"><div class="block"><p class="question"><strong> <svg class="close-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="16" viewBox="0 0 16 16"><path id="plus_faq" data-name="plus faq" d="M393,477v-7h-7v-2h7v-7h2v7h7v2h-7v7Z" transform="translate(-386 -461)" fill="#ec6608"></path></svg><svg class="open-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="2" viewBox="0 0 16 2"><rect id="minus_faq" data-name="minus faq" width="16" height="2" fill="#ec6608"></rect></svg><span itemprop="name">Как лучше принимать витамин Д – до еды или после еды?</span></strong></p><div class="answer content" itemscope itemprop="acceptedAnswer" itemtype="https://schema.org/Answer"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="22.103" height="22.102" viewBox="0 0 22.103 22.102"><path id="Контур_895" data-name="Контур 895" d="M568.9,806a1,1,0,0,0-1-1h-8a1,1,0,0,0,0,2h8A1,1,0,0,0,568.9,806Zm0-4a1,1,0,0,0-1-1h-3a1,1,0,0,0,0,2h3A1,1,0,0,0,568.9,802Zm6,2a11,11,0,1,0-5.7,9.643l3.012,1.291a2,2,0,0,0,2.626-2.626l-1.291-3.012A10.955,10.955,0,0,0,574.9,804Zm-11-9a9,9,0,0,1,7.674,13.7l-.271.442,1.693,3.95-3.95-1.693-.442.271A9,9,0,1,1,563.9,795Z" transform="translate(-552.898 -793)" fill="#ff4e00" fill-rule="evenodd"/></svg><div itemprop="text" class="text-answer"><p><span style="font-weight: 400;">В отличие от других жирорастворимых витаминов, A, E и K, витамин Д хорошо усваивается без пищи, поэтому его можно принимать в любое время. «Принимайте его на полный желудок, принимайте на пустой желудок. Принимайте его один раз в день, принимайте его два раза в день. Принимайте его с жиром, принимайте без жира. Ничего из этого не имеет значения», - сказал однажды Джон Каннелл, известный специалист по продвижению витамина Д, глава Совета по витамину D (США).</span></p></div></div></div></div> <div class="accordion" itemscope itemprop="mainEntity" itemtype="https://schema.org/Question"><div class="block"><p class="question"><strong> <svg class="close-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="16" viewBox="0 0 16 16"><path id="plus_faq" data-name="plus faq" d="M393,477v-7h-7v-2h7v-7h2v7h7v2h-7v7Z" transform="translate(-386 -461)" fill="#ec6608"></path></svg><svg class="open-question" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="16" height="2" viewBox="0 0 16 2"><rect id="minus_faq" data-name="minus faq" width="16" height="2" fill="#ec6608"></rect></svg><span itemprop="name">Я переживаю, что если начну принимать препарат витамина Д плюс витамин из еды и от солнца, не приведет ли это к передозировке?</span></strong></p><div class="answer content" itemscope itemprop="acceptedAnswer" itemtype="https://schema.org/Answer"><svg xmlns="http://www.w3.org/2000/svg" width="22.103" height="22.102" viewBox="0 0 22.103 22.102"><path id="Контур_895" data-name="Контур 895" d="M568.9,806a1,1,0,0,0-1-1h-8a1,1,0,0,0,0,2h8A1,1,0,0,0,568.9,806Zm0-4a1,1,0,0,0-1-1h-3a1,1,0,0,0,0,2h3A1,1,0,0,0,568.9,802Zm6,2a11,11,0,1,0-5.7,9.643l3.012,1.291a2,2,0,0,0,2.626-2.626l-1.291-3.012A10.955,10.955,0,0,0,574.9,804Zm-11-9a9,9,0,0,1,7.674,13.7l-.271.442,1.693,3.95-3.95-1.693-.442.271A9,9,0,1,1,563.9,795Z" transform="translate(-552.898 -793)" fill="#ff4e00" fill-rule="evenodd"/></svg><div itemprop="text" class="text-answer"><p><span style="font-weight: 400;">До сих специалисты ведут дискуссии по поводу ежедневной дозировки витамина Д. И хотя многие сходятся во мнении насчет 800 МЕ ежедневно для взрослого, существуют мнения о необходимости приема дозы в 2000 МЕ и выше. </span></p>
<p><span style="font-weight: 400;">Например, Министерство здравоохранения Канады утверждает, что 2000 МЕ в день — это верхняя граница нормы, хотя эксперты, выступающие за широкое использование питательных веществ, считают, что дозы даже выше 2000 МЕ будут полезными. </span></p>
<p><span style="font-weight: 400;">Сьюзан Уайтинг, канадский профессор-нутрициолог в одном интервью как раз отвечает на ваш вопрос: «Некоторые люди беспокоятся о том, что могут получить слишком много витамина Д, принимая таблетки по 1000 МЕ в день, плюс питательные вещества, содержащиеся в молоке и некоторых других продуктах. Вы можете принимать поливитамины, пить молоко, есть лосося, и вы, вероятно, не получите более 2000 МЕ».</span></p></div></div></div></div></div></div><style> .biotus-question-answer .content-heading:before{content:none}.biotus-faq-block .accordion{border-bottom:1px solid #E4E4E4;padding:8px 40px 6px 0;cursor:pointer;display:block;text-decoration:none;margin-bottom:0;position:relative;cursor:pointer}.biotus-faq-block h3+.accordion{border-top:1px solid #E4E4E4}.question svg{vertical-align:middle;margin-right:23px}.question .open-question,.question.open .close-question{display:none}.question.open .open-question{display:inline-block}.biotus-faq-block .answer>div{display:inline-block;width:calc(100% - 45px);}.biotus-faq-block .answer svg{float:left;vertical-align:middle;margin-right:20px}@media (min-width:767px){.biotus-block-content.column1layout{float:left;padding-left:0;padding-right:2%;width:18.833333%;margin-top:10px;margin-bottom:40px}.biotus-question-answer.column1layout>.content-heading:first-child{float:right;width:79.16666667%}.biotus-question-answer.column1layout .biotus-faq-block{float:right;width:79.16666667%}}.biotus-faq-block h2{text-align:center}.biotus-block-subtitle{border-bottom:1px solid #ccc;font-size:14px;font-weight:600;line-height:1em;padding:10px 10px 20px}.biotus-block-item{border-bottom:1px solid #ccc;padding:10px;font-weight:600;text-transform:uppercase;cursor:pointer}.biotus-block-item.active{font-weight:700}.biotus-faq-block .accordion .block>.open::after{transform:rotate(270deg);top:18px;right:15px}.biotus-faq-block .accordion .block>.question strong{font-size:1.5rem;font-weight:400}.biotus-faq-block .answer{padding:0 0 10px 44px;display:none;overflow:hidden;line-height:32px;font-size:1.3rem;font-weight:400}.biotus-faq-block{width:100%;margin-bottom:20px}.biotus-faq-block .answer ul li,.biotus-faq-block .answer ol li{margin:0;list-style-type:disc;margin-left:17px}.biotus-faq-block .answer ol li{list-style-type:decimal}.text-answer p{line-height:1;padding-top:0}@media (max-width:700px){.question svg{margin-right:13px}.biotus-faq-block .answer{padding:0 0 10px 34px}}</style></div><div class="blog_addition"><div class="col-xs-6">   <div class="row author-post"><span class="author-img"><a rel="author" class="amblog-link" href="https://blog.biotus.lt/lt/blog/author/staff_member.html" title="Штатный сотрудник"> <img width="70" height="70" src="data:image/svg+xml,%3Csvg xmlns=
Автор:
Штатный сотрудник
2021 m. kovo 11 d.
Turinys
  • Ar vitaminas D yra vitaminas ar hormonas?
  • Vitamino D atradimas. Istorinis apžvalga Vitamino D atradimas. Istorinė apžvalga b>
  • Nobelio chemijos premija už vitaminą D
  • Vitamino D tipai ir jo metabolizmas
  • Can Can vitamino D gauname pakankamai vien iš saulės?
  • Kita vitamino D šaltiniai
  • Rekomenduojama paros norma
  • Kam ypač reikia vitamino D papildų? b>
  • Medicininiai tyrimai dėl vitamino D vartojimo sergant konkrečiomis ligomis b>
  • Medicininis vitamino apibrėžimas. D trūkumas D
  • Kas gali sukelti vitamino D trūkumą?  ;
  • Kiti veiksniai, lemiantys vitamino D trūkumą
  • Ar galima perdozuoti dėl vitamino D?
  • Galima vitamino D sąveika su kitais vaistais
  • Vitamino D produktai mūsų svetainėje. svetainė
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.