Facebook Pixel

Vitaminas E ir jo savybės

Vitaminas E ir jo savybės

Turinys

  1. Moksliniai faktai apie vitaminą E
  2. Vitamino E svarba sveikatai
  3. Vitaminas E moterims, vyrams
  4. Vitaminas E kūdikiams
  5. Vitaminas E odai
  6. Sportas ir svorio metimas vitaminu E
  7. Vitaminas E: kur jo randama?
  8. Kasdieninė vitamino porcija E
  9. Vitamino E trūkumas
  10. Ar turėčiau papildomai vartoti vitamino E?
  11. Kurius vitamino E preparatus geriau rinktis?

Jei anksčiau gydytojai mokėsi apie vitaminus ir mineralus, dabar informacijos apie juos galima gauti iš visų įmanomų šaltinių. Tai gana dviprasmiška ir prieštaringa, o tai yra dėl objektyvių priežasčių. Bet dėl vitamino E čia vieningi – jis naudingas ir reikalingas sveikatai. Kokiomis savybėmis jis ypatingas? Apsvarstykite šį straipsnį.

Mokslinis vitaminas E Faktai

Aptikti Herbertas Evansas ir Katherine Scott Bishop vitaminas E per eksperimentus su pelėmis 1922 m. Jie taip pat pirmą kartą tiksliai apibūdino, kaip tai veikia organizmą ir kokia svarbi sveikatai yra tinkama, subalansuota mityba. Šios studijos sukėlė didelį susidomėjimą mokslo pasaulyje, todėl eksperimentus atliko dešimtys geriausių praėjusio amžiaus mokslininkų ir jau 1938 metais tai buvo gauta visiškai sintetiniu būdu.

Ko buvo išmokta per daugiau nei šimtą metų? Daug įdomių mokslinių faktų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas.

  1. Tai yra grupė natūralių tokolio darinių junginių, iš kurių svarbiausi yra tokoferoliai ir tokotrienoliai.
  2. Pavadinimas « tokoferolis" kilo iš kitų graikų kalbos & nbsp; – „palikuonis, dauginimasis“ ir – „meška“, dėl teigiamo poveikio žmonių ir gyvūnų reprodukcinei sistemai.
  3. Gamtoje buvo rasti 8 skirtingi junginiai, kuriuose yra vitamino E (alfa, beta, gama, delta tokoferolių ir alfa, beta, gama, delta tokotrienolių). Labiausiai paplitęs yra alfa-tokoferolis.
  4. Visiškai tirpsta augaliniuose riebaluose, beveik netirpsta alkoholyje.
  5. Organizme jis veikia kaip antioksidantas, apsaugantis ląstelių membranas nuo oksidacijos.
  6. Vitamino E funkcijos kuris vis dar yra tiriamas šiais laikais, jau aktyviai naudojamas neišnešiotų kūdikių gydymui, kardiologijoje, ginekologinių ligų gydymui ir kosmetologijoje.
  7. Vienas iš nedaugelio vitaminų, kurio perdozavimas nesukelia rimtų pasekmių. Tačiau gydytojai vis tiek perspėja nevartoti dideliais kiekiais.

Vitamino E svarba sveikatai

kaip vitaminas E veikia žmogaus sveikatą

Ilgus metus trukusiais eksperimentais buvo siekiama vieno tikslo: išsiaiškinti, kaip vitaminas E veikia žmogaus sveikatą. Šiuo metu nustatyta, kad ji dalyvauja beveik visuose gyvybiniuose procesuose.

  1. Pirmieji eksperimentai su pelėmis parodė, kad jei šeriate jas tik gyvūninės kilmės maistu, jos jaučiasi puikiai, tačiau praranda gebėjimą daugintis. Į racioną įtraukus javus, kviečių aliejus atkuria šią funkciją. Tas pats atsitinka ir su žmogaus kūnu. Tiesa, reprodukcinis gebėjimas visiškai neišnyksta, o tik mažėja. Jis aktyviai naudojamas gydant vyrų ir moterų nevaisingumą, taip pat daugybę ginekologinių ligų.
  2. Vitaminas E ir jo nauda odai nusipelno ypatingo dėmesio. Medicininiu požiūriu jis naudojamas gydant atviras žaizdas, randus, randus. Skatina audinių regeneraciją. Saugo odą nuo perkaitimo ir hipotermijos.
  3. Dalyvauja ląstelių kvėpavime ir medžiagų apykaitoje. Apsaugo juos nuo virusų, bakterijų, infekcijų įsiskverbimo.
  4. Paveikia kraujotakos sistema , yra naujų kapiliarų statybos dalis, neleidžia susidaryti cholesterolio apnašoms ant sienelių.
  5. Įtakoja raumenų darbą, suteikia jiems lankstumo, elastingumo. Taip pat naudinga širdžiai. Todėl medicinoje jis naudojamas kaip kardioprotektorius. Sportuojant jis naudojamas raumenų korseto tonusui palaikyti. Be to, vitaminas E dalyvauja baltymų sintezėje, o tai būtina, kad sportininkai priaugtų raumenų masės.
  6. Įrodytas poveikis cukraus kiekiui kraujyje mažinti. Todėl rekomenduojama diabetikams.
  7. Sumažina psichinio ir fizinio nuovargio padarinius. , leidžia išlaikyti energiją visą dieną, nors tai nėra energetinis gėrimas įprasta prasme.
  8. Naudojamas daugelyje pasaulio klinikų kaip priemonė Alzheimerio ligos prevencijai ir simptomams palengvinti.
  9. Vitaminas E kartu su vitaminu C ir kitais vitaminų-mineralų kompleksais yra vėžio pacientų gydymo dalis. Dėl savo antioksidacinių savybių jis lėtina navikų vystymąsi ir padeda greičiau reabilituotis.

Taigi jo naudą sveikatai pripažįsta tradicinės medicinos ir alternatyvios medicinos specialistai.

Vitaminas E moterims ir vyrams

Vitaminas E moterims ir vyrams

Jei jums tinkama dieta, tik tušti žodžiai, labiau mėgstate saldžius kepinius, rūkytą mėsą, greitą maistą, tai problemų atsiranda ne tik dėl antsvorio. Sumažėja reprodukcinis gebėjimas ir dažnai paaiškėja, kad be specialaus gydymo vaiko susilaukti neįmanoma. Kaip tai veikia?  Pažvelkime į vyrų ir moterų pavyzdį.

Moterims svarbu palaikyti gerą kraujotaką dubens srityje. Kaip prisimename, šis procesas nukenčia, tame tarpe ir vitaminas E. Esant nekokybiškai mitybai, „sėdimui“ dirbant, sulėtėja, atitinkamai, sutrinka menstruacijų ciklas, stebimi hormoniniai sutrikimai. Papildomos porcijos skiriamos ne tik nevaisingumo gydymui, bet ir sveikoms moterims nėštumo planavimo stadijoje.

Tai yra taip pat naudinga vyrams persvarstyti savo skonio nuostatas ir kreiptis į gydytoją, jei norite turėti sveiką kūdikį. Vitaminas E prisideda prie spermatozoidų gamybos ir didina jų vaisingumą.

Vitaminas E kūdikiams

Vitaminas E moterims ir vyrams

As su kitais vitaminais, mineralais, visko, ko reikia sveikam vystymuisi, vaikai gauna nėštumo metu. Tačiau užfiksuota ne vienas atvejis, kai besilaukiančios mamos, bijodamos sustorėti, sumažina riebalų suvartojimą iki absoliutaus minimumo arba visiškai jų atsisako. Šis metodas sumažina hormonų, reikalingų pastojimui ir visapusiškam vaisiaus vystymuisi, lygį.

Žindymo metu reikia vitamino E šiek tiek padaugėja ir į šį faktą turėtų atsižvelgti tie, kurie nori kuo greičiau grįžti prie ankstesnių kiekių. Jei kūdikis maitinamas iš buteliuko, jums nereikės jaudintis dėl papildomų porcijų, nes vitamino E dedama į visus kokybiškus mišinius.

Kaip vitamino E papildai skiriami neišnešiotiems kūdikiams. Jie turi labai mažą arba dar nesusiformavusį lipidų sluoksnį, todėl papildomos porcijos padeda jį greičiau suformuoti. Be to, tai padidina kūdikio galimybes išgyventi ir visapusiškai vystytis be psichikos sutrikimų.

Vitaminas E oda

įtaka odos sveikatai reikia skirti ypatingą dėmesį.

Jau minėjome, kad poveikis odos sveikatai reikalauja ypatingo dėmesio. Kosmetologai, kosmetikos gamintojai ir SPA procedūrų veidui ir kūnui meistrai noriai perėmė šį faktą.

Paslaptis ta, kad vitaminas E yra galingas antioksidantas, užkertantis kelią priešlaikiniam odos senėjimui, o tinkamai naudojant padeda išlaikyti jaunystę daug ilgiau. Mažina laisvųjų radikalų kiekį epidermyje, suteikia tonuso, skatina atsinaujinimo procesus, skatina drėkinimą ir drėgmės sulaikymą odoje.

Jei namų priežiūrai naudojate senėjimą stabdančią kosmetiką, tuomet atidžiai perskaitykite jos sudėtį: tikrai pamatysite, kad įprastame kreme, serume, makiažo pagrinde yra vitamino E. Žinoma, jei kosmetika kokybiška.  Tačiau tai naudinga ne tik kovojant su raukšlėmis.

  1. Kosmetologai naudokite jį spuogų, spuogų gydymui. Regeneruojančios savybės padeda panaikinti jų apraiškas, taip pat pašalinti pasekmes – spuogų randus.
  2. Kaukių sudėtyje esantis vitaminas E atkuria odą po agresyvių kosmetinių procedūrų, tokių kaip pilingas. Šiuo laikotarpiu sutrinka lipidų sluoksnis ir natūralus apsauginis barjeras, todėl jiems atstatyti būtinas vitaminas E.
  3. Kita savybė yra galimybė išlyginti odos reljefą. Todėl jis naudojamas celiulitui gydyti.
  4. Moterys, kurios mėgsta vartoti vitaminą E. kapsulės pasirūpina savimi namuose. Užtenka sumaišyti su alavijo sultimis, medumi arba tiesiog įdėti į bet kokią naminę kaukę, kad nauda kelis kartus padidėtų.
  5. Taip pat verta paminėti, kad papildomai naudojamas vitaminas E, nauda pastebima ir plaukams. Įdėkite jį į savo šampūną, kondicionierių ir kaukę, kad išvengtumėte sausų, trapių galiukų ir plaukų slinkimo.

Sportas ir svorio metimas vitaminu E

Sportas ir svorio metimas vitaminu E

Nerandate jėgų ryte mankštintis ar eiti į sporto salę? Tuomet tikrai reikia įsigyti vitamino E. Paprastai po 7-10 vartojimo dienų pajuntate jėgų ir jėgų antplūdį, todėl per dieną pradedate veikti daugiau, organizmui reikia fizinio aktyvumo. O geriausias būdas tai duoti – visavertis pratimas, treniruotės.

sumažinamas neatsargus sužalojimas. Tie, kurie svajoja ne tik patempti raumenis, bet ir gauti gražius, reljefinius bicepsus ir tricepsus, gražų pripumpuotą presą, neturėtų apleisti papildomų porcijų. Vitaminas E yra sportinės mitybos dalis ir yra įtrauktas į visus gerai žinomus sporto papildus.

Tiems, kurie nori numesti svorio, svarbu visiškai persvarstyti savo mitybą ir programą papildyti fizine veikla. Tokiu atveju raumenys taps įtempti, lankstūs. Ir tai yra svarbus veiksnys, nes tai stiprus raumenų korsetas, padedantis atsikratyti išsipūtusio pilvo, riebalų pertekliaus ant klubų ir rankų.

Vitaminas E: kur jo randama?

Išmintinga pradėti sveiką gyvenimo būdą nuo tinkamos mitybos.

Sveiką gyvenimo būdą protinga pradėti nuo tinkamos mitybos. Pastebėtina, kad subalansuota mityba, kurioje yra pakankamai šviežių daržovių ir vaisių, aprūpina organizmą viskuo, ko jam reikia. Todėl žemiau esančioje lentelėje tikrai rasite daug pažįstamų produktų, kurie yra kitų vitaminų ir mikroelementų aprašyme.

Žemės riešutai

Produkto pavadinimas

Vitamino E kiekis 100 gr

Paros poreikio procentai

Saulėgrąžų aliejus

44 mg

440 %

Saulėgrąžų sėklos (sėklos)

31,2 mg

312 %

Migdolai

24,6 mg

246 %

Lazdyno riešutai

21 mg

210 %

Kreminis margarinas span>

20mg

200 %

Žemės riešutų sviestas

16,7 mg

167 %

Alyvuogių aliejus

12,1 mg

121 %

Kviečių sėlenos

10,4 mg

104 %

žemės riešutai

10,1mg

101 %

Pinijos riešutas

9,3 mg

93 %

Garstyčių aliejus

9,2 mg

92 %

Cep džiovinti grybai

7,4 mg

74 %

Abrikosai

5,5 mg

55 %

10,1 mg

101 %

Riešutas

2,6 mg

26 %

Pinijos riešutas

9,3 mg

93 %

Anakardžiai

5,7 mg

57 %

Sezamas

2,3 mg

23 %

Protas al

24,6 mg

246 %

Saulėgrąžų sėklos (sėklos)

31,2 mg

312 %

Pistacijos

2,8 mg span>

28 %

Lazdyno riešutai

21 mg

210 %

Sūris (iš karvės pieno)

0,3 mg

3 %

Jogurtas 6 %

0,2 mg

2 %

6 % saldaus jogurto

0,2 mg

2 %

Kumiss (iš kumelės pieno)

0,1 mg

1 %

Varškės masė 16,5% riebumo

0,1 mg

1 %

Pienas 3,5 %

0,1 mg

1 %

Mol ožkos akis

0,1 mg

1 %

Raudonieji granuliuoti ikrai

3 mg

30 %

Polakių ikrai

2 mg span>

20 %

Juodieji granuliuoti ikrai

4 mg

40 %

Kalmarai

2,2 mg

22 %

plekšnės

1mg

10 %

Keta

1,3 mg

13 %

Krevetės

0,6 mg

6 %

Karšis

1 mg

10 %

Atlantinė lašiša (lašiša)

1,8 mg

18 %

Krapai (želdynai)

1,7 mg

17 %

Špinatai (žali)

2,5 mg

25 %

rūgštynės (žalia)

2 mg

20 %

Petražolės (želdynai)

1,8 mg

18 %

Tiesą sakant, yra daug daugiau maisto produktų, kuriuose yra vitamino E, nei nurodyta lentelėje. Tačiau būtent šie jose turtingiausi. Pastebėtina, kad gaminant aukšta temperatūra jos nesuyra, skirtingai nei vitaminas C. Todėl jei mėgstate, pavyzdžiui, keptą lašišą, tuomet nereikia jaudintis, kad joje nėra naudingų medžiagų.

Paprastai maisto produktai, kurių sudėtyje yra vitamino E gerai absorbuojamas organizme. Išimtis yra medžiagų apykaitos sutrikimas, alergija tam tikroms rūšims.

Dienos vitamino E porcija

Kad gautumėte naudos iš vitaminų ir mineralų, nereikia jų gerti saujomis – tiesiog laikykitės nustatytų normų.

19–70

Amžius (metai)

Vitaminas E (mg)

Kūdikiai

 

0–6 mėn.

4

7–12 mėnesių

5

Vaikai

 

1–3

6

4–8

7

Vyrai

 

9–13

11

14–18

15

19–70

15

Vyresnis nei 70

15

Moterys

 

9–13

11

14–18

15

15

> 70

15

Nėščia

 

19–50 metų

15

Slaugančios moterys

 

19–50 metų

19

Kaip parodyta lentelėje, dienos porcijos skiriasi priklausomai nuo amžiaus, lyties, taip pat nėštumo ir žindymo laikotarpiu. Į šiuos skaičiavimus reikėtų atsižvelgti sudarant dienos meniu visai šeimai, rinktis produktus, kur yra vitamino E.

Vitamino E trūkumas

Deficitas yra itin retas

Ne taip seniai trūkumas buvo laikomas itin retu. Naujausi tyrimai rodo, kad taip nėra. Kaip sužinoti, ar verta pirkite vitaminą E >O gal turėtume susilaikyti?

  1. Sausa oda.
  2. Trapūs nagai.
  3. Sausi plaukai.
  4. Nuovargis.
  5. Nervingumas.
  6. Raumenų silpnumas.
  7. Nekoordinavimas.
  8. Atminties pablogėjimas.
  9. Pablogėjęs regėjimas.
  10. Reprodukcinis pažeidimas sistema vyrams ir moterims.

Pažymėtina, kad jis kaupiasi organizme. Vitamino E gaminiuose yra beveik viskas (daugiau ar mažiau), todėl trūkumas pasireiškia tik po 1-2 metų. span>

Ar turėčiau vartoti papildomas vitamino E porcijas?

Kaip ir vartojant bet kurį priedą, visada yra vietos ginčams. Vieni ginčijasi, kad tai tikrai naudinga, kiti sako, kad tai per didelės dozės – tikras nuodas. Tiesą sakant, tyrimo metu nebuvo jokių rimtų perdozavimo pasekmių. Išimtis yra rūkaliai. Didelės porcijos kartu su nikotinu sukelia svaigulį, sutrikdo žarnyną.

Todėl tikslinga laikytis pačių „ aukso vidurys“: vartokite bet kokius vitaminus ir mineralus rekomenduojamomis dozėmis, matuodami jas atsižvelgdami į dietos ypatybes. Kada tikrai reikia nusipirkti buteliuką vitamino E?

  1. Tais atvejais, kai rekomenduoja gydytojas.
  2. Jei nuspręsite sumažinti suvartojamų riebalų kiekį, įskaitant augalinę kilmę.
  3. Noriu sportuoti, numesti svorio.
  4. Yra problemų dėl ginekologijos, vaiko pastojimo.
  5. Menopauzės metu.
  6. Beriberio metu.
  7. Skirta peršalimo ligų profilaktikai (kartu su kitais vitaminais).
  8. Sausumo gydymui į nudegimai, plaukų slinkimas (padidina kosmetikos poveikį).

Taip pat prisimename, kad su amžiumi medžiagų apykaitos procesai lėtėja. sumažėja, pablogėja maistinių medžiagų pasisavinimas iš maisto. Todėl maistas, kuriame yra vitamino E, maži papildai vitaminų pavidalu padeda jaustis ir atrodyti geriau nei jų bendraamžiai.

Kurius vitamino E preparatus geriau rinktis?

Vitamino E preparatai

Žinoma, tuos, kuriais pasitikite. Ir visų pirma tai taikoma gamintojams.Jei jau naudojote produktus

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Подскажите, беременным лучше чистый витамин Е или лучше покупать комплекс?

Лучше если свое назначение делает врач. Чаще всего если нет других показаний советуют покупать витамин Е в чистом виде, без других добавок. Иногда назначают комплекс с минералами и другими витаминами, так их расход увеличивается в данный период. Если есть проблемы с правильным питанием, тогда лучше подойдет комплекс витаминов и минералов специально для беременных женщин.

Какие витамины лучше покупать девочке подростку? Слышала что витамин Е очень важен для формирования девочек.

У подростков активно формируется репродуктивная система, меняется гормональный фон. К тому же наступает фаза активного роста. Поэтому полноценное питание, добавки витаминов, в том числе витамина Е будут полезны. В этом возрасте также важно показаться гинекологу, чтобы исключить патологию формирования репродуктивной системы. Вполне возможно, что его придется принимать по назначению врача, а не просто по собственному желанию.

Почему нужно принимать витамин Е при диабете?

Главные проблемы сахарного диабета — замедление обмена веществ, тромбирование сосудов. Витамин Е очищает стенки сосудов, укрепляет их, ускоряет обмен веществ. Кроме того, он способствует регенерации тканей, что очень важно, если есть трофические язвы.

Как витамин Е помогает похудеть?

Он повышает общий тонус организма, помогает избавиться от синдрома хронической усталости. Кроме того, если вы планируете придерживаться низкокалорийной диете, то лучше отказаться от растительного масла, которое считается рекордсменом по содержанию витамина Е и калорий. Таким образом, вы снижаете поступление жиров, при этом не даете организму испытывать дефицит витаминов.

Что посоветуете для иммунитета?

Если вы хотите провести профилактику простудных заболеваний, то лучше принимать комплекс витаминов и минералов дважды в год. Он должен содержать витамины А, группы В, Е, С, D. Для более детальной информации позвоните нашим менеджерам — они помогут подобрать оптимальный комплекс, с учетом возраста, пола, наличия хронических заболеваний, возраста.

Turinys
  • Mokslinis vitaminas E Faktai
  • Vitamino E svarba sveikatai
  • Vitaminas E moterims ir vyrams
  • Vitaminas E kūdikiams
  • Vitaminas E oda
  • Sportas ir svorio metimas vitaminu E
  • Vitaminas E: kur jo randama?
  • Dienos vitamino E porcija
  • Vitamino E trūkumas
  • Ar turėčiau vartoti papildomas vitamino E porcijas?
  • Kurius vitamino E preparatus geriau rinktis?
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.