Facebook Pixel

Vitaminas C yra vaistas nuo vėžio!

Vitaminas C yra vaistas nuo vėžio!

Rasti vaistų nuo vėžio – užduotis, kurią mokslininkai dirbo daugiau nei dešimtmetį. Ši liga – viena dažniausių mirties priežasčių pasaulyje, o, remiantis prognozėmis, dėl aplinkos pokyčių susirgimų daugės.

Paskutiniai Salfordo universiteto Mančesterio mokslininkų tyrimai rodo, kad vitaminas C veiksmingai sulėtina vėžio ląstelių augimą. Suleidus dideles askorbo rūgšties dozes, aplink auglį susidaro didelis kiekis vandenilio peroksido. Jis naikina vėžines ląsteles nepažeisdamas sveikų. Mokslininkai atliko eksperimentus, lygindami klinikinio vaisto stiripentolio, trijų eksperimentinių vaistų (aktinonino, FK866 ir 2-DG) ir trijų natūralių medžiagų (kofeino rūgšties fenilo esterio, silibinino ir askorbo rūgšties) poveikį vėžinėms ląstelėms.

Pagal eksperimento rezultatus veiksmingiausios medžiagos buvo aktinoninas ir FK866. Tačiau natūralios medžiagos taip pat sustabdė vėžio kamieninių ląstelių metabolizmą, o vitaminas C buvo 10 kartų efektyvesnis nei vaistas 2-DG. Tyrimo vadovas daktaras Michaelas Lisanti sakė: „Vitaminas C yra pigus, natūralus, nekenksmingas ir lengvai prieinamas. Sužinokite, kad galime jį panaudoti kaip potencialų ginklą prieš vėžį, — svarbus atradimas medicinoje. Tai, kad vitaminas C gali būti veiksminga priemonė kovojant su vėžiu, sakė Nobelio premijos laureatas Linusas Paulingas. Tačiau tai pirmas kartas, kai tai įrodoma empiriškai.

Nuoroda į tyrimą čia

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.