Facebook Pixel

Vitaminas B12 jūsų sveikatai

Vitaminas B12 jūsų sveikatai

Remiantis tyrimais, vienas iš šešių vyresnių nei 60 metų ir kas 15 žmonių — jaunesni nei 60 metų. Šio vitamino trūkumas gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Harvardo universiteto mokslininkai įrodė, kad jo trūkumo simptomai gali pasireikšti anemija, atminties sutrikimais ir depresija. O vitamino B12 trūkumas lemia trombocitų skaičiaus sumažėjimą arba padidėjimą, burnos deginimo sindromą, nuolatinį nuovargį, haliucinacijas, nemigą, tirpimą ir dilgčiojimą kojose ir rankose, spengimą ausyse, hipopigmentaciją.

Patikimiausias būdas patikrinti vitamino B12 trūkumą – atlikti kraujo tyrimą, kurį gali nurodyti gydytojas. Šis vitaminas atlieka daugybę funkcijų: mažina nuovargį, gerina atmintį ir miegą, skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą, dalyvauja DNR sintezėje, skatina baltymų ir cheminių medžiagų smegenims gamybą, taip pat mažina homocisteino kiekį (didelį aminorūgštis, galinti sukelti širdies ligas). ir insultas).

Vitamino B12 trūkumą gali sukelti keli veiksniai:

  • su amžiumi, virškinimo traktas blogiau pasisavina vitaminus ir mineralines medžiagas;

  • mėsos produktų atsisakymas —  nes mėsa yra pagrindinis jos šaltinis;

  • autoimuninės ligos, dėl kurių įsisavinama svarbių sumažėja maistinių medžiagų kiekis;

  • Reguliarus alkoholio vartojimas sumažina vitamino B12 ir kitų vitaminų pasisavinimą.

Palaikoma Normalų vitamino B12 kiekį galima palaikyti vartojant atitinkamus papildus. Jei vis dar trūksta folio rūgšties, pirmiausia reikėtų kompensuoti B12 trūkumą, o tik po folio rūgšties. Taigi galite pagerinti ląstelių metabolizmą. B12 yra vandenyje tirpus vitaminas ir greitai išsiskiria iš organizmo su šlapimu. Todėl jį reikia gerti du kartus per dieną. Tabletėse, lašuose ir net injekcijose — pasirinkite jums tinkamiausią.

Vitamino B12 trūkumas yra viena iš labiausiai paplitusių avitaminozės rūšių. Pastebėjus savyje jo trūkumo simptomus, verta išanalizuoti ir įtraukti į savo racioną vitaminų kompleksus, kuriuose yra B12.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.