Facebook Pixel

Vitaminas B17 (Amygdalin, Laetrile) – mitai ir tikrovė. Išsiaiškinkime tai kartu

Vitaminas B17 (Amygdalin, Laetrile) – mitai ir tikrovė. Išsiaiškinkime tai kartu

Ginčai dėl vitamino B17

Amygdalinas buvo pirmasis glikozidas, kurį 1830 m. nustatė prancūzų chemikai Pierre'as Jeanas Robiquet ir Anthony Boutron Charlar.

Chemikai Walteris Normanas Haworthas ir Birkettas Willamas iš Durhamo universiteto (JK) išsiaiškino amigdalino struktūrą ir susintetino tai 1923 m. Haworthas buvo apdovanotas Nobelio chemijos premija 1938 m.

Viskas prasidėjo šeštajame dešimtmetyje, kai San Francisko biochemikas dr. Ernstas T. Krebsas sugalvojo, kad junginys amigdalinas, išgautas iš abrikosų kauliukų, gali selektyviai nukreipti ir sunaikinti vėžines ląsteles, išskirdamas cianidą. Jis tikėjo, kad amigdalinas išskiria cianidą, kuris nukreiptas į naviko ląsteles tik tada, kai yra veikiamas tam tikrų vėžio ląstelių fermentų. Krebsas teigė, kad kitos kūno ląstelės toje vietoje būtų apsaugotos fermentų aktyvumu, kuris neutralizuotų žalingą cianido poveikį. Krebsas ir jo sūnus Ernstas jaunesnysis tapo pirmaisiais Laetrilo terapijos šalininkais.

Nuo to laiko ginčai dėl šio vaisto nepasireiškė. nuslūgo. Kai kurie mokslininkai mano, kad Laetrile veiksmingumo įrodymų nepakanka, kad jis plačiai naudojamas. Priešingai, šalininkai pateikia daug argumentų „už“ gydymą Laetrile.

Pavyzdžiui, gerai žinoma britų tyrimų organizacija. Cancer Research UK savo oficialioje svetainėje yra labiau subalansuota: „Naujausi tyrimai parodė, kad Laetrile gali sunaikinti kai kurių vėžio tipų vėžio ląsteles, tačiau vis dar nėra pakankamai patikimų mokslinių įrodymų, kad Laetrile yra 100% veiksmingas gydant vėžį. . Laetrilis naudojamas kaip alternatyvus vėžio gydymo būdas.“

Laboratoriniai tyrimai Laetrile davė prieštaringų rezultatų. Vienas tyrimas pranešė, kad amigdalinas šiek tiek sulėtino gaubtinės žarnos vėžio ląstelių augimą; kitoje buvo nustatyta, kad prostatos vėžio ląstelių atsakas į amigdaliną didėja didėjant amigdalino dozei. Kitas tyrimas taip pat praneša apie tą pačią dozės ir atsako tendenciją gimdos kaklelio vėžio ląstelėse. Remiantis JAV nacionalinio vėžio instituto duomenimis, klinikinių tyrimų metu nebuvo atliktas nė vienas kontroliuojamas klinikinis Laetrile tyrimas, kuriame būtų lyginami pacientai, kurie vartojo šį vaistą, su tais, kurie jo nevartojo.

Priešingi rezultatai buvo gauti atliekant tyrimą su žiurkėmis, kurie parodė, kad amigdalinas nėra veiksmingas gydant, užkertant kelią navikų vystymuisi ar atitolinant jų vystymąsi.



Vitaminas B17, amigdalinas ir laetrilas – koks skirtumas?

Mokslininkai toliau diskutuoja apie amigdalino funkcijas ir savybes, taip pat terminą "vitaminas B17".

Vitaminai – tai medžiagos, kurių mūsų organizmas negali susintetinti pats, tačiau jos turi būti mūsų kasdienėje mityboje, kad išlaikytume sveikatą ir išvengtume ligų susijęs su vitaminų trūkumu. 

Taigi, kas yra vitaminas B17? Kodėl jis vadinamas vitaminu? Techniškai tokio dalyko kaip vitaminas B17 nėra, nes jis nėra gyvybiškai svarbus mūsų kūno elementas. Kai kurie šaltiniai cituoja informaciją, kad šį pavadinimą Laetrile suteikė vaistų gamintojas, siekdamas pabrėžti jo naudą mūsų sveikatai. Mokslininkai ir toliau diskutuoja apie amigdalino funkcijas ir savybes, taip pat terminą „vitaminas B17“. Patogumo dėlei ir toliau vartosime terminą „vitaminas B17“.

Amygdalin yra augalas medžiaga, randama Prunus genties vaisių (slyvų, vyšnių, persikų, nektarinų, abrikosų ir migdolų) sėklose arba branduoliuose.

Laetrilas yra pusiau sintetinis amigdalino darinys ir yra sintetinamas iš jo hidrolizės būdu.

Vitamino B17 maisto šaltiniai 

Vaisių kauliukai, sėklos, branduoliai

Vaisių kauliukai, sėklos, branduoliai yra vienas iš pagrindinių vitamino B17 šaltinių

Tai vienas iš pagrindiniai šaltiniai vitaminy/vitaminy-gruppy-v/vitamin-v-17.html' target='_blank' rel='noopener' title='vitamin B17'>vitaminas B17, ypač aš abrikosų medis. Pavyzdžiui, viename abrikoso branduolyje yra vidutiniškai apie 20 mg amigdalino. Tai taip pat apima obuolių, slyvų, kriaušių, vynuogių, braškių ir aviečių sėklas ir branduolius. Amigdalino taip pat yra linų, sorų, moliūgų, grikių sėklose.h4>

Riešutai 

Amygdalinas pirmą kartą buvo išgautas iš karčiųjų migdolų

Amygdalinas pirmą kartą buvo išgautas iš karčiųjų migdolų . Makadamijų ir anakardžių riešutai yra kiti pagal vitamino B17 kiekį po karčiųjų migdolų.

Žalios daržovės  

Žalios lapinės daržovės yra puikus amigdalino šaltinis.Žalios lapinės daržovės yra puikus amigdalinos šaltinis. amygdala. Tai špinatai, brokoliai, lapiniai kopūstai ir žiediniai kopūstai. 

Uogos

Avietėse, šeivamedžio uogose, braškėse, mėlynėse, gervuogėse ir miško uogose yra vit aminas B17 gana dideliais kiekiais. dideli kiekiai.</span></p><p><i><span style=

Javai

Sveiki grūdai, tokie kaip soros, sorgai, grikiai, miežiai ir linai, yra geri vitamino B17 šaltiniai.

Visi grūdai, tokie kaip soros, sorgai, grikiai, miežiai ir linai, yra geri vitamino B17 šaltiniai. Be vitamino B17 naudos, visuose šiuose grūduose yra magnio, antioksidantų, amino rūgščių, vitamino B3, baltymų ir fosforo. Visos šios medžiagos aktyviai dalyvauja virškinimo procesuose, kvėpavimo sistemos darbe, palaikant imunitetą. 

 

Eukalipto lapai

Eukalipto lapuose taip pat yra nedidelis vitamino B17 kiekis.





>

Daigai 

Bambuko ir mung pupelių daiguose yra daug vitamino B17

Bambuko daigai arba bambuko ūgliai pasižymi dideliu vitamino B17 kiekiu, o vėliau – liucernos daigai, pupelės ir mung pupelės. 











Kaip tai veikia? 

Kūnas skaido laetrilą į tris junginius: vandenilio cianidą, benzaldehidą ir prunazineKūnas skaido Laetrilą į tris junginius: 

  • vandenilio cianidas
  • benzaldehidas 
  • Prunazinas

vitamino B17 šalininkai teigia, kad vandenilio cianidas yra pagrindinis jos priešvėžinis komponentas. Veikiant fermentams, jis paverčiamas tiocianatu. XX amžiaus pradžioje tiocianatas buvo plačiai naudojamas arterinei hipertenzijai gydyti, tačiau vėliau dėl galimo toksinio poveikio jo vartojimas buvo nutrauktas. 

Taip pat yra nuomonė, kad vėžinių ląstelių fermentai Laetrilą paverčia cianidu, kuris savo ruožtu sunaikina pačias vėžines ląsteles. Tačiau norint patvirtinti šią nuomonę, reikia atlikti daugiau tyrimų. 

Kai kurie tyrinėtojai mano, kad vandenilio cianidas sukuria rūgštinę aplinką, kuri yra žalinga vėžinėms ląstelėms. Tačiau tokia rūgštinė aplinka gali pakenkti ir vėžinėms, ir sveikoms ląstelėms. 

Sloane Kettering vėžio tyrimų centro mokslininkai (JAV), todėlpaaiškinkite amigdalino poveikį organizmui: 

„Amygdalinas pasižymėjo priešuždegiminiu poveikiu stimuliuodamas imunomoduliacinę imuninės sistemos ląstelių funkciją. Tyrimų su gyvūnais metu amigdalinas slopino prostaglandinų E sintezę ir azoto oksido gamybą sąveikaudamas su imuninės sistemos inhibitoriais. Jis taip pat mažina uždegimo skausmą, nes slopina naviko nekrozės faktorių, ir turi neurotrofinį poveikį, aktyvindamas kinazę. 

Naujausi tyrimai parodė kad tonzilė gali turėti priešvėžinį poveikį. Eksperimentuose su gyvūnais amigdalinas slopino Epstein-Barr viruso naviko poveikį. Žmogaus prostatos vėžio ląstelėse jis padidino proapoptotinę baltymo ekspresiją Baх ir kaspazės-3 fermento aktyvumą, tuo pačiu sumažinant antiapoptozinių baltymų ekspresiją Bcl-2. Jis taip pat sumažina su ląstelių ciklu susijusių genų reguliavimą SNU-C4 žmogaus gaubtinės žarnos vėžio ląstelėse. Amigdalinas gali slopinti šlapimo pūslės vėžio ląstelių linijų augimą ir dauginimąsi, mažindamas ląstelių ciklą reguliuojančių baltymų cdk2 ir ciklino A kiekį. Jis taip pat skatina augimą reguliuojančio baltymo folistatino ekspresiją žmogaus HepG2 hepatokarcinomos ląstelėse.

Kaip matome, šiandien vitaminas B17 tikriausiai yra viena iš labiausiai prieštaringų medžiagų medicinoje ir farmakologijoje. 




Kokią naudą vitaminas B17 turi mūsų sveikatai? 

Vienas iš Pagrindinis amigdalino privalumas yra jo naudojimas kaip alternatyvus vėžio gydymas Kaip minėjome anksčiau, vienas iš pagrindinių amigdalino privalumų yra jo naudojimas kaip alternatyvus vėžio gydymas.vėžys. Tai vis dar yra mokslinių diskusijų objektas, nes žinomos medicinos tyrimų organizacijos skeptiškai vertina jos, kaip vėžio gydymo, veiksmingumą. Dėl šio skepticizmo vitaminas B17 naudojamas kaip antrinis arba papildomas vėžio gydymo priedas. Iki šiol jo, kaip pagrindinio vaisto, veiksmingumas nebuvo įrodytas. Nors daugelis mokslininkų jau padarė išvadą, kad amigdalinas gali būti sėkmingai naudojamas gydant prostatos vėžį.

Kitos naudingos amigdalino savybės:

  1. Kraujo spaudimo mažinimas. Buvo atlikti tyrimai, kurių metu hipertenzija sergantys pacientai vartojo tam tikrą kiekį amigdalino (abrikosų branduoliuose). Dėl to daugumai pacientų sumažėjo kraujospūdis. 
  2. Hepatoprotekcinė funkcija. Vitaminas B17 gali pagerinti kepenų sveikatą ir padėti pakeisti kai kuriuos autoimuninio hepatito, kuriam būdingas kepenų uždegimas, padarinius. Atliekant tyrimą, kurio metu suaugusioms pelėms buvo sušvirkštas virusas, B17 gydytoje grupėje buvo pastebėti reikšmingi sveikų T ląstelių augimo pokyčiai ir sumažėjo sergamumas.
  3. Imuniteto stimuliavimas. Kontroliuojamai vartojamas vitaminas B17 gali sustiprinti imuninę sistemą ir apsaugoti nuo tam tikrų ligų. Šis vitaminas katalizuoja tam tikrų fermentų, padedančių apsaugoti ląsteles nuo neigiamų išorinių veiksnių, išsiskyrimą. 
  4. Anestezinis poveikis. Įvairūs tyrimai ir vitamino B17 vartojimas pacientams patvirtino reikšmingą skausmo, ypač artritu ir podagra sergančių pacientų, skausmą. 

Aukščiau jau minėta britų tyrimų organizacija Cancer Research UK pateikia tokią informaciją apie naudingas amigdalino savybes : 

"Laitrilą vartojantys žmonės gali: 

  • gerinti sveikatą, 
  • padidinti energijos lygį 
  • detoksikuoti ir išvalyti organizmą 
  • padėti gyventi ilgiau"

Specialios atsargumo priemonės vartojant vitaminą B17 (amigdaliną)

Nurijus amigdalinas virsta cianidu. Tai greitai veikianti, mirtina cheminė medžiaga

Amygdalinas yra cianogeninis glikozidas. Patekęs į mūsų organizmą amigdalinas virsta cianidu. Tai greitai veikianti, mirtina cheminė medžiaga. 

Priklausomai nuo dozės, cianido vartojimas gali turėti tokį poveikį:  

  • galvos skausmas 
  • pykinimas
  • vėmimas 
  • Pilvo mėšlungis 
  • galvos svaigimas 
  • silpnas 
  • sumišimas 
  • spazmai 
  • Cirkuliacijos problemos 
  • širdies sustojimas 
  • kvėpavimo sutrikimai
  • nenormaliai žemas kraujospūdis 
  • nukritęs viršutinis vokas (ptozė)

Šalutinį poveikį gali sustiprinti: 

  • Gerai, o ne injekcija
  • Žalių migdolų arba grūstų vaisių kauliukų valgymas vartojant amigdaliną
  • Per daug vitamino C vartojant amigdaliną 
  • Vaisių ar daržovių, kurie gali sustiprinti amigdalino poveikį, pavyzdžiui, morkų, pupelių daigų, salierų ir persikų, valgymas 

Tyrimai rodo, kad vitaminas C gali sąveikauti su amigdalinu ir sustiprinti jo toksinį poveikį. Vitaminas C pagreitina vitamino B17 virsmą vandenilio cianidu. Jis taip pat išeikvoja cisteino, aminorūgšties, padedančios organizmui detoksikuoti vandenilio cianidą, kiekį organizme. Kai kuriais atvejais amigdalino vartojimas baigdavosi mirtimi dėl apsinuodijimo cianidu.

Cianidas žudo žmogaus kūno ląsteles, neleisdamas joms naudojant deguonį. Tai ypač kenkia širdžiai ir smegenims, nes jos naudoja daug deguonies. Cianido poveikis gali sukelti rimtų pasekmių širdžiai, smegenims ir nervų sistemai.

Vitamino B17 dozavimas

Tyrimai rodo, kad 0,5-3,5 mg cianido vienam kilogramui kūno svorio gali būti mirtina. Žinoma, kad abrikosų branduoliuose yra daug cheminių medžiagų, kurios gali būti metabolizuojamos į cianidą. Mokslininkai teigia, kad suvalgius 50–60 abrikosų kauliukų gali atsirasti mirtina cianido dozė. Tačiau apsinuodijimas cianidu gali pasireikšti daug mažesniais kiekiais. Kai kurie šaltiniai (pvz., abrikosų kauliukų įmonės) rekomenduoja suvartoti nuo 6 iki 10 abrikosų kauliukų per dieną, o vėžiu sergantiems pacientams – padidinti dozę.

Tiesą sakant, tai gali būti labai pavojinga. Žmonės, kurie laikosi šių dozavimo rekomendacijų, gali apsinuodyti cianidu.

Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) perspėjo, kad viena iš trijų porcijų Dėl mažų abrikosų kauliukų arba vieno didelio abrikoso kauliuko suaugusieji gali viršyti rekomenduojamą saugaus cianido poveikio lygį, o vienas mažas kauliukas gali būti toksiškas vaikui.  EASA rekomenduoja niekam vienu metu nevartoti daugiau nei 20 mikrogramų cianido vienam kilogramui kūno svorio. Tai apriboja vartojimą iki vieno šerdies suaugusiems. Net pusė branduolio gali būti per pavojinga vaikams. Tyrėjai pažymi, kad karčiųjų abrikosų sėklose yra ypač daug amigdalino (5,5 g 100 g).

Vitaminas B17, Amygdalina, Cyto Pharma, 500 Mg

Vitaminas B17, Amygdalina, Cyto Pharma, 500 Mg, 100 tablečių


/vitaminas -v17-amygdalin-500-mg-100-tabletok.html

Vitaminas B17 – 500mg }}' alt='Vitaminas B17, Amygdalina Solucion Inyectable, Cyto,' width='240'>

Vitaminas B17, Amygdalina Solucion Inyectable, Cyto, 10 buteliukų, 3 gramai


/vitamin-b17-amygdalin-solucion-inyectable-cyto-10-flakonov-po-3-gramma.html

Kiekvienoje porcijoje yra dvi gliukozės (cukraus) molekulės, 1 cianido vandenilio molekulė rūgštis (antineoplastinė medžiaga), 1 benzaldehido molekulė (analgetikas)

Vitaminas B17, Amygdalina, Cyto Pharma

Vitaminas B17, Amygdalina, Cyto Pharma, 100mg, 100 tablečių

Vitaminas B17 – 100 mg

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Какие еще витамины применяют для лечения рака?

Терапия витамином С в высоких дозах убивает раковые клетки. После результатов новейших исследований ученые получили более глубокое понимание того, как витамин С может использоваться для уничтожения раковых клеток. Высокие дозы витамина С применяются в лечении рака с 1970-х годов.

Как я могу укрепить мою иммунную систему для борьбы с разными заболеваниями (в том числе и с раком) без медикаментов:

Рекомендации медиков в этом вопросе довольно просты —

  • Не курить
  • Соблюдайте диету с высоким содержанием фруктов и овощей. 
  • Регулярно занимайтесь спортом. 
  • Поддерживать здоровый вес. 
  • Употребляйте разумное количество алкоголя.
  • Полноценный сон. 
  • Соблюдение гигиенических мер — мытье рук, тщательная термическая обработка мяса и пр. 
  • Старайтесь минимизировать стресс.

Не всегда есть возможность найти ядра абрикосовых косточек. Могу ли я принимать миндаль вместо них?

Амигдалин естественным образом содержится и в ядрах миндаля и в абрикосовых ядрах. Горький миндаль содержит высокий уровень амигдалина (3–5%), в то время как в сладком миндале обнаружены только следы амигдалина <0,05%.

Turinys
  • Ginčai dėl vitamino B17
  • Vitaminas B17, amigdalinas ir laetrilas – koks skirtumas?
  • Vitamino B17 maisto šaltiniai
  • Vaisių kauliukai, sėklos, branduoliai
  • Riešutai
  • Uogos
  • Javai
  • Eukalipto lapai
  • Daigai
  • Kaip tai veikia?
  • Kokią naudą vitaminas B17 turi mūsų sveikatai?
  • Specialios atsargumo priemonės vartojant vitaminą B17 (amigdaliną)
  • Vitamino B17 dozavimas
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.