Facebook Pixel

Vitaminai stresui ir depresijai

Vitaminai stresui ir depresijai

B vitaminų. Taip pat svarbu atsiminti, kad šios grupės vitaminai pirmiausia sunaikinami veikiant nikotinui, taip pat dėl nesaikingo alkoholio, kofeino ir rafinuoto cukraus vartojimo. Siekiant padidinti organizmo atsparumą stresui, svarbūs ir antioksidantai – vitaminai C ir E.

1

Vitaminas B12

Svarbu pažinimo funkcijoms. Vitamino B12 trūkumas dažniausiai kamuoja vyresnio amžiaus žmones, kurie skrandyje negamina pakankamai druskos rūgšties, kad pasisavintų vitaminą B12, o tai dažnai sukelia demencijos ir sumišimo būseną; taip pat kenčiantiems nuo Adisono anemijos ar funkcinių virškinimo sutrikimų.

2

Vitaminas B6

Būtinas aminorūgščių, dalyvaujančių neurotransmiterių dopamino ir serotonino sintezėje, metabolizmui, kurie savo ruožtu yra atsakingi už gerą nuotaiką ir ramybę. Šio vitamino trūkumas gali sukelti depresiją.

3 span>

Vitaminai B5 ir B3

Reguliuokite streso hormonų kortizolio ir adrenalino išsiskyrimą iš antinksčių

5

Vitaminas B1

Dalyvauja cukraus kiekio kraujyje pavertimo energija procese. Šio vitamino trūkumas gali sukelti nerimo jausmą ir net mintis apie savižudybę.

6

Vitaminai C ir E

Stiprūs antioksidantai. Neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurių skaičius organizme didėja depresijos ir streso metu.

 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.