Facebook Pixel

Ar man reikia vartoti vitaminus fizinio aktyvumo metu?

Ar man reikia vartoti vitaminus fizinio aktyvumo metu?

Dėl aktyvios fizinės veiklos mūsų organizmas nespėja atsigauti ir dirba sustiprintu režimu, vartodamas ne tik energiją, bet ir riebalus bei angliavandenius. Pernelyg aktyvus fizinis aktyvumas gali pakenkti organizmui, nes atsiranda vitaminų trūkumas ir skilimas. Todėl kartu su užsiėmimais sporto salėje būtina papildyti organizmą naudingomis medžiagomis, vitaminais, be subalansuotos mitybos. Jei norite priaugti raumenų masės ar numesti svorio nepakenkdami organizmui, turite vartoti vitaminus, kurių valgant nėra.

Siekiant maksimalių rezultatų, reikia derinti fizinį aktyvumą, tinkamą mitybą ir vitaminų vartojimą, kad organizmas nereikėtų jų pasireikšti ligai.

Pagrindinis vitaminas profesionaliam sportininkui – tai vitaminas C. Jo yra citrusiniuose vaisiuose, braškėse, serbentuose ir erškėtuogėse. Vitaminas C yra būtinas tinkamam baltymų įsisavinimui ir raumenų augimui. Šis vitaminas padeda ląstelėms atsigauti po streso, prisotina raumenis deguonimi ir aktyviai naudojamas kultūrizme.

B grupės vitaminai taip pat būtini žmogaus sportiniame gyvenime. Jų yra gyvūninės kilmės produktuose. Taip pat rekomenduojama laikantis dietų ir priaugant svorio. Verta pasakyti, kad su mielinės tešlos gaminiais ir miltiniais gaminiais vitaminas B12 nepasisavinamas. Taip pat šios grupės vitaminai mažina angliavandenių kiekį, šalina stresą ir nuovargį.

Jei sportininkas turi tikslą auginti raumenis, tai B grupės vitaminai yra būtini. atveju, nes jie prisideda prie greito svorio padidėjimo ir greitų rezultatų.

Tiems, kurie lieknėja, vitaminas B pagreitina medžiagų apykaitą ir skatina svorio mažėjimą.

Vitaminas Dsuteikia jėgų, energijos ir ugdo ištvermę. Buvimas saulėje ar deginimasis soliariume pagerina reguliarių mankštų rezultatus. Jo yra piene ir alaus mielėse, kurių dėka produktai paspartins raumenų augimą.

Nepaisant to, kad lankantis sporto salėje ir sportuojant reikia daug jėgų ir energijos, jie visi vis tiek teikia naudos sveikatai. Norint visada būti pilniems jėgų ir išlaikyti sveikatą, būtina vartoti glutamo rūgštį. Šios medžiagos maiste nėra, todėl ją reikia vartoti treniruočių metu. Padidina tonusą, prideda aktyvumo kitiems organizmo veiksmams, stiprina imuninę sistemą ir gerina nervų sistemos būklę.

Vitaminų vartojimas turi įtakos daugumos vidaus organų ir bendrai veiklai. sveikata. Norėdami numesti svorio, turite būti atsargūs vartodami tam tikrus vaistus kartu su subalansuota mityba ar net griežta dieta, tačiau neatmeskite jų vartojimo.

to pagreitinti riebalų deginimo rezultatą, naudojama tokia medžiaga kaip karnitinas. Jis riebalus paverčia raumenimis, stiprina širdį ir kraujagyslių sistemą. Karnitino vartojimo rezultatai gali būti matomi tik kartu su aktyviomis apkrovomis. Tai priverčia raumenis dirbti ir sudeginti kalorijas dideliais kiekiais.


Kad oda išliktų metant svorį ir ugdydami raumenis įtemptus, elastingus ir elastingus, jį reikia maitinti kolagenu, kuris, kruopštaus fizinio krūvio metu ir staigiai numetus svorį, gali nespėti išsiskirti arba visai išnykti. Todėl reikia vartoti vitaminų preparatus, kuriuose yra kolageno, pagrindinės struktūrinės medžiagos, formuojančios molekulinius junginius. Be teigiamo poveikio odai, kolagenas stiprina nagus, plaukus, kaulus ir gerina vidaus organų būklę.

Nepaisant sporto, subalansuota mityba yra būtina norint palaikyti normalią visų organų ir kūno būklę. Dietoje turi būti daržovių, vaisių, pieno produktų – jie taip pat papildys jūsų organizmą vitaminais ir maistinėmis medžiagomis. 


Verta žinoti, kad metant svorį gali trūkti vitaminų, tuomet reikia vartoti vitaminų kompleksus, kurie tinka asmeniškai jūsų organizmui. Kultūrizme reikalingi baltymai, kurie veikia kaip idealaus kūno statybinė medžiaga ir pagreitina raumenų augimą. Norint išlaikyti gerą sveikatą, reikia vartoti sporto vitaminus, būtent L-argininą. .

Vitaminų vartojimas kartu sustiprėja laukiamas poveikis. O kartu su reikalingais mineralais atsigausite po ilgos pertraukos, reikalingi vitaminai suteiks jėgų ir energijos po daugelio valandų treniruočių. 


Jei ketinate rimtai užsiimti sportu, priaugti raumenų masės ar numesti svorio, pirmiausia turite pasirinkti treniruoklį, kad nepakenktumėte sau ir savo organizmą pradiniame etape, o prieš vartodami vitaminus – pasitarkite su treneriu ar specialistu.

 

Šį straipsnį parašė „Biotus“ personalo rašytojas.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.