Facebook Pixel

Vitaminai nagų augimui ir grožiui

Vitaminai nagų augimui ir grožiui

Mūsų rankų būklę daugiausia liudija nagai. Gražūs ir prižiūrėti nagai gali būti kiekvienos moters bruožas. Sulaužytas ir matinis – ne per daug estetiškas. Mūsų nagų išvaizdą daugiausia lemia mūsų mityba. Tinkami mitybos įpročiai aprūpina organizmą reikiamu mineralų ir vitaminų kiekiu. Nesveika mityba lemia tai, kad mūsų nagai tampa nuobodūs, trapūs, pleiskanoja, ant jų atsiranda baltų dryžių. Kaip prižiūrėti nagus?
Dieta nagams
Kam skirti vitaminai nagai ir mineralai reikalingi, kad mūsų nagai būtų sveiki ir blizgūs? Kalcis, geležis, B grupės vitaminai, vitaminas A, biotinas, folio rūgštis, silicis, cinkas, magnis, nesočiosios riebalų rūgštys. Vitaminus reikia vartoti reguliariai. Gydymo rezultatai matomi iš esmės tik po kurio laiko. Kaip atpažinti kalcio trūkumą organizme? Trapūs ir trapūs nagai rodo kalcio trūkumą. Nagai, be to, lengvai lenkia. Kalcio yra daugelyje maisto produktų. Pagrindinis kalcio tiekėjas yra pieno produktai, ypač pienas ir kietieji sūriai. Taip pat rekomenduojamos pasukos, kuriose be didelio kiekio kalcio yra ir gyvų bakterijų kultūrų.
Geležis stiprina nagus. Jo dėka nagai nelūžinėja ir nesilanksto. Išilginiuose grioveliuose yra geležies trūkumas. Geležis stiprina nago struktūrą. Jo galima rasti raudonoje mėsoje, žaliose daržovėse (pvz., špinatuose, šparaguose, brokoliuose, žaliuosiuose žirniuose). B grupės vitaminai, ypač vitaminai B1, B2, B6, taip pat teigiamai veikia nagus. Norint išvengti šių vitaminų trūkumo, reikėtų valgyti cukinijas, agurkus, šparagines pupeles, bulves, bananus, pieną, sūrį, kepenis, mieles.
Magnis, cinkas ir silicis – dar viena cheminių elementų grupė, būtina gražiems ir tvirtiems nagams. Galite juos dėti į organizmą su maisto papildais arba su maistu. Jų rasime mėsos, žuvies, vaisių patiekaluose. Labai geras silicio dioksido šaltinis bus asiūklio antpilas. Per mažai cinko taip pat atsiranda baltų dėmių ant nago plokštelės. Cinko šaltiniai yra austrės, paukštiena, grūdai ir viso grūdo duona. Nepamirškite apie sočius pusryčius, kurių neturėtų būti be avižinių dribsnių, linų sėmenų, razinų ir džiovintų abrikosų.

Nagų kaukė

Prieš pradedant dažyti nagus, verta taikyti gydymo odbudowującą ir stiprinti nagus. Naudinga bus alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių kaukė. Supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus į dubenį (kad nagai jame zanurzyły). Alyvuogių aliejus turi būti kaitinamas vandens vonelėje (alyvuogių aliejaus dubenėlis turi būti dedamas į dubenį su karštu vandeniu) arba virš dujų. Tačiau reikia būti atsargiems, nes aliejus labai greitai įkaista. Šiltam alyvuogių aliejui įpilkite wyciśniętej citrinos sulčių. Citrinų sultys sustiprins per minkštus nagus, o alyvuogių aliejus suminkštins odelę aplink nagus.

Tokią kaukę ant nagų galima tepti prieš kiekvieną manikiūrą. Pirštus įdėkite į alyvuogių aliejų ir sultis 15 minučių. Procedūrą reikia kartoti kuo dažniau, net kasdien. Jei neturime 15 minučių pamirkyti nagus, galite įtrinti alyvuogių aliejumi su sultimis nagus ir odą. Tačiau negalima sušlapinti rankų ketvirtį valandos. Reguliarus kaukės naudojimas pastebimai pagerins mūsų nagų būklę.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.