Facebook Pixel

Vitaminai širdžiai

Vitaminai širdžiai

Širdies darbas priklauso ne tik nuo autonominės nervų sistemos, bet ir nuo pagrindinių mineralų: magnio ir kalio, vitaminų ar kofermento Q10. Daugelis fiziologinių procesų (fizinis krūvis, senėjimas) ir patologiniai procesai (stresas, alkoholio vartojimas, nikotinas, lėtinės ligos) lemia vertingų vitaminų (E, B1, B6) ir mineralų (kalio ir magnio) arba kofermento Q10. Tai veikia viso organizmo, ypač širdies, darbą – organizmas, kuris yra labai jautrus šių biologiškai aktyvių medžiagų koncentracijos pokyčiams. Širdies susitraukimai yra labai darbščių „darbininkų” širdies ląstelės, per kurias nuolat praeina jonai: natris, kalis ir kalcis. Šių jonų judėjimo kryptis lemia, kokioje fazėje yra širdies ląstelės. Paskutiniame širdies darbinių ląstelių darbo etape dalyvauja kalcio jonai.
Vitaminai širdžiai
Pacientui verta priminti, kas naudinga jo širdžiai ir ką jis gali padaryti, kad ji būtų geros formos. Taip pat svarbu sveikas gyvenimo būdas, įvairi mityba, reguliari mankšta ir žalingų įpročių atsisakymas, tinkamo kūno svorio palaikymas ir mažesnis stresas. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje tai ne visada įmanoma. Todėl būtina aprūpinti organizmą reikiama vitaminų ir mineralų porcija, kuri – ypač esant stresui – jie labai greitai baigiasi. Svarbūs vitaminai širdžiai yra vitaminas B1 (tiaminas), kurio didelis trūkumas gali sukelti širdies raumens nepakankamumą ir kraujagyslių išsiplėtimą, dėl kurio atsiranda generalizuota edema. Tiamino trūkumas labai dažnai atsiranda dėl apsinuodijimo alkoholiu. Vitaminas B6 gerina magnio pasisavinimą iš virškinamojo trakto, mažina jo išsiskyrimą iš organizmo ir leidžia efektyviai panaudoti šį elementą. Savo ruožtu vitaminas E, kuris yra natūralus antioksidantas, lėtina senėjimo procesą. Jo nebuvimas neigiamai veikia raumenų ir nervų sistemos veiklą.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.