Facebook Pixel

Nėštumo metu reikalingi vitaminai ir mineralai

Nėštumo metu reikalingi vitaminai ir mineralai

Vaistinėse gausu vitaminų preparatų, todėl sunku teisingai pasirinkti. O geros priemonės nėščiajai pasirinkimas yra labai svarbus: nuo to priklauso, nes ne tik jūsų sveikata ir savijauta, bet ir jūsų vaikas. Į paruoštus nėščiosioms skirtus vitaminų ir mineralų rinkinius turėtų būti:

 

  1. folio rūgšties,
  2. kalcis,
  3. magnis, 
  4. jodas, 
  5. geležis
  6. vitaminas C.

 

Vis dažniau vitaminų ir mineralų rinkiniai yra skirti labai specifinėms užduotims, koncentracijos gerinimui ( pavyzdžiui, prieš egzaminus) arba plaukų ir nagų būklę. Gamintojai, žinoma, nepamiršta ir besilaukiančių mamų jau vien todėl, kad daugelis vaikelio besilaukiančių moterų labiau rūpinasi savo sveikata ir dažniau užsuka į vaistinę. Paprastai labai aiškiai jau ant pakuotės pažymėta, kad šis vaistas nerekomenduojamas nėščioms moterims. Norėdami įsitikinti, taip pat galite paklausti savo gydytojo, kuris rinkinys jums tinkamiausias. Jei nėštumas vyksta gerai, o ginekologas nieko neprimeta, galite susitvarkyti patys. Dėl bet kokių sveikatos problemų ir sunkių simptomų (pvz., vėmimas, apatija, nuotaikos sutrikimai) rekomenduojama atlikti medicininę apžiūrą.
Specialiai nėščiosioms sukurtos vitaminų ir mineralų pakuotės
Prenataliniai vitaminai paprastai yra gana brangūs, todėl kai kurioms būsimoms mamoms jų pirkimas gali būti geras pasirinkimas pigesnis mineralų ir vitaminų rinkinys, neturintis aiškios indikacijos nėščiosioms, bet kaina draugiškesnė. Tai bloga mintis.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.