Facebook Pixel

Vitaminai nuo psichinės įtampos

Vitaminai nuo psichinės įtampos

Daugelis vitaminų mūsų organizme sintetinami nepakankamai, todėl norint, kad smegenys veiktų tinkamai ir lengvai, verta vartoti paruošti vitaminų kompleksai.

Vartojant vitaminą B1, gerai pasisavinamas žarnyne ir po to padeda nunešti į depo organus: kepenis, inkstus, miokardą. Taigi jis virsta TDF, kuris reikalingas smegenims būtinų elementų sintezei, įskaitant:

  • acetilcholinas (ACC) – būtinas nerviniams impulsams perduoti;

  • lipidai - yra ląstelių membranų struktūros dalis, įskaitant mielino apvalkalą (nervinių kamienų komponentą);

  • daugiau riebalų rūgščių ir cholesterolio, taip pat vaidina didžiulį vaidmenį smegenų energijos procesuose.

Taigi, kai TDP suvartojama smegenyse, jis veikiamas fermentų paverčiamas tiamino trifosfatu. Tai nervinio audinio makroergija, pasižyminti antioksidacinėmis savybėmis, kurios padeda išvengti žalingo radikalų poveikio ląstelėms.

Brendę ir pagyvenę žmonės turi tam tikrų skirtumų. moksleivių ir studentų kategorija. Prasidėjus senėjimo procesui, jų kūnas patiria įvairių pokyčių.

Prisiminkime, kad mūsų močiutės nuolat kažką pamiršta, net ir tuos įvykius, kurie nutiko juos dieną prieš. Be to, nemaža dalis vyresnio amžiaus žmonių yra linkę į patologinį užmarštį, susijusį su organiniais destruktyviais smegenų pokyčiais. Dėl pažeidimo neuronai praranda gebėjimą tinkamai atlikti savo funkcijas, o tai atsispindi tokios gerai žinomos ligos kaip Alzheimerio liga simptomais.

Siekiant išvengti tokių pokyčių arba sulėtinti senėjimo procesą, gydytojai rekomenduoja vartoti šiuos vitaminus.

Vitaminas P laikomas pralaidumo vitaminu, nes padeda sumažinti kapiliarų patekimą, kraujo susilaikymą kraujyje ir pagerinti kraujotaką. Dėl to pagerėjęs smegenų aprūpinimas krauju pagerina neuronų mitybą ir padidina smegenų intensyvumą.

Esant stipriam psichiniam stresui, dėl padidėjusio kapiliarų pralaidumo sutrinka kapiliarinė kraujotaka. Kraujas iš kraujo patenka į audinių skystį, kaupiasi medžiagos, kurios dirgina atitinkamus skausmo receptorius, o tai savo ruožtu sukelia galvos skausmą pervargus.

Tai pavojinga. kad esant dideliems padidėjusio smegenų kraujagyslių pralaidumo židiniams, sutrinka neuronų aprūpinimas krauju, o tai gali sukelti neuronų mirtį – smegenų infarktas, taip pat gali pasireikšti kraujavimas į smegenis ar subarachnoidinę erdvę. Tokios patologijos vadinamos insultu, kuriam būdingi neurologiniai simptomai, polinkis vystytis negrįžtamiems destruktyviems procesams ir staigiam mirčiai.ergokalciferolis. Pirmasis susidaro odoje veikiant UV spinduliams, antrasis gaunamas iš maisto. Jie užtikrina gerą fosforo ir kalcio mikroelementų pasisavinimą. Jie taip pat dalyvauja metabolizme ir ląstelių dalijimosi reguliavime, o tai yra lemiamas momentas atkuriant neuronus ir neleidžia augti piktybiniams navikams.

Vitaminas E taip pat turi antioksidacinį aktyvumą, kuris savo ruožtu padeda apsaugoti ląstelių membranas nuo lipidų peroksidacijos. Taip pat šis vitaminas kontroliuoja nukleorūgščių, kurios yra ląstelės genetinio aparato pagrindas, ir hemo – centrinės eritrocitų grandies – sintezę.

Mineralinės medžiagos ne mažiau svarbios žmogui, kurio veikla susijusi su padidėjusia psichine įtampa. Jos svarbios homeostazei palaikyti, gyvybinei organizmo veiklai užtikrinti, o jų trūkumas lemia įvairius sutrikimus ir patologijas. Mikroelementai randami kauliniame audinyje kristalinės formos, taip pat minkštuosiuose audiniuose tikrojo arba koloidinio tirpalo pavidalu kartu su baltymais.

Skaitykite knygas, sportuokite, mokykitės poezijos, daugiau vaikščiokite gryname ore, maitinkitės teisingai ir nepamirškite apie multivitaminus ir mineralus, kurie išliks jauni ir neblėstantys. Likite sveiki!



Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.