Viskas apie madingo supermaisto – chia sėklų – naudą

Viskas apie madingo supermaisto – chia sėklų – naudą

Kiekviena tauta Žemėje turi savo stebuklingą gėrimą. Actekai turi  tai, žinoma, sėklos chia. Gimtoji šalis žolės chia >Centrinė Amerika, tiksliau Meksika. Senovės žmonės tikėjo, kad sėklos span>augalai gali suteikti precedento neturinčios jėgos, ištvermė ir suteikia precedento neturinčia energija. Šiandien sėklos chia auga yuzhnoy  Europa, Brazilija, Gvatemala, Indija ir Australija ir, žinoma, Meksikoje.

Populiarus supermaiste gali būti daugiau nei 30 % mononesočiųjų riebalų, 15 % baltymų, 45 % angliavandenių ir 37 % ląstelienos. 5 % omega-3, kalcio: 18 % MTTP, manganas: 30 % RDI, magnis: 30 % RD, fosforas: 27 % MTEP.

Vitaminai A, E ir C, riboflavinas, niacinas, tiaminas, cinkas, natris ir daug nepakeičiamų aminorūgščių.

Alfa-linoleno rūgšties yra labai didelė koncentracija ir ji neturi analogų tiek augalijoje, tiek tarp gyvūnų.

Ir štai Aiškėja, kad Chia sėklos buvo laikomos galingu energijos produktu. Juos galima palyginti su gerais vitaminų kompleksais, tačiau pasisavinimas bus daug geresnis.

Kam naudingos chia sėklos?

Apie naudingą ir svarbų sėklų poveikį sužinojome ne taip seniai iš Vakarų Europos, kur supermaistas jau pateko į kasdienės dietos produktų sąrašą. ir galima parduoti nemokamai. Europos Sąjunga jau 2005 m. pripažino sėklas span> chiaateities produktas. Ir po ilgų mokslinių bandymų jie buvo pradėti naudoti viešai.

Balta chia (šalavijas ispaniškai) – mažos sėklos iki 1 ml col. skersmens, dažniausiai nudažyta nevienoda spalva: pilka , juoda, ruda arba balta, o visas paviršius padengtas reljefiniu raštu. Tačiau, nepaisant spalvos, jie turi visiškai panašias savybes ir sudėtį. Sėklos naudojamos grynos ir perdirbtos. Skrudinti chia miltai garsėja savo ilgu galiojimo laiku.

Ispaninis šalavijas gali stabilizuoti virškinimo sistemą, regeneruoti pažeistus raumenų ir kaulų sistemos audinius, išvalyti odai, stiprina nagus, kaulus ir plaukus. Padeda nutukusiems žmonėms, pagreitina medžiagų apykaitos procesus organizme.

Sėklų savybės tuo nesibaigia. Chia   yra nedidelis kalorijų kiekis, maždaug du šaukštai. šaukštai suteikia tik 138 kalorijas – tai gali suintriguoti sveikos gyvensenos, dietų besilaikančius, sportuojančius žmones. Riebiosios ir neriebiosios rūgštys būtinos gerai viso organizmo veiklai. Chia sėklos yra turtingos polinesočiosiose riebalų rūgštyse, kurių ne visada yra kasdieniuose produktuose. Didelis omega-3 ir skaidulų kiekis pagreitina medžiagų apykaitą, dėl poodinių riebalų pertekliaus padės palaipsniui ir kokybiškai mažinti svorį. Stiprina kraujagyslių sieneles, skatina širdies ir kraujagyslių sistemos darbą. Chia sėklos yra viso grūdo maistas, ekologiškai užaugintas, be glitimo ir be GMO. 30 gramų sėklų yra iki 13 gramų angliavandenių, iš kurių 95% yra skaidulos. Padeda prisotinti skrandį ir kovoja su alkiu. Skaidulos gali sumažinti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje, normalizuoti kraujospūdį.

Ispaninio šalavijo sėklos turi daug privalumų:

1. Baltymų kiekis yra daug didesnis nei daugelyje augalinės kilmės produktų – 15 %.

2. Įrodyta, kad platus ispaninio šalavijo sėklų vitaminų spektras padeda sumažinti hipertenzija sergančių žmonių kraujospūdį iki priimtino lygio. Sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Jie teigiamai veikia endokrininės sistemos darbą.

3. Atlikti tyrimai rodo, kad valgant produktus iš miltų su chia normalizuojasi cukraus kiekis kraujyje.

4. Gerina kraujagyslių struktūrą, efektyviai kovoja su lėtiniais uždegimais.

Italų mokslininkai įrodė, kad žmonės, kurie kasdien valgo chia sėklas, per pusę sumažina mirčių nuo širdies krizių skaičių.

span>

Savo ruožtu žalingi įpročiai, judėjimo trūkumas, nesubalansuota mityba gali tik pranokti tolesnį lėtinių ligų vystymąsi.

Tyrimas, kuriame dalyvavo diabetu sergantys žmonės, kurie kasdien suvartojo iki 38 g chia. rodo, kad uždegiminio žymens hs-CDR atsakas sumažėjo 45%. Neįkainojama supermaisto nauda yra cukraus kiekio kraujyje prevencija ir kontrolė.

5. Chia sėklos bet kurioje forma – tai geras priedas prie visų rūšių patiekalų ir gėrimų. Sėklų miltai naudojami kepiniams, pudingams, kokteiliams gaminti, dėti į dribsnius, maišyti su sultimis, kompotu, vaisių gėrimu, jogurtu.

Tinka ir kaip prieskoniai prie bet kokių garnyrų, žuvies ir mėsos. Žaliava tinka bet kokiam maistui – varškei, salotoms, troškiniams.

Reguliarus chia sėklų naudojimas suteikia sveikatos ir grožio, skatina atjaunėjimą. ir viso kūno išgydymą.

Tačiau nepamirškite, kad nauda ir žala priklauso nuo teisingo šalavijų sėklų naudojimo.

Straipsnio autorė Julija Povoroznyuk yra gydytoja dietologė, terapeutė, Ukrainos dietologų asociacijos, Prevencinės ir anti-senėjimo terapijos asociacijos narė. Holistinis integracinis požiūris, stabdantis senėjimą. Baigė Vinicos nacionalinį medicinos universitetą. M. I. Pirogovas & nbsp; Shupyk Gastroenterologijos ir dietologų katedroje, Terapijos skyriuje. Mokymai iš A.V. Primak (Funkcinės medicinos instituto narys, JAV), Dr. Kalinchenko endokrinologijos klinika (Maskva), Tarptautinis prevencinės ir integracinės, anti-senėjimo medicinos institutas PreventAge (Maskva). «Skeleto ir raumenų sistemos sveikata ir amžius» . Svorio metimo, svorio didinimo, mitybos terapijos suaugusiems ir vaikams mitybos programos autorius. nutraceutinė trūkumų korekcija, virškinimo trakto, širdies ir kraujagyslių, nervų, endokrininės, kvėpavimo sistemos atkūrimo programos, pasiruošimas nėštumui, vaikų ASD, autizmo, ADHD nutraceutinė korekcija.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.