Facebook Pixel

Kodėl mums reikia lecitino: pagrindinė grožio, jaunystės ir sveikatos paslaptis

Kodėl mums reikia lecitino: pagrindinė grožio, jaunystės ir sveikatos paslaptis

Visi žino, kodėl reikalingi vitaminai C, A, B. Daugelis žmonių žino kalcio, kalio, magnio ir cinko naudą. Tačiau net ir patyrę gydytojai dažnai nepaiso lecitino. Kodėl taip svarbu jį vartoti, kaip tai veikia sveikatą ir grožį, turėtų žinoti visi, kad nebesijaudintumėte dėl blogos savijautos, dažnų peršalimų ir net odos problemų.

Lecitino nustatymas

Įjungta Šiuo metu yra dviejų tipų lecitinas: gyvulinis ir augalinis. Tačiau pirmą kartą jį 1845 m. išskyrė puikus prancūzų chemikas Gobley iš kiaušinio trynio. Ir tai paaiškina gautą pavadinimą ir esmę. Žodis graikiškai kilęs iš žodžio trynys.

Lecitinas yra amino alkoholio cholino ir digliceridų fosforo rūgščių esteris. Fosfolipidai laikomi sinonimu, nes jų sudėtis yra:

  • fosfatidilcholinas (19–21 %);
  • fosfatidiletanolaminas (8–20 %);
  • inozitolio turintys fosfatidai (20-21%);
  • fosfatidilserinas (5,9%).

Šiuolaikinio lecitino gamybai naudojamos natūralios kilmės žaliavos , pavyzdžiui, sojos ir saulėgrąžos, taip pat papildomai yra aliejų, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, kurios prisideda prie geresnio jo pasisavinimo organizme.

Lecitino naudojimas

Lecitino naudojimas kosmetologijoje

Atsižvelgiant į įvairias jo savybes, natūralu manyti, kad jos galimybės tikrai yra neribotos. Štai tik keletas.

  1. Pramonėje jis naudojamas aliejinių dažų gamybai. Kartu jis tarnauja kaip puikus priedas joms tirpinti, todėl iš jo gaminami ir tirpikliai. Jis taip pat yra vinilinių dangų, rašalo ir kai kurių sprogstamųjų medžiagų dalis.
  2. Kosmetologijoje, trichologijoje lecitinas yra nepakeičiamas gydant senėjimą, spuogus, spuogus, plaukų slinkimą.
  3. medicinoje, jis naudojamas gryna forma ir kaip komponentas gaminant vaistus, skirtus kardiologinėms, endokrininėms, imuninėms ligoms, virškinamojo trakto sutrikimams, diabetui, nutukimui gydyti.
  4. Savybės. lecitinas taip pat naudojamas kulinarijoje. Margarino, šokolado, kepinių gamyba neapsieina be jo dalyvavimo. Dažniausiai naudojamas jo gebėjimas sukurti vienodą tekstūrą maišant įvairių rūšių riebalus. Bene ryškiausias pavyzdys yra margarinas. Jis gaminamas iš įvairių rūšių augalinių aliejų, dažnai pridedant gyvulinių riebalų. Be lecitino jų maišant neįmanoma pasiekti vienodos tekstūros.

 

Poveikis žmogaus organizmui

Įtaka žmogaus organizmui

Jei jau turėjote galimybę sužinoti apie naudą sveikatai, prieš pirkdami lecitiną tikrai norėsite sužinoti daugiau. Tai visiškai normalus noras, nes kiekvienas, net ir pats naudingiausias produktas, taip pat gali turėti tam tikrų kontraindikacijų.

Kalbant apie lecitiną, jų praktiškai nėra, jei griežtai laikotės nurodytos dozės. Nedidelė lentelė padės išsiaiškinti, kokios porcijos jums reikia kiekvieną dieną.

Kam

Lecitino gramai per dieną

Suaugusieji

4–6

Nėščios moterys

6-10

Vaikai

1-4

Kodėl tai taip svarbu papildyti savo atsargas? Tai paprasta.

  1. Jis dalyvauja visuose pagrindiniuose medžiagų apykaitos procesuose.
  2. Stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.
  3. Išvalo kraujagysles nuo cholesterolio apnašų.
  4. li>
  5. Užtikrina visavertę smegenų mitybą.
  6. Stabilizuoja širdies ir kraujagyslių sistemos darbą.
  7. Normalizuoja lipidų apykaitą.
  8. Skatina geresnį vitaminų pasisavinimą A grupės.
  9. Mažina riziką susirgti vėžiu.
  10. Atsakingas už vyrų ir moterų reprodukcinės sistemos sveikatą.
  11. Nepakeičiamas kovojant su antsvoris.
  12. Palaiko imuninę sistemą, aktyvina jos apsaugines savybes, o tai ypač svarbu masinių peršalimo ligų laikotarpiu pavasarį ir rudenį.

Ir tai kaip tik pagrindiniai aspektai, stumiantys idėją pirkti lecitiną Ukraina, nes jis stiprus, visavertė sveikata dabar yra reta.

Naudojimas kosmetologijoje

Lecitino naudojimas

Vienu metu kosmetika su lecitinu padarė tikrą revoliuciją grožio industrijoje. Vėliau jo šlovę šiek tiek paskatino kolagenas, hialurono rūgštis ir peptidai. Tačiau patyrę kosmetologai, taip pat žinomi kosmetikos gamintojai nepamiršo naudingų jo savybių ir vis dar naudoja ją savo darbe. Kaip tai veikia?

  1. Pagrindinė savybė – gebėjimas užtikrinti vitaminų A, E, K patekimą į giliuosius dermos sluoksnius. Profesionalūs kosmetologai, gaminantys kaukes kiekvienam pacientui individualiai, į jų sudėtį turi pridėti skysto lecitino.
  2. Jis suteikia odai tonusą, lengvai susidoroja su smulkiomis raukšlelėmis, suglebimu.
  3. Daugelis kremų, skirtų riebiems ir probleminės odos sudėtyje yra lecitino, kuris normalizuoja lipidų apykaitą, riebalų gamybą ir pasižymi antibakterinėmis savybėmis.

Taip pat perskaitykite naudojamų šampūnų ir plaukų balzamų sudėtį. Bent jau serija plaukų augimui stimuliuoti, riebiems plaukams privaloma turėti. Lecitiną, kurio kaina prieinama absoliučiai visiems, į kosmetiką mėgsta dėti ir merginos, moterys, kad padidintų kremų, šampūnų, šveitiklių, kaukių efektyvumą.

Visiškam vaikų vystymuisi

Dėl visapusiškas vaikų vystymasis</p><p>Žmogaus kūnas yra labai sudėtingas, susideda iš daugybės mikroelementų. Visi jie yra tarpusavyje susiję, o vieno komponento trūkumas lemia visos sistemos gedimą. Ypač svarbu išlaikyti jų pusiausvyrą vaikams augant ir formuojantis. Ypač verta išskirti tris svarbius aspektus, kai ypač svarbus lecitinas ir jo nauda.</p><ol><li>Pagrindinė naujagimių ir jaunesnio amžiaus vaikų savybė – spartus augimas. Būtent šiuo laikotarpiu jie jaučia didelį krūvį visam kūnui. Lecitinas būtinas tinkamam raumenų sistemos, vidaus organų vystymuisi, tačiau turi įtakos ir psichinei veiklai, gebėjimui susikaupti konkrečiai veiklai. Trūkumas lemia vystymosi atsilikimą, ankstyvą osteoporozę, nutukimą.</li><li>Panašių problemų patiria ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikai, tačiau augimas palaipsniui mažėja, o protinės veiklos krūvis nuolat didėja. Todėl šiuo laikotarpiu itin svarbu išlaikyti jo lygį. Vis daugiau tėvų, daug dėmesio skiriančių vaikų ugdymui, mieliau perka lecitiną Kijeve. Jie pastebi, kad įstojus vaikams tapo lengviau atlikti įprastus namų darbus, taip pat jiems užteko jėgų nuodugniau mokytis dalykų, lankyti būrelius.</li><li> Kalbant apie paauglius, čia lecitino įtaka bene ryškiausia. Reprodukcinės sistemos formavimasis, nestabilus hormonų lygis lemia blogą elgesį, visišką abejingumą mokymuisi (net tarp neseniai puikiai besimokančių studentų). Išoriškai taip pat atsispindi lecitino trūkumas: atsiranda spuogai, spuogai, antsvoris. Todėl šiuo laikotarpiu labai svarbu stebėti mitybą, taip pat prireikus užtikrinti lecitino suvartojimą papildų pavidalu.</li></ol><p> Belieka pastebėti, kad lecitino papildai vaikams kartais populiaresni nei vyresnio amžiaus žmonėms. Daugiausia todėl, kad ne visi mėgsta produktus, kuriuose gausu lecitino.</p><h3>Vyrams ir moterims</h3><p><img title=

Suaugusiesiems, kurių gyvenimas kupinas rūpesčių dėl šeimos, vaikų, karjeros, taip pat reikia paramos. Tiek vyrams, tiek moterims to reikia gerai savijautai, dėmesio koncentracijai, bet ne tik. Tačiau lecitinas, kurio nauda svarbi abiem lytims, vis dar turi keletą skirtumų. Apsvarstykite nedidelę lentelę.

Vyrai

Moterys

Raumenų sistemos darbas

Normaliam vaisiaus formavimuisi nėštumo metu

Širdies priepuolio, insulto rizikos mažinimas

Hormonų lygio stabilizavimas nėštumo, menstruacijų, menopauzės metu

Smegenų funkcijos optimizavimas

Apsaugo nuo nuotaikos svyravimų

Padidina atsparumą stresui

Žindymo metu aprūpina naujagimį pakankamu lecitino kiekiu

Gerinti Urogenitalinės sistemos veiklą

Taip pat verta paminėti, kad lecitinas padeda sumažinti žalingą nikotino poveikį rūkančiųjų organizmui ir padidina galimybes atsikratyti kenksmingo įpročiai.

Lecitinas ir antsvoris

Gana dažnai impulsas pirkti yra noras stabilizuoti svorį. Išties dažnai šį procesą lėtina lecitino trūkumas ir, nepaisant aktyvaus sporto, dietų, pasiekti norimą rezultatą yra gana problematiška. Kodėl? Priežastys gali būti kelios.

  1. Problemos su hormonais. Kaip minėta pirmiau, lecitinas vaidina svarbų vaidmenį formuojant juos. Esant dideliam kenksmingo mažo tankio cholesterolio kiekiui, kuris pasireiškia visiems antsvorį turintiems žmonėms. Jis paverčia jį naudingu didelio tankio cholesteroliu, kuris skatina estradiolio pavertimą estrioliu. Dėl to suaktyvėja medžiagų apykaita, jaučiamas žvalumo, aktyvumo antplūdis ir lengviau ištveria padidėjusį fizinį krūvį.
  2. Jei kada nors skaitėte atsiliepimus apie lecitiną, tikriausiai girdėjote, kad tai tiesiogine prasme. tirpdo riebalus. Tai iš dalies tiesa, iš dalies fikcija. Faktas yra tas, kad jis tiesiog normalizuoja lipidų apykaitą ir jo nepažeidžia. Todėl jis padeda pašalinti iš organizmo kenksmingus riebalus, tuo pačiu aprūpindamas maitinimą būtinais riebalais. Kitaip tariant, jis skaido sudėtingus, tankius riebalus, kurie vėliau suskaidomi fermentų ir pašalinami iš organizmo. Taip pat reikia suprasti, kad tai nėra svorio mažinimo vaistas, nes jis nepakeis sveikos mitybos ir mankštos.

Produktuose esantis lecitinas

Lecitinas gaminiuose

Kalbant apie sveikatą, normalu svoris Žinoma, negalima ignoruoti maisto. Jei jis visiškai subalansuotas, per dažnai nelepinate savęs skaniais, bet nesveikais kepiniais, rūkyta mėsa, greitu maistu, pirmenybę teikiate šviežioms daržovėms, baltyminiam maistui, tuomet greičiausiai nereikės jaudintis dėl mažo lecitino kiekio kraujyje.

Kokie maisto produktai padeda palaikyti normalų lygį?



Produkto pavadinimas ( 100 g)

Lecitino kiekis (mg)

Avižiniai dribsniai

400

Grikiai

460

Žirniai

900

Jautiena

850 1000

Šaltai spaustas saulėgrąžų aliejus

700 1400

Šaltai spaustas medvilnės sėklų aliejus

1500 3000

Šaltai spaustas sojų aliejus

1500 3900

Kiaušiniai

3700

Labas žuvis ra

10 000

Vištienos kiaušinio trynys

9600 11 000

Kaip rodo lentelė, tai yra maisto produktai, kuriuos daugelis iš mūsų vartoja gana dažnai. Kitas dalykas – pavyzdžiui, nėštumo metu padidėja lecitino poreikis. Todėl gana dažnai gydytojai rekomenduoja jį vartoti jau pirmąjį trimestrą, kad nereikėtų didinti paros suvartojamo maisto kiekio.

Pažymėtina ir tai, kad didžiausias lecitino kiekis yra kiaušinių tryniuose , todėl tik du kiaušiniai per dieną pilnai kompensuoja suaugusio žmogaus paros normą. Tačiau jis yra virškinamas, jei jums labiau patinka kietai virti kiaušiniai. Omletuose, kiaušinienėje ir kituose patiekaluose jo dozė sumažinama.

Kuo geriau pirkti lecitiną

Kokį lecitiną geriau pirkti?

, kuriuos mums siūlo gerai žinomų gamintojų, turinčių pasaulinę reputaciją. Išanalizuokime dvi pagrindines labiau paplitusias rūšis.

 

  1. Sojų lecitinas gaminamas iš šalto spaudimo sojų aliejaus. Šis metodas leidžia sutaupyti maksimaliai natūralių, naudingų medžiagų, kurios yra būtinos, taip pat ir patį lecitiną. Aliejus preliminariai išvalomas nuo nešvarumų, o tai leidžia pasiekti geriausią galutinio produkto kokybę. Jis naudojamas ne tik priedų gamybai, bet ir maisto pramonėje, nes laikomas švariu, saugiu sveikatai produktu.
  2. Pagrindinis saulėgrąžų lecitino ir sojų skirtumas yra riebalų rūgščių kiekis. Jis gaunamas ekstrahuojant, o sojų lecitine riebiųjų rūgščių yra daugiau nei gaunamoje iš saulėgrąžų.

Egzistuoja nuomonė, kad tai antroji rūšis, naudingesnė vyrams. Iš tiesų, sojų veislėje yra fitoestrogenų, kurie labiau tinka moteriškam hormoniniam fonui. Tiesą sakant, klinikiniai tyrimai nepatvirtino žalingo poveikio berniukų ir vyrų hormoniniam fonui. Todėl galima teigti, kad šis kriterijus negali būti atrankos pagrindu.

Veislės

Į ką tikrai verta atkreipti dėmesį renkantis išleidimo formą. Beveik visi žino lecitino tabletes, kurios parduodamos vaistinėse. Tačiau iš tiesų pasirinkimas kur kas platesnis. Šiandien galite rasti rūšių:

  • gelio formos;
  • milteliai;
  • kapsulės;
  • granulės.

Patys turėtumėte pasirinkti tokią išvaizdą, kurią jums bus lengviau priimti. Pavyzdžiui, jei turite problemų su rijimu, geriausia yra gelio forma. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į dozę ir tipą. Porcija turėtų kompensuoti mitybos trūkumą, o viršyti normos tikrai neapsimoka. Jei lecitinas skirtas vaikams, tai jo sudėtyje taip pat dažnai galima rasti vitaminų kompleksą, reikalingą augimui ir vystymuisi.

Kaip teisingai vartoti

Kiekviena pakuotė, nepaisant tipo, gamintojas pateikia išsamų gaminio aprašymą. Laikas, porcijos, priėmimo ypatumai jame visada detalizuojami. Norint gauti maksimalią naudą iš papildų, labai svarbu tiksliai laikytis rekomendacijų. Jei jau anksčiau vartojote vieno gamintojo papildus, o vėliau įsigijote kito prekės ženklo produktus, būtinai išstudijuokite jų savybes, nes greičiausiai dabar senasis vartojimo režimas yra visiškai nepriimtinas.

Taip atsitinka. kad lecitino instrukcija netyčia pamesta, o jūs pamiršote laiką ir dozę. Tokiu atveju turėtumėte susisiekti su parduotuve, kurioje įsigijote priedą, kad išsiaiškintumėte reikiamus duomenis. Nenaudokite priedo „iš akies“. Geriausiu atveju neturėsite naudos, o blogiausiu – perdozuosite.

Pasirinkite patys arba taip, kaip nurodė gydytojas?

Šiuo metu lecitiną gali nusipirkti bet kas. Tačiau absoliučiai kiekvienam bus naudinga prieš perkant pasikonsultuoti su specialistu. Kodėl?

Jums bus parinktas geriausias variantas, atsižvelgiant į gyvenimo būdo ypatumus, mitybą, simptomus, rodančius, kad reikia vartoti papildus.

Jei pasirinksite savo, tada pabandykite labai atidžiai perskaityti lecitino apžvalgas internete. Gairės bus tos, kurios apibūdina simptomus, panašius į jūsų problemas.

Į ką atkreipti ypatingą dėmesį

Pagrindinis kriterijus renkantis papildus, produktus ar net drabužius jums visada turėtų būti kokybė . Žinomų Europos ir Amerikos prekinių ženklų gaminiai turi tarptautinį sertifikatą, todėl atitinka aukščiausius standartus.

Lengviausias būdas yra nuvykti į artimiausią parduotuvę įsigyti reikalingų prekių. Jei tokie dideli regioniniai centrai kaip Kijevas, Charkovas, Odesa. Nikolajevas, Dniepras džiugina puikiu pasirinkimu, o mažesnių miestų

ir regioninių centrų gyventojai turi tenkintis kuklesniu pasirinkimu. Tačiau tai nėra priežastis taikstytis su tokia situacija, nes kokybei vis tiek reikia skirti ypatingą dėmesį.

Dar vienas dalykas apie lecitino kainas. Jie taip pat labai skiriasi skirtinguose regionuose. Pasitaiko atvejų, kai Zaporožė, Kryvyi Rih, Poltava, Žitomyras siūlo pirkėjams papildus 2 ar net tris kartus brangiau nei Kijeve. Ir tai dar vienas argumentas „už“ užsakymo pateikimą gerą reputaciją turinčioje internetinėje parduotuvėje.

DUK – dažnai užduodami klausimai:

При беременности прием добавок лецитина это обязательно?

Во время беременности потребность организма в лецитине возрастает. Но решение о приеме дополнительных добавок должен принимать врач, который вас наблюдает. Он проведет обязательный опрос, проверит результаты анализов и на основании полученных данных даст свои рекомендации.

Мне непонятно: помогает или нет лецитин похудеть?

До сих пор средства для похудения не найдено.  Поэтому оптимальная формула — спорт и здоровое питание. Добавки из лецитина помогают справиться с новыми нагрузками, а также стимулируют липидный обмен. Поэтому процесс сжигания жиров происходит быстрее и видимый результат порадует вас и окружающих раньше, чем без добавок лецитина.

Какой лучше лецитин подходит для ребенка 7 лет?

Любой, с соответствующей пометкой. Обычно производители указывают дозировки для определенного возраста. Обязательно обратите внимание на форму выпуска. Если ваш ребенок не любит глотать таблетки, то скорее ему подойдут гелевые формы или капсулы.

Может ли быть аллергия на лецитин?

Обычно — нет. Иногда встречается аллергическая реакция на сою и соевые продукты. Однако это бывает крайне редко.

При каких болезнях помогает лецитин пожилым людям?

Лецитин положительно влияет на питание головного мозга. Поэтому при правильном, регулярном приеме отмечаются смягчение симптомов таких болезней, как деменция, болезнь Альцгеймера.

Turinys
  • Lecitino nustatymas
  • Lecitino naudojimas
  • Poveikis žmogaus organizmui
  • Naudojimas kosmetologijoje
  • Visiškam vaikų vystymuisi
  • Vyrams ir moterims
  • Lecitinas ir antsvoris
  • Produktuose esantis lecitinas
  • Kuo geriau pirkti lecitiną
  • Veislės
  • Kaip teisingai vartoti
  • Į ką atkreipti ypatingą dėmesį
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.