Facebook Pixel

Kramtomi vitaminai – geri ar blogi?

Kramtomi vitaminai – geri ar blogi?

Šiuo metu vitaminai ir jų kompleksai yra labai populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Kai kurie žmonės vitaminus laiko sveikatos ir geros savijautos šaltiniu, taip pat papildu, kompensuojančiu prastą mitybą.
Yra keletas vitaminų gamybos formų, įskaitant kramtomuosius ir želė saldainius. Naudoti tokius vitaminus malonu, nes jie lengvo tankio, malonaus skonio ir nepakartojamo aromato. Tačiau kai kuriose etiketėse ne visada nurodomas teisingas maistinis ir cukraus kiekis.
Mūsų konsultantai norėtų padėti išsirinkti tinkamus kramtomuosius vitaminus ir supažindinti su jų nauda sveikatai.

Kas yra guminiai vitaminai?

Gumuojami vitaminai savo tekstūra ir skoniu panašūs į guminukus, tačiau turi daugiau skonio, spalvos ir formos.
Jų populiarumas akivaizdus, ​​nes drebučius mėgsta visi vaikai, taip pat ir suaugusieji, kurie nemėgsta ryti didelių kapsulių ir tablečių.
Paprastai kramtomuosiuose vitaminuose yra želatinos, kukurūzų krakmolo, vandens, cukraus ir gali būti pridėta natūralių dažiklių. Populiariausi skoniai yra citrinų, apelsinų, vyšnių, aviečių ir obuolių.
Dažniau tokius kompleksinius preparatus sudaro kelių rūšių vitaminai, mineralai ir maistinės medžiagos, įskaitant vitaminą D ir kalcį.
Žinoma, niekam ne paslaptis, kad geriausias būdas prisotinti organizmą vitaminais ir mineralais yra tinkama, subalansuota ir savalaikė mityba. Tačiau daugelis šių medžiagų nevartoja pakankamais kiekiais dėl mitybos ir sveikatos sąlygų. Tai gali būti veganai ir vegetarai, vyresni žmonės, kurių medžiagų apykaita lėta, ir nėščios moterys bei vaikai. Tokiomis savybėmis pasižymintys vitaminai tikrai yra geras pasirinkimas ir alternatyva kapsulėms ir tabletėms.

Paprasta naudoti ir skanus.


Daugelis žmonių renkasi guminius vitaminus dėl vaisių ir saldaus skonio. Tai viena iš priežasčių, kodėl vaikai jas su malonumu kramto.
Be to, šios formos vitaminai yra lengvai kramtomi ir tinka žmonėms, kurie negali nuryti tablečių. Dėl šios priežasties išvada byloja pati – tokia vitaminų forma patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Įtraukę juos į savo racioną, pajusite subtilų skonį ir neįtikėtiną natūralų aromatą. Vitaminai želatinos saldumynų pavidalu patiks bet kuriam gurmanui.
Tačiau šių nuostabių vitaminų vartojimas turi ir trūkumų. Juose gali būti daug daugiau cukraus, maistinių dažiklių ir kvapiųjų medžiagų, nei nurodyta etiketėje. Ir tai kupina nutukimo, širdies ir kraujagyslių ligų bei dantų ir dantenų ligų.
Yra nustatytos cukraus suvartojimo per dieną normos, kurių pageidautina laikytis, jei nori išlikti sveikai ilgus metus. Amerikos širdies asociacija rekomenduoja ne daugiau kaip 37,5 gramų cukraus per dieną vyrams, 25 gramus moterims ir tiek pat 2-18 metų vaikams. Net jei jums atrodo, kad cukraus yra labai mažai, vis tiek turite atsižvelgti į kramtomųjų tablečių skaičių per dieną. Be to, jei vitaminų sudėtyje nerandate cukraus, tai visai nereiškia, kad jo nėra. Jo galima rasti cukraus alkoholiuose, kurie etiketėje nurodyti kaip bendrieji angliavandeniai. Ir galiausiai, drebučiuose kartais būna dirbtinių dažiklių, nepageidautinų besivystančio vaiko organizmui.
Riebaluose tirpių vitaminų A, D, E ir K taip pat nereikėtų vartoti daugiau nei rekomenduojama, nes jie kaupiasi audiniuose ir kūno riebaluose. Tai ypač svarbu kūdikiams, kurie vartoja kramtomuosius vitaminus, pavyzdžiui, saldainius, ir gali valgyti daugiau nei rekomenduojama.

Turinys
  • Kas yra guminiai vitaminai?
  • Paprasta naudoti ir skanus.
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.