Kokia rizika, kai yra per daug MTL cholesterolio?

Kategorijos

Valgymas keliaujant, labai perdirbto maisto valgymas, sėdimas darbas ir bet kokio fizinio aktyvumo trūkumas lemia tai, kad mūsų sveikata blogėja. Riebus maistas kartu su saldumynais didina vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį mūsų organizme. Būtina atremti tokią situaciją, nes kitaip rizikuojame susirgti pavojingomis sveikatai ir gyvybei ligomis.
Clesterolis yra gerai ir blogai
Jei gydytojas po laboratorinių tyrimų įvertina, kad turime per daug cholesterolio kiekį kraujyje, jis nurodo vadinamojo blogojo cholesterolio kiekį. Remiantis tyrimais, „blogasis cholesterolis“ vadinamas MTL, o geras cholesterolis – DTL. Gerasis cholesterolis yra būtinas, kad kiekviena žmogaus organizmo ląstelė tinkamai funkcionuotų.
Sveiko žmogaus bendras cholesterolio kiekis neturi viršyti 200 mg/dl. Tačiau pagrindinis dalykas yra gero ir blogojo cholesterolio santykis. Jei pastarasis nusveria, pacientas susiduria su įvairiomis ligomis.
Per didelis cholesterolio kiekis kraujyje lemia riebalų sankaupų susidarymą ant arterijų sienelių. Šios nuosėdos palaipsniui mažina venų šviesą, todėl kraujui sunku pasiekti atskirus žmogaus organus, kad galėtų tinkamai juos maitinti. Jei cholesterolio kiekis nėra reguliariai tiriamas ir stebimas gydytojo, o pacientas nekeičia riebios dietos, tai gali visiškai uždaryti arterijų spindį. Tai sukelia kraujagyslių aterosklerozę ir daugybę ligų, kurios kelia grėsmę žmogaus gyvybei.
Kuo gresia MTL cholesterolio perteklius?
Didelė blogojo cholesterolio koncentracija kraujyje yra pavojinga kiekvienam žmogui, nes tai pirmiausia sukelia aterosklerozės vystymąsi. Ši liga pasireiškia nuosėdų nusėdimu ant arterijų sienelių, dėl kurių kraujagyslės paaštrėja ir sustingsta. Dažniausiai nuosėdos susidaro vainikinėse ir miego kraujagyslėse, dėl kurių susidaro kraujo krešuliai, atsiranda širdies priepuoliai ir insultai.
Norėdami apsisaugoti nuo aterosklerozės, insulto ar infarkto, turime padaryti viską, kad mažinti cholesterolio MTL kiekį kraujyje. Dietos ir sveiko gyvenimo būdo papildymas taip pat gali būti vaistų, kurių sudėtyje yra tik natūralių ingredientų, vartojimas. Mūsų svetainėje galite įsigyti reikalingų vitaminų. Natūralus vaistas, padedantis palaikyti tinkamą cholesterolio kiekį kraujyje, neturi šalutinio poveikio. Be maisto papildų vartojimo, žmonės, kurių cholesterolio kiekis yra padidėjęs, turėtų pradėti užsiimti fizine veikla, nes tai yra pagrindas palaikyti sveiką kūno formą.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Straipsnio komentarai
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.