Glutaminas - №1 sportininkams!

Kategorijos

Glutaminas – tai viena iš baltymų sudedamųjų dalių. Šią medžiagą gamina žmogaus organizmas ir ji veikia atmintį, gebėjimą susikaupti ir išlaikyti dėmesį, taip pat apsaugo kepenis nuo toksinų.

Ši medžiaga yra pirmoji profesionaliems sportininkams, nes jos lygis organizmas veikia raumenų audinį, augimo hormono gamybą ir daugelį kitų labai svarbių procesų sunkiu intensyvių treniruočių laikotarpiu.

Intensyvios treniruotės metu glutamino netenkama 18% kraujyje (dėl aktyvaus raumenų augimo) , o poreikis išauga 4,5 karto. Skaičiai kalba patys už save, esant rimtam fiziniam krūviui papildomas glutamino vartojimas preparatų pavidalu yra tiesiog būtina.

Jei kalbėsime apie glutamino atsargų papildymą iš maisto, tuomet verta didinti žuvies, jautienos, pieno, kiaušinių, špinatų, petražolių, kopūstų vartojimą. Vienas "bet" - Jūsų sportinė mityba ir dabartinė mityba turėtų leisti vartoti šiuos produktus pakankamai dideliu kiekiu, nes paros reikalinga glutamino norma – 5-7 gramai.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Straipsnio komentarai
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.