Linų sėmenų aliejus: nauda organizmui

Kategorijos

Dabar mažai kas žino apie augalinių aliejų veisles, nes kadaise mūsų mamos ir močiutės žinojo tik sviestą ir saulėgrąžų aliejų.
Po ilgo laiko buvo atrasti nauji aliejai, tokie kaip: alyvuogių, sezamų, palmių, linų ir daugelis kitų.

Daugelis žmonių domėjosi sėmenų aliejumi, jo naudingomis savybėmis ir poveikiu organizmui.

Sėmenų aliejus yra vienas naudingiausių augalinių aliejų visam gyvenimui kūnas ir kūnas. Jame gausu vitaminų, sočiųjų ir nesočiųjų riebalų rūgščių, mikro ir makro elementų bei kitų naudingų medžiagų. Linų sėmenų aliejus yra populiarus produktas sveikai gyvensenai palaikyti, kosmetologijoje, ligų gydymui ir svorio metimui.

Mokslininkų atliktas tyrimas įrodė, kad sėmenų aliejus yra 2 kartus sveikesnis nei žuvų taukai pagal nesočiųjų riebalų rūgščių kiekį. Aliejus ruošiamas iš linų sėklų šalto spaudimo būdu, todėl išlaikomos visos gydomosios savybės. Tada jis išvalomas ir įgauna atitinkamą šviesiai geltoną spalvą.

Naudingos savybės

Dėl to, kad sėmenų aliejuje yra tokių medžiagų kaip:

  • vitaminas E> span>

  • Omega-3, Omega-6, Omega-9

  • stearino ir palmitino rūgštys

  • fosforas

  • kalcis

  • cinkas,

tai pakankamai naudinga norint pašalinti įvairius reiškinius, kurie gali pakenkti jūsų sveikatai.



  1. Linų sėmenų aliejus padeda gydyti aterosklerozę, o būtent, sumažina širdies ir kraujagyslių ligų (širdies priepuolio, insulto) riziką.

  2. Aliejuje esančios medžiagos padeda gerinti atmintį, koncentraciją, reguliuoja hormonų kiekį kraujyje, neleidžia cukrinio diabeto atsiradimas, nes sumažina gliukozės kiekį kraujyje, padidina imunitetą, turi priešuždegiminį poveikį ir pagerina medžiagų apykaitą.

  3. Kitas linų sėmenų aliejaus privalumas yra tai, kad jis apsaugo nuo Alzheimerio ligos.  

  4. Gydytojai rekomenduoja vartoti ir sergant nervų sistemos ligomis, išsėtine skleroze, cukriniu diabetu ir Parkinsono liga.  

  5. Linų sėmenų aliejus yra labai naudingas tiems, kurie maitinasi teisingai arba nori numesti svorio. Juk jis lengvai virškinamas, pakeičia dalį riebalų organizme. Taip pat rekomenduojama vegetarams, kurie atsisako valgyti žuvį. Mitybos specialistai pataria vartoti nevalgius ir prieš miegą, nes šiuo metu jis bus naudingas ir veiksmingas norinčiam sulieknėti organizmui.

  6. Kosmetologinė nauda – dėl sudėties linų sėmenų aliejus, jis taip pat aktyviai naudojamas kosmetikai Spuogų, bėrimų šalinimo, nudegimo saulėje ir kitų odos dėmių gydymui. Taip pat aliejus pagreitina ir stimuliuoja nagų ir plaukų augimą, mažina jų sluoksniavimąsi ir trapumą.

  7. Šiame aliejuje esantys riebalai ir rūgštys ramina odą, mažina uždegimą sergant tokiomis ligomis kaip psoriazė ir egzema. Drėkina odą, pašalina bėrimus ir paraudimą, taip pat pašalina negyvą odą.

Verta paminėti, kad jis turi nemažai kontraindikacijų. Nerekomenduojama žmonėms, sergantiems tulžies takų ligomis, vartojantiems antibiotikus ir antidepresantus, sergantiems lytinių organų ligomis, nėščioms ir žindančioms motinoms bei vaikams iki trejų metų.

Linų sėmenų aliejus turi daugybę teigiamų ir naudingų savybių, tačiau turi ir neigiamą poveikį. Todėl prieš naudodami turėtumėte pasitarti su gydytoju, kad jis paskirtų individualų gydymo kursą.

Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas . 

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Straipsnio komentarai
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.