Hialurono rūgšties nauda grožiui ir sveikatai

Kategorijos

Turinys

  1. Prabangios hialurono rūgšties procedūros
  2. Hialurono rūgšties taikymas medicinoje
  3. Hialurono taikymas kosmetologijoje
  4. Hialurono rūgšties rūšys
  5. Hialurono rūgšties gamyba
  6. Hialurono trūkumo požymiai
  7. Hialurono rūgštis gaminiuose
  8. Kai reikalingi maisto papildai su hialurono rūgštimi
  9. Hialurono rūgšties vartojimo apribojimai ir atsargumo priemonės
  10. Geriausio hialurono rūgšties preparato pasirinkimas
  11. Kaip išsirinkti tinkamą hialurono rūgštį

Kiekvieną kartą eidami į parduotuvę pirkti kosmetikos, pastebite, kad nuolat atsiranda naujų kosmetikos rūšių. Ne taip seniai kolagenas buvo laikomas revoliucija, o dabar tie, kurie seka išvaizdą ir visus naujus produktus, neatpažįsta odos priežiūros priemonių, jei ant indelio neparašyta „hialurono rūgštis. Kokia yra tokio fenomenalaus populiarumo priežastis, kokią dar naudą jis atneša ir kaip su juo pasiekti nuostabių rezultatų, analizuojame šiame straipsnyje.

Prabangios hialurono rūgšties procedūros

Sėkmės istorija prasideda nuo plastinės chirurgijos, kuri dar ne taip seniai buvo praktiškai vienintelis būdas atjauninti odą, koreguoti veido bruožus. Su visu efektyvumu plastika vis dar yra brangus malonumas, be to, labai traumuojantis, susijęs su ilga reabilitacija. Pridėkite tikėtiną komplikacijų riziką, kad suprastumėte, jog reikia rasti įperkamesnį ir veiksmingesnį būdą odos trūkumams pašalinti.

Tiksliai pagal Dėl šios priežasties hialurono rūgštis buvo naudojama kosmetiniams trūkumams gydyti. Iš pradžių jis buvo naudojamas elitiniuose grožio salonuose Šveicarijoje. Mokama paslauga buvo prieinama tik labai turtingiems pacientams. Beje, net ir tarp jų tuomet buvo daug norinčių padaryti savo išvaizdą patrauklesnę.

Tačiau kaip Kai tik jis buvo pradėtas gaminti masiškai, atsirado konkurencija ir kainos tapo prieinamos visiems. Nereikia nė sakyti, kad plastikos chirurgų darbo sumažėjo, nes norinčiųjų atlikti procedūras su hialurono rūgštimi buvo daug daugiau, nei reikėjo atsigauti po skalpelio.

Todėl išsivystė visa pramonė. Visame pasaulyje jį naudoja kosmetologai, kontūrinės plastikos specialistai, kosmetikos gamintojai. Tačiau, mūsų nuomone, biologiškai aktyvūs priedai su savo turiniu nusipelno kur kas daugiau dėmesio. 

Hialurono rūgštis: kas tai?

Neprotinga kalbėti apie kosmetinę hialurono rūgšties vertę. Kad suprastumėte, kokia ji svarbi sveikatai, turėtumėte žinoti keletą mokslinių faktų.

  1. hialurono rūgštis yra nesulfatuotas glikozaminoglikanas, randamas visuose audiniuose: nerviniame, jungiamajame, epitelio, kiekviename ląstelės kūnas. Tai yra esminis akių stiklakūnio ir visų skysčių, įskaitant seiles, komponentas.
  2. Hialurono rūgštis turi svarbią savybę: pritraukia ir sulaiko vandens molekules. Taip užtikrinamas odos, raumenų, vidaus organų drėkinimas.
  3. Atsakingas už kremzlės audinį, suteikdamas jo elastingumą, tamprumą, atsparumą stresui.
  4. 70 kg sveriančiame vidutinio ūgio žmoguje yra 15 gramų hialurono rūgšties. Trečdalis šio kiekio suvartojama ir atkuriama kasdien. Taigi, hialurono rūgštis yra svarbi atsinaujinančių, regeneruojančių, medžiagų apykaitos procesų organizme dalis.
  5. Biosintezė organizme įmanoma dėl integruotų membraninių baltymų klasės.
  6. Mažai žmonių žino, kad hialurono rūgštis skatina kolageno sintezę, o tai sustiprina hialurono rūgšties poveikį.

Įdomus faktas

Visuotinai pripažįstama, kad su amžiumi hialurono kiekis organizme mažėja. Tiesą sakant, keičiasi jo struktūra: grandinė trumpėja. o hialurono kiekis didėja. Tai neigiamai veikia odos būklę, raumenų elastingumą, sąnarių kremzlinį audinį.

Todėl, jei nuspręsite pirkite hialurono rūgštį tada reikėtų atsižvelgti į tai, kad ji ne tik atjaunina, bet ir taip pat atkuriamąjį ir regeneruojantį poveikį visam organizmui kaip visumai, o ne tik odai.

Hialurono rūgšties taikymas medicinoje

Atsižvelgdami į tai, kad ji yra visose ląstelėse, gydytojai nuolat atlieka tyrimus įvairių ligų gydymo pokyčiai. Šiuo metu jis naudojamas:

  • „dirbtinių ašarų“ akių lašuose;
  • akių chirurgijoje (kataraktos pašalinimas, ragenos persodinimas ir kt.);
  • sąnarių ir pakeitimo chirurgijoje;
  • plastinėje chirurgijoje odos persodinimui ir vėlesniam jos atkūrimui.

Hialurono taikymas kosmetologijoje.

Ši sritis labai artima medicinai. Dėl hialurono rūgšties savybių kosmetologai sėkmingai kovoja:

  • su odos senėjimu;
  • su jos sausumu;
  • probleminė oda (aknė);
  • su netinkamomis veido proporcijomis naudojant kontūravimą, kuris leidžia koreguoti nosies, lūpų, smakro, skruostikaulių formą;naudojamas plaukų slinkimo problemoms gydyti.

Paprastai jis naudojamas specialių užpildų pavidalu, kurie užpildo raukšlių raukšlėse susidariusias tuštumas. Paviršinėms procedūroms geriau tinka skysti kokteiliai, kurie naudojami mezoterapijoje.

Hialurono rūgšties rūšys

Yra dviejų tipų:

  • didelė molekulinė masė;
  • mažos molekulinės masės.

Aukštos kokybės kosmetikoje būtent mažos molekulinės masės hialurono rūgštis yra naudojama siekiant užtikrinti giliausią prasiskverbimą per gana tankią odos struktūrą. Taip pat randama abiejų rūšių sudėtyje. Didelės molekulinės masės rūgštis sudaro ploniausią plėvelę, kuri neleidžia prarasti drėgmės.

Antra didelės molekulės struktūros paskirtis yra injekcijos. ir biologiniai priedai. Būtent tokia forma jis geriau įsisavinamas audiniuose.

Hialurono rūgšties gamyba

Gera žinia ta, kad visa hialurono rūgštis, kuri naudojama medicinos, kosmetikos, sveikatos tikslais, yra visiškai natūrali. Kiekvienas gamintojas turi savo žaliavas. Be kita ko, jo sintezei naudojama daugybė bakterijų, taip pat tokie produktai kaip kviečiai.

Bet kuriuo atveju, gautas produktas yra išvalomas aukštųjų technologijų būdu ir apdorojamas antiseptiku, kad būtų pašalintas šalutinis poveikis. Kadangi produktas yra natūralus, jis gerai absorbuojamas organizme, kaip taisyklė, nesukelia alergijos. Todėl jums reikia hialurono rūgštis tabletėse arba norite įsigyti kosmetikos su jos turiniu, galite būti tikri, kad efektyvumo ir saugumo fondų, jei pasitikite patikimais gamintojais.

Hialurono trūkumo požymiai

Jie paprastai laikomi:

  • ankstyvas odos senėjimas (fotosenėjimas);
  • nukritę akių kampučiai;
  • sausos akys, nėra oftalmologinių ligų, regos sutrikimas
  • sąnarių problemos;
  • nagų trapumas;
  • antsvoris;
  • sausi plaukai, be blizgesio;
  • Ilgas net mažų žaizdų gijimo laikas.

Visa tai yra priežastis kreiptis į gydytoją, kad jis pasirinktų geriausią vaistą ir gydymo kursą.

Hialurono rūgštis gaminiuose

Jei supratome kas yra hialurono rūgštis kokį poveikį ji turi sveikatai ir kaip ji gaminama, tada kyla pagrįstas klausimas: ar tai produktuose, kuriuos valgome? Ir ar įmanoma su jų pagalba kompensuoti jo trūkumą? Leiskitės į smulkmenas.

  1. Landoje keptose bulvėse gausu krakmolo ir jos skatina savo hialurono biosintezę.
  2. Apelsinai, greipfrutai, pomidorai veikia panašiai.
  3. Reguliarus organų mėsos, pvz., kepenų, inkstų, širdies, vartojimas iš dalies kompensuoja trūkumą, iš dalies paveikia biosintezę.
  4. Dietologai taip pat rekomenduoja dažniau ruošti kaulų sultinį. Jie teigia, kad jis turėtų būti įtrauktas į valgiaraštį dažniau nei mėsa, kad hialurono lygis visada būtų normalus.
  5. Sojos produktai – tofu, pupelės – laikomi geriausiais, kuriuose yra hialurono rūgšties gryniausia forma. Atsižvelgiant į jų populiarumą Kinijoje, Korėjoje, nesunku suprasti, kodėl žmonės iš šių šalių visada atrodo jaunesni nei savo metų.
  6. Hialurono rūgšties taip pat yra raudonajame vyne ir vynuogėse. Tačiau šiais produktais piktnaudžiauti nereikėtų – per didelis alkoholio kiekis kenkia sveikatai, o didelis gliukozės ir fruktozės kiekis vynuogėse prisideda prie antsvorio atsiradimo.

Iš aukščiau pateiktų duomenų matyti, kad mitybos korekcijos pagalba galima kompensuoti trūkumą, taip pat paskatinti savo hialurono rūgšties gamybą. Tačiau, esant dideliam trūkumui, ryškiems su amžiumi susijusiems pokyčiams, su tuo susijusioms ligoms, vien mityba yra būtina – reikiahialurono rūgšties kapsulėse išspręsti problemą radikaliai.

Kai reikia hialurono rūgšties maisto papildų

Jei jūsų tikslas yra atrodyti jauniau, žinoma, turėtumėte naudoti kosmetiką su hialurono rūgštimi. Tačiau kartu su ja jūsų kosmetologė gali rekomenduoti specialią dietą ir papildomai vartoti hialurono porcijas. Pastebėtina, kad kosmetologijos pasaulyje tokie papildai vadinami „grožio nutraceuticals“.

Toks integruotas požiūris duoda geresnių rezultatų nei naudojant tik kremą ar serumą. Tačiau tai ne vienintelis atvejis, kai tikrai reikia papildomų porcijų.

  1. Ar planuojate numesti svorio? Tadapirkite hialurono rūgštį Ukraina tikrai verta. Vartokite jį taip, kaip nurodyta, ir nepamirškite gerti daug švaraus vandens. Taip skatinama medžiagų apykaita, toksinų pasišalinimas iš organizmo. Kartu gerėja raumenų elastingumas, sąnariai lengviau atlaiko krūvį. Todėl norimas rezultatas ateina greičiau.
  2. Jei visą dieną praleidžiate ant kojų, o vakare jaučiate sąnarių skausmą, hialurono rūgštis sąnariamshialurono rūgštis sąnariams b> visada turėtų būti po ranka. Kompensuojant jo trūkumą, padidėja kremzlės sveikatai svarbaus komponento - chondroitino - kiekis. Todėl reguliariai vartojant sveikimas yra aktyvesnis, sumažėja uždegiminių procesų rizika, sumažėja skausmo sindromo pasireiškimas.
  3. Oftalmologas gali paskirti papildomas porcijas esant įvairioms akių ligoms. Tai taip pat naudinga tiems kuris dirba prie kompiuterio. Akių lašus patariama lašinti specialiais drėkinamaisiais lašais, kad būtų išvengta regėjimo problemų, akių sausumo.

Apribojimai ir atsargumo priemonės hialurono rūgšties vartojimui.

Atminkite, kad bet kuri, net ir pati nekenksmingiausia priemonė, turi tam tikrų apribojimų. Todėl prieš vartojant bet kokius vaistus būtų protinga pasitarti su gydytoju arba bent jau atidžiai išstudijuoti prie kiekvieno vaisto esančias instrukcijas.

  1. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu hialurono rūgštį reikia vartoti atsargiai. Iki pat pabaigos jo poveikis vaisiaus formavimuisi nebuvo ištirtas, todėl jei nėra specialių rekomendacijų, susijusių su sveikatos būkle, turėtumėte susilaikyti nuo jo vartojimo. Pastebėta, kad net jei anksčiau buvo gerai toleruojamas, dėl hormoninio fono pokyčių gali išsivystyti alergija ir net nuolatinis netoleravimas.
  2. Draudžiama žmonėms, turintiems hiperkoaguliaciją.
  3. Jei yra individualus pagalbinių komponentų netoleravimas arba alergija.
  4. Jei nėra medicininių indikacijų, nerekomenduojama jaunesniems nei 25 metų asmenims.

Geriausio hialurono rūgšties preparato pasirinkimas

Apžvalgos apie hialurono rūgštį kurių galima rasti neįtikėtinai daug, turi savo šalininkų ir skeptikų. Tačiau dažniausiai visi nuomonių skirtumai priklauso nuo gamintojo, nes kiekvienas turi savo pageidavimus. Sunku spręsti, kuris vaistas yra blogesnis ar geresnis – verčiau verta kalbėti apie tai, kuris iš jų labiau tinka tam tikroms problemoms spręsti.

Vardas

Paskirties vieta

Hialurono rūgštis, hialuronas Acid, Solgar, 120 mg

Geriausias pasirinkimas odos būklei palaikyti. Reguliarus vartojimas žiemą ir vasarą, per 3 mėnesius, atjaunina odą, stangrina ją, suteikia gražią tolygią spalvą.

Vitaminai plaukams, odai ir nagams, Odai, plaukams ir amp; Nagai, Natrol

Vitaminų kompleksas ir 5 mg hialurono rūgšties tiesiogine prasme pakeičia išvaizdą . Plaukai tampa storesni, žvilga, stiprėja nagai, pagerėja odos tonusas. Kruopščiai subalansuota sudėtis tiesiogine prasme pakeičia išvaizdą. -s-best-50-mg-120.html'>Hialurono rūgštis su chondroitinu, hialurono rūgštis, geriausia gydytojo

Geriausias sąnarių problemų sprendimas. Jis stiprina kremzlę, suteikia stangrumo, elastingumo, taip pat turi priešuždegiminį poveikį. Nepamainoma priemonė reabilitacijos laikotarpiu po sąnarių traumų ir daugelio ligų gydymui.

Ši lentelė aiškiai parodo, kad kiekviena formulė turi savo paskirtį ir svarbu pasirinkti vaistą, kuris kiekvienu atveju padeda geriausiai.

Kaip pasirinkti tinkamą hialurono rūgštį

Kad nesuklystumėte pasirinkdami, yra du keliai.

  1. Atlikti savidiagnostiką, nustatyti problemas. Skaitykite specializuotą literatūrą ir produktų asortimentą.
  2. Pasinaudokite proga ir atlikite tyrimą medicinos centre, kad gautumėte gydytojo rekomendaciją.

Abu būdai nėra labai paprasti, nes:

  • išnagrinėti problemą užtrunka daug laiko ir visada lengva suklysti nustačius diagnozę be specialaus išsilavinimo;
  • ne visi gydytojai yra pakankamai susipažinę su hialurono savybėmis, ypač su visais gamintojais ir preparatais.
  • Todėl protinga naudotis vitaminų ir maisto papildų ekspertų paslaugomis. Jų išsilavinimo, patirties ir žinių pakanka suprasti medikų nuomonę, nustatyti simptomus ir pasirinkti geriausią vaistą, todėl sutaupysite laiko paieškoms ir tikrai nešvaistysite pinigų.

    Iš jų taip pat galite pasimokyti, kiek kainuoja hialurono rūgštis, kuri pateikiama tiesiogiai iš pirmaujančių pasaulio gamintojų, įskaitant JAV.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Straipsnio komentarai
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.