Facebook Pixel

geriausi patarimai, kaip išlaikyti plaukus sveikus žiemą

geriausi patarimai, kaip išlaikyti plaukus sveikus žiemą

Žema temperatūra, sausas oras šildomoje patalpoje, kepurės ir vitaminų trūkumas – pagrindinės priežastys, dėl kurių praranda sveikų plaukų grožį. Štai keletas patarimų, kurie tikrai padės pagerinti situaciją.

 

Plaukams reikia vitaminų

 

Vitaminų vartojimas ir plaukų sveikata yra labai glaudžiai susiję. Ypač žiemą. Juk būtent šiuo metų periodu mūsų organizmui jų labai trūksta. Todėl verta pagalvoti apie pagalbinius preparatus, kurie prisotins organizmą naudingomis medžiagomis. Galite pasirinkti sau toniką multivitaminų kompleksas, kuriame gausu įvairių mineralų ir mikroelementų. Taip pat verta paminėti specialūs vitaminų kompleksai, jie dar vadinami grožio vitaminais. Šie vitaminų papildai turės teigiamą poveikį ne tik plaukams, bet ir geram nagų augimui bei odos sveikatai.

Žiemą mūsų plaukams ypač reikia visam organizmui naudingų polinesočiųjų riebalų rūgščių, tokių kaip omega-3, kalcis, cinkas . Būtent jie apsaugo plaukus nuo neigiamo poveikio.

 

 

Pagerinkite galvos odos aprūpinimą krauju

 

Šaltuoju metų laiku mūsų kraujagyslės susitraukia, o oda negauna jai reikalingų medžiagų, kurios turėtų būti pristatytos kartu su krauju ir limfa. Dėl to susilpnėja plaukų šaknys, o tai savo ruožtu sukelia plaukų slinkimą. Stiprūs temperatūros pokyčiai, nuo šalto iki šilto, taip pat blogai veikia plaukus: jie tampa plonesni, trapūs ir blankūs.

Norint viso to išvengti, yra įvairių galvos masažų. Jis taip pat pagerina kraujotaką darsonval su specialiu antgaliu šukos pavidalu. Vartodami šį vaistą pagerinsite svogūnėlių aprūpinimą krauju, taip pat baltymų sintezę, kuri skatina plaukų augimą.

Drėkinkite galvos odą ir plaukus

Norint apsaugoti plaukus ir odą žiemą, svarbu atstatyti vandens balansą organizme: be vitaminų, verta gerti daugiau vandens. Drėgmė taip pat yra svarbus veiksnys. Be oro drėkintuvo, intensyviam drėkinimui galite naudoti daug įvairių priemonių (kaukes, balzamus, kondicionierius).

Su šiais produktais jūsų plaukai bus lygesni, elastingesni ir nesišiauš nuo kepurės. Paprastai plaukų gaminiuose taip pat yra būtinų vitaminų, kurie prisotina plaukus esminiais mikroelementais.

Pakeiskite priežiūros priemones žiemai

Žiemos priežiūra yra skirtinga visų tipų plaukams, nes šiuo laikotarpiu jūsų plaukų ir odos tipas gali šiek tiek pasikeisti. Dažniausiai žiemą plaukai išsausėja, lūžinėja, galiukai greičiau skilinėja. Todėl verta rinktis švelnesnį ir švelnesnį šampūną, kurio pH lygis neutraliausias, taip pat natūralių ingredientų, be dažiklių, parabenų ir silikonų. O išplovus plaukus daugelis stilistų rekomenduoja naudoti atkuriamuosius ir drėkinamuosius balzamus, kondicionierius.

Pamaitinkite plaukus serumais

Serumai leidžia greitai pasiekti efektą, nes juose yra didžiulis kiekis tinkamų ingredientų. Jie greičiau atkuria ir gyja plaukus, nes apsaugo jų struktūrą.

Tinkama mityba taip pat svarbi plaukų grožiui ir sveikatai. Į savo racioną įtraukite sveiką maistą (pieną, varškę, kiaušinius, daržoves ir vaisius). Ir, svarbiausia, atminkite: plaukų sveikata priklauso nuo viso kūno funkcionavimo.

 

Turinys
  • Plaukams reikia vitaminų
  • Pagerinkite galvos odos aprūpinimą krauju
  • Drėkinkite galvos odą ir plaukus
  • Pakeiskite priežiūros priemones žiemai
  • Pamaitinkite plaukus serumais
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.