Facebook Pixel

Kokia juodojo muilo vertė?

Kokia juodojo muilo vertė?

Ar kada nors girdėjote apie juodąjį muilą? Jei ne, esate čia.
Bent jau įrankio pavadinimas jau sudomino. Tai yra tiesa. Juk visi esame įpratę matyti ryškių spalvų ir skirtingų formų muilą. Vėliau gražiuose buteliuose pasirodė skystas muilas.
Tačiau natūralus muilas visada buvo prioritetas. Tarkime, deguto muilas yra labai populiarus dėl savo gydomųjų savybių ir rezultatų po panaudojimo.

 

Tačiau atsirado dar vienas vertingas įrankis – juodasis afrikietis muilas. Tai unikalus savo receptūra produktas, gaminamas Afrikoje, būtent vakarinėje žemyno dalyje. Juodasis afrikietiškas muilas žinomas visame pasaulyje, nes turi kosmetinių ir gydomųjų savybių. Pasidomėjo, kaip šis muilas tampa juodas.


Afrikietiško muilo ingredientai

Kaip juodojo muilo pagrindas naudojami pelenai arba pelenai, gaunami deginant taukmedžio riešutus, palmių lapus ir kakavos pupeles. Po šio proceso mišinys kruopščiai išdžiovinamas ir sumalamas, kol gaunamas vienalytis mišinys. Dėl visko turėtų gautis tamsi, tamsi masė.

 

Tai pelenai yra pagrindinis produktas, skirtas afrikietiškas muilas, nes jis suteikia muilui gydomųjų savybių . Į mišinį taip pat pridedami natūralūs kokosų ir palmių aliejai, taukmedžio sviestas, vitaminas E, alavijo sultys – visa tai saugo odą nuo ankstyvo senėjimo ir raukšlių atsiradimo bei yra galingas antioksidantas.

Muilo sudėtyje taip pat gali būti retų bananų rūšių, todėl šis produktas yra unikalus.

 

Aukščiau nurodyti produktai yra specialiai apdorojami ir šlifuojami, po to gaunamas produktas – juodasis muilas. Vėliau pasireiškia reta būklė.

 

Afrikietiškas muilas ir kosmetinės savybės

Dėl to, kad muilo sudėtyje yra tik natūralių produktų ir vaistinių medžiagų, drėkina odą ir daro ją švelnią, o vitaminai A ir E gražina odą, glotnina ir lėtina senėjimo procesus.

Dėl naudingų medžiagų suteikia odai natūralų švytėjimą. Nealergizuoja, nesausina veido ir kūno odos, ją maitina ir drėkina. Ilgai naudojant pašalina bėrimus, inkštirus, mažina paraudimą ir neleidžia atsirasti naujiems odos dariniams. Tinka turintiems riebią odą. Tačiau žmonėms, kurių oda yra mišri ir sausa, taip pat patariama naudoti juodąjį muilą.

 

Verta pasakyti, kad juodasis muilas dažniausiai naudojamas tik kaip kosmetinė priemonė odai. Afrikietiškas muilas netinka plaukams, nes gali išsausėti ir pažeisti plaukus bei galvos odą.

Kai kurie kosmetologai rekomenduoja gaminti kaukes juodojo muilo pagrindu, pridedant kitų ingredientų, medaus, baltojo molio, kiaušinių ir kitų gana lengvai prieinamų produktų.


Juodąjį muilą galima pasigaminti namuose, tačiau kai kuriuos ingredientus reikės pakeisti, nes jų negalima rasti parduotuvių lentynos.

 

Tam mums reikia:

  • 100 gramų afrikietiško muilo pagrindo

  • 1 šaukštelis aktyvuota anglis

  • ½ šaukštelis kokosų aliejus

  • 5 lašai arbatmedžio eterinio aliejaus

Sumaišykite kokosų aliejų, eterinį aliejų ir muilo bazę, tada išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite aktyvintos anglies miltelius. Šį mišinį reikia supilti į formeles ir leisti sukietėti.

Tokio juodo muilo savybės džiugins ne mažiau nei afrikietiškas.

Tačiau verta atsiminti, kad kai kurios afrikietiško ar naminio muilo sudedamosios dalys gali sukelti alergines reakcijas. Todėl rekomenduojame išbandyti savo odą dėl tam tikrų produkto komponentų poveikio, kad išvengtumėte nemalonių pasekmių.


Straipsnį parašė Biotus personalo rašytojas

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.