Facebook Pixel

Česnakai - nauda ir žala žmonių sveikatai. Naudojimo būdai.

Česnakai - nauda ir žala žmonių sveikatai. Naudojimo būdai.

Česnakas – nauda sveikatai

Aprašymas: alternatyvus vaistas imunitetui ir savijautai stiprinti

Česnakas yra plačiai naudojama maisto ir kvapioji medžiaga. Per visą istoriją daugelis skirtingų kultūrų pripažino, kad jis gali būti naudojamas įvairių ligų profilaktikai ir gydymui. Česnakai įgijo reputaciją kaip vaistinis augalas, turintis ir pageidaujamą, ir nepageidaujamą poveikį organizmui.

Šis vertingas prieskonis ir populiari priemonė nuo įvairių ligų bei fiziologinių sutrikimų turi mažiausiai 33 sieros junginius, keletą fermentų, 17 amino rūgštys ir mineralai. Jie turi priešnavikinį ir antimikrobinį poveikį ir yra naudingi esant aukštam gliukozės kiekiui kraujyje.

Supermaisto papilduose skiriasi alicino kiekis. Alicinas yra nestabilus česnako produktuose, kurie brandinami siekiant sumažinti kvapą. Kvapo nebuvimas rodo alicino buvimą. Kuo mažiau šio eterinio aliejaus, tuo česnako produktas mažiau efektyvus.

Verta atsiminti, kad tikslus visų ingredientų mechanizmas ir ilgalaikis jų poveikis nėra iki galo suprantamas.

Kaip kovoti su ligomis

Poveikis širdies ir kraujagyslių sistemai

Hipertenzija yra daugiafaktorinė būklė, susijusi su širdies ir kraujagyslių ligų išsivystymu.

Česnako ekstraktas ir česnako papildai gali sumažinti kraujospūdį hipertenzija sergantiems žmonėms, normalizuoja kraujo tankį, reguliuoja šiek tiek padidėjusią cholesterolio koncentraciją ir stimuliuoja imuninę sistemą. Česnako papildai yra gerai toleruojami ir gali būti laikomi papildoma gydymo priemone nuo hipertenzijos, šiek tiek padidėjusio cholesterolio kiekio ir imuninės sistemos stimuliavimo.

Česnakai gali būti naudingi trombozės profilaktikai, nes slopina trombocitų sukibimą ir agregaciją.

Atminkite, kad česnako papildai neturėtų būti naudojami kaip standartinės hipertenzijos priežiūros pakaitalas.

Nauda kepenims

Sveiki česnako komponentai, padedantys kepenims detoksikuoti:

  • Selenas yra mineralas, stiprinantis antioksidantų veikimą.

  • Argininas yra amino rūgštis, svarbi kraujagyslėms atpalaiduoti, kuri mažina kraujospūdis kepenyse.

  • Vitaminas B6 – normalizuoja homocisteino kiekį organizme, veikdamas kaip priešuždegiminė medžiaga, kuri slopina uždegimą kepenyse.

  • Vitaminas C – apsaugo nuo ląstelių oksidacijos – pagrindinio kepenų ląstelių pažeidimo veiksnio.

Antineoplastinis poveikis

Česnakuose yra daug stiprių biologiškai aktyvių junginių, turinčių priešvėžinių savybių, daugiausia alilo sulfidų. Buvo pranešta, kad įvairūs dariniai moduliuoja vis daugiau molekulinių kancerogenezės mechanizmų, tokių kaip DNR aduktų susidarymas, mutagenezė, laisvųjų radikalų pašalinimas ir kūno audinių augimas per ląstelių proliferaciją. Vėžinių ląstelių augimo greitį mažina ši ląstelių ciklo blokavimo žolė.

Cukraus kiekio kraujyje kontrolė

Teigiamas česnako poveikis diabetui daugiausia yra dėl to, kad jame yra lakiųjų sieros junginių, pvz. kaip alicinas, dialilo disulfidas, S-alilcisteinas, ajoenas ir alilmerkaptanas.

Antimikrobinis poveikis

Česnakai šimtmečius buvo naudojami įvairiose visuomenėse kovojant su infekcinėmis ligomis. Antibakterinis aktyvumas plačiai priskiriamas alicinui. Yra žinoma, kad pastarasis turi sulfhidrilo modifikavimo aktyvumą ir gali sulėtinti sulfhidrilo fermentus. Manoma, kad česnako skiltelės ir imbiero šakniastiebiai, ekstrahuoti 95 % etanoliu, turi antibakterinį poveikį klinikiniams patogenams ir yra naudojami vaistams atsparių mikrobų ligų profilaktikai.

Anthelmintinis aktyvumas

Česnakų ekstraktai turi antihelmintinį poveikį. aktyvumas prieš įprastus žarnyno parazitus, įskaitant Ascaris lumbricoides (apvaliąsias kirmėles) ir ankilines kirmėles.

Imuniteto atkūrimas

Dauguma tyrimų įrodė imunostimuliacinį česnako poveikį, tai yra dėl lakiųjų faktorių, išsiskiriančių fermentai jungiasi su jo sieros junginiais: alicinu, dialilo disulfidu ir kt. Česnakai sustiprina T ląstelių, neutrofilų ir makrofagų patogenų atakos atsaką, padidina interleukino sekreciją ir padidina natūralų žudikų ląstelių aktyvumą. Žmonių, kurie per dieną suvartodavo du česnako svogūnėlius, žudikų ląstelių dinamiškumas padidėjo 140%. Tie, kurie kasdien suvartodavo 1800 mg beskonio sendinto česnako, žudikų ląstelių dinamika padidėjo 156 %.

Valomasis poveikis

Turi diuretikų, prakaitavimą, karščiavimą mažinantį ir atsikosėjimą skatinantį poveikį.

Sergant peršalimu ir gripu

Peršalimas ir kosulys gali būti labai nemalonūs, sumažinti darbingumą, sukelti miego, maisto ir kitos kasdienės veiklos problemų. Peršalimo gydymas yra nepaprastai svarbus, todėl ši namų gynimo priemonė yra galingas antioksidantas, turintis antimikrobinių, antivirusinių ir antibiotikų savybių. Jei nusilpusi imuninė sistema, organizmas reikalauja maistinių medžiagų, tada kovoje su virusu pagalbininkais taps produkto komponentai: vitaminas C, daugelis fermentų ir mineralų, tokių kaip siera ir selenas.

Menopauzė

Estrogenų kiekio sumažėjimas, stebimas menopauzės metu, yra žinomas polinkis sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, nes širdis ir kraujagyslės tampa mažiau apsaugotos. Įdomu tai, kad moterims po menopauzės 12 savaičių vartojant 80 mg česnako ekstrakto per parą, sumažėjo bendras cholesterolio ir MTL kiekis, taip pat veikė sieros turinčios aminorūgštys plazmoje.

Nauda virškinimui ir svorio mažinimui

>

Žalio česnako valgymas ryte skatina medžiagų apykaitą, apetitą, skatina efektyvų svorio metimą.

Naudinga dantenoms ir dantims

Sveikos burnos išlaikymas yra gerųjų ir blogųjų bakterijų pusiausvyra. Alicinas neleidžia daugintis kenksmingoms bakterijoms, kurios sukelia dantų ėduonį burnoje. Naudodami česnako ekstraktą išvengsite periodontito, kontroliuodami blogųjų bakterijų populiaciją ir leisdami klestėti gerosioms bakterijoms.

Kokių vitaminų jame yra?

Aprašymas: česnakuose yra naudingų aminorūgščių, mineralų, vitaminų ir fermentų

Svogūnėliai daugiausia sudaryti iš vandens (apie 84,09 %), organinių (13,38 %) ir neorganinių medžiagų (1,53 %). . Sudėtyje yra aliino, dialilo disulfido, taip pat:

fermentų: aliinazės, mirozinazės ir peroksidazės, S-metil-L-cisteino, sulfoksido, baltymų (16,8%, skaičiuojant nuo sausos masės), gliukozinolatų

vitaminai: B6, C, tiaminas, pantoteno rūgštis

mineralai: manganas, selenas, fosforas, kalcis, kalis, varis, geležis

Manoma, kad alicinas, dialilas sulfidai yra atsakingi už daugumą naudingų farmakologinių savybių.

Pirminiai naudingi junginiai, vadinami tiosulfatu, susidaro susmulkinus česnako skiltelę. Prieš skilimą potencialiai aktyvios molekulės fiziškai atskiriamos nuo jas aktyvinančių fermentų, pavyzdžiui, alinas fiziškai atskiriamas nuo aliinazės fermento. Kai česnako skiltelė susmulkinama, šios molekulės susirenka ir gamina tiosulfatus. Alicine yra 70-80% pagamintų aktyvių junginių ir jis daugiausia yra atsakingas už aštrų česnako kvapą. Česnako eteriniame aliejuje po alinazės poveikio alicinas gaunamas apie 60% jo masės. Tačiau per vieną valandą po česnako sutrynimo lakiosios medžiagos sunaikinamos. Taigi, norint gauti didžiausią naudą sveikatai, gvazdikėliai turi būti švieži ir prieš pat vartojimą sutrinti. Be to, kaitinant suaktyvėja alinazė, todėl virtas česnakas skleidžia mažiau kvapo nei šviežias ir neturi tokio stipraus fiziologinio poveikio.

Viena česnako skiltelė (3 g)

Paros dozė, %

kalorijos

4 kcal

Riebalai

0 g

0

Cholesterolis

0 mg

0

Natris

5 mg

0

Angliavandeniai

1 g

0

Kalcis

0

1

Vitaminas C

0

2

Vitaminas B6

0

2

Kur įsigyti?

Mūsų internetinėje parduotuvėje galite sąžiningai įsigyti reikalingų vitaminų ar kapsulių ka

Česnako ekstraktas

Aiškiai įrodytas česnako ekstrakto antioksidacinis pajėgumas sukūrė keli mokslininkai. Česnakai buvo gauti iš keturių skirtingų valstijų (Kalifornijos, Vašingtono, Oregono ir Niujorko). Pastebėta, kad sendintas ekstraktas pasižymi pranašesnėmis antioksidacinėmis savybėmis dėl fenolio antioksidanto, palyginti su žalio česnako ekstraktu. Reguliarus senyvo amžiaus žmonių vartojimas žymiai sumažino malondialdehido koncentraciją plazmoje ir eritrocituose ir kartu padidino antioksidanto fermento glutationo peroksidazės aktyvumą kaip priedą. Nepamirškite, kad žalią reikia susmulkinti arba susmulkinti, palikti 10 minučių prieš valgant, kad išsiskirtų naudingas junginys alicinas.

Taip pat galite naudoti kaip lengvą (ir skanų) vitaminų priedą prie daugelio patiekalų: sriubų, padažų. , kepsniai ir troškiniai .

O gydant peršalimą, laikykitės šių taisyklių:

  • Nekepkite labai aukštoje temperatūroje. Leiskite skoniui pasklisti į maistą.

  • Nelaikykite mikrobangų krosnelėje ilgiau nei 45 sekundes.

  • Pasibaigus nulupkite česnako skiltelę, palaukite dešimt minučių, kol ji iškeps.

  • Pabandykite suvartoti daugiau nei vieną česnako skiltelę kiekvieno valgio metu, kad pamatytumėte geriausius rezultatus.

Dozavimas

Du trys skiltelės česnako per dieną – tai mažiausia dozė, kurią turėtumėte suvartoti, kad prisotintumėte organizmą reikalingais vitaminais ir mineralais. Atminkite, kad per didelis vartojimas turi įtakos medžiagų apykaitai.

Nauda vyrams

Aprašymas: nuostabi priemonė potencijai didinti ir libido didinimui

Česnakas yra afrodiziakas, galintis sustiprinti lytinį potraukį, todėl yra tiesiogiai susijęs su potencija.

Svarbiausias vyrų organizmui tarp naudingų mikroelementų yra selenas. Ši medžiaga dalyvauja testosterono biosintezės procesuose, kurie palaiko normalią pagrindinio androgeno gamybą, o tai užtikrina sveiką reprodukcinės sistemos funkcionavimą. Selenas taip pat pagerina sėklinio skysčio kokybines savybes. Šis elementas yra spermatogenezėje, skatinantis judrių ir sveikų spermatozoidų formavimąsi.

Remiantis nauju tyrimu, vyrai, valgantys česnaką, iš tikrųjų yra patrauklesni moterims.

Tyrimas buvo atliktas. trys etapai, kurių metu 42 dalyviams vyrams skiriamas kiekis ir tipas (lemputės ar kapsulės) skyrėsi. Kūno kvapas buvo renkamas 12 valandų dėvėtais įklotais. Vėliau juos uostė 82 priešingos lyties atstovai, kurie pažymėjo jų malonumą, patrauklumą ir intensyvumą.

Kadangi česnako valgymas imuninei sistemai turi antioksidacinį, imunostimuliacinį, širdies ir kraujagyslių, baktericidinį ir priešvėžinį poveikį. , tikėtina, kad žmogaus kvapo pomėgius nulėmė seksualinė atranka.

Nauda moterims

Aprašymas: Česnakai, kuriuose gausu maistinių medžiagų, teigiamai veikia moterų sveikatą

Šis mažasis perliukas yra universalus produktas, kurį galima naudoti moters kūno sveikatai gerinti. Tai naudinga siekiant užkirsti kelią gimdos ir krūties vėžio vystymuisi. Daugelis gydytojų pataria nėštumo metu dėl folio rūgšties, kuri teigiamai veikia vaisiaus vystymąsi. Jis taip pat naikina kenksmingus mikrobus ir bakterijas, kurios gali neigiamai paveikti nėštumą. Svarbiausia yra naudoti jį saikingai. Britų mokslininkai nustatė, kad česnakai gali užkirsti kelią moterų osteoartritui. Ši būklė dažniausiai pasireiškia vyresnėms nei penkiasdešimties metų moterims. Osteoartritas – liga, kuri aktyviai ardo kelių, taip pat ir klubų sąnarius. Nukentėti gali ir stuburas.

Be to, lėtina riebalų susidarymą moters organizme, turi antiseptinių medžiagų. Tiesiog įtraukite į savo racioną bent vieną česnako skiltelę, tada jūsų sveikata pagerės.

Česnako žala

Aprašymas: neigiamas česnako poveikis širdies ir kraujagyslių sistemai

Nemalonus kvapas

Asmeninės higienos nesilaikymas gali būti ne tik blogo burnos kvapo priežastis, nes česnako vartojimas turi daug nepatogumų. Jame yra įvairių cheminių medžiagų, kurios prisideda prie blogo burnos kvapo. Prieš valgydami mėgstamą česnakinę duoną, pasirūpinkite, kad po ranka būtų gaivinantis purškalas, kad išvengtumėte gėdos.

Odos bėrimai

Česnako perteklius maiste sukelia odos dirginimą ir bėrimą. Kadangi jame yra fermento aliinazės, kuris dažniausiai yra odos bėrimų priežastis. Sąveikaujant su svogūniniu produktu patartina mūvėti pirštines.

Galvos skausmas

Vartodami žalią česnaką galite jausti galvos skausmą, pykinimą ir smilkinių skausmą. Gerovės pablogėjimas neigiamai veikia psichinę ir fizinę žmogaus sveikatą. Žmonės, sergantys migrena, turėtų vengti maisto produktų, kurie paprastai sukelia migrenos simptomus.

Spuogai

Kai kurie žmonės nori imtis įvairių būdų, kaip išvalyti savo odą. Alicinas kovoja su bakterijomis, todėl yra veiksminga namų gynimo priemonė nuo spuogų. Deja, bet kuriai kūno vietai patepus šį fermentą, galima jį pažeisti ir nudeginti.

Kraujo skiediklis

Kai kurie žmonės teigia, kad žaliame česnake esanti siera padeda organizmui atsikratyti toksinų. stimuliuodami kepenis gamina detoksikacijos fermentus, kurie filtruoja kraujo fermentus. Įrodyta, kad vartojant 2–4 skilteles per dieną arba 600–1200 mg kapsuliuotų arba džiovintų pasenusių česnakų, jūsų kūnas natūraliai padeda.

Chirurgija

Česnakai gali sunaikinti antikoaguliantus. Vartodami papildus ir specialius vitaminus, prieš operaciją turėtumėte tai aptarti su gydytoju ir prireikus jų vartojimą nutraukti. Šie vaistai gali netikti žmonėms, vartojantiems kraują skystinančius vaistus.

Alergijos

Alerginės reakcijos į tam tikrus svogūninius augalus nuodija milijonų žmonių gyvybes. Dažniausi simptomai yra čiaudulys (nekontroliuojamas ir pasikartojantis), ašarojančios akys, paraudimas, akių vokų patinimas, niežulys, galvos skausmas ir aukšta karščiavimas. Retais atvejais česnakai sukėlė anafilaksiją, potencialiai mirtiną padidėjusį jautrumą.

Kaip laikyti, sodinti ir nuimti derlių

Kaip sodinti česnakus namuose

Aprašymas: jums reikia nustatykite tinkamas sodinimo datas ir kaip tinkamai sodinti, kad derlius būtų geras

Kai turite gerą ekologišką česnaką, laikas sodinti. Geriau tai padaryti rudenį prieš pirmąsias stiprias šalnas. Prieš sodindami į dirvą galite įberti organinių medžiagų, ypač jei neseniai nuėmėte tame pačiame plote augantį derlių.

Sulaužykite česnako galvutes, būkite atsargūs, kad nesulaužtumėte kiekvieną aplinkui esančios popierinės juostelės. gvazdikėlis.

Pasodinkite 2 colius nuo talpyklos krašto, svogūnėlius išdėkite 5 colių atstumu vienas nuo kito visomis kryptimis. Iš bambuko gabalo padarykite 3 colių gylio sodinimo skylutes. Įdėkite vieną gvazdikėlį į skylę plokščia puse žemyn ir smailiu galu į viršų. Užpildykite skylę dirvožemiu ir įsitikinkite, kad gvazdikėlio galas yra maždaug 1 colio žemiau paviršiaus. Po to mulčiuojama žemė, kuri ir toliau palaikys drėgmę tarp laistymo. Česnakai gali sudygti ir žūti žiemą, bet nesijaudinkite. Pavasarį vėl išdygs.

Kada kasti česnaką

Ankstyvą pavasarį pradėsite matyti iš dirvos kylančius mažus žalius ūglius. Jie augs tol, kol bus labai aukšti. Vasaros pradžioje kietakakliškos veislės duos česnako stiebus. Nuėmę kietųjų gerklų česnako kauliukų derlių, stiebus auginkite maždaug mėnesį. Sužinosite, kad jie yra paruošti derliaus nuėmimui, kai tik kietkaklio česnako lapų galai pasidarys tamsesni arba minkštakaklio česnako stiebeliai iškris.

Kaip laikyti žieminius česnakus patalpose

Labai šaltose vietose galite dėti šiaudų ant dirvos paviršiaus tais laikotarpiais, kai temperatūra ilgą laiką būna žemiau nulio. Būkite pasirengę jį išimti, kai pakyla temperatūra, nes šiaudai linkę likti drėgni ir sugadins gvazdikėlius. Esant sausam klimatui, neleiskite dirvai visiškai išdžiūti.

Česnakas turi būti sausas ir tvirtas, be puvimo požymių ar juodų dėmių. Nespauskite kaip minkšta kempinė. Pastebėjus tokius požymius, geriau jį išmesti. Jei česnakas šlapias, vadinasi, viduje prasidėjo irimas. Nepirkite jau pradėjusių dygti galvų, nes jose yra minimalus vitaminų ir maistinių medžiagų kiekis.

Česnakus laikykite gerai vėdinamoje vietoje, atokiau nuo ryškios šviesos. Puiki saugykla yra vėsi ir tamsi vieta su ventiliacija.

Kaip laikyti vasarinius česnakus bute

Aprašas: produkto kokybė priklauso nuo tinkamo laikymo

Pavasarį, būtinai išimkite šiaudelį (jei jį naudosite), kai tik temperatūra pakils aukščiau nulio. Kai česnakas pradeda augti, kas 3 savaites patręškite jį skiestomis skystomis organinėmis trąšomis. Laikykite dirvą nuolat drėgną. Nupjaukite pečių ašmenis, kai tik jie pasirodys, kad paskatintumėte svogūnėlių augimą. Jie bus paruošti skinti vasaros pradžioje, kai apatinis lapų trečdalis pagelsta.

 

Kaip laikyti česnaką šaldytuve

Laikydami česnaką sandaresniame šaldytuvo stalčiuje išsprendžiate drėgmės problemą. Nuluptų gvazdikėlių ar susmulkinto česnako likučiai paliekami porai savaičių šaldytuve nedideliame inde. Atminkite, kad atšaldytas šaldytuve, jis pradės dygti per kelias dienas, kai pasieks kambario temperatūrą. Laikykite, kol būsite pasiruošę jį naudoti.

Kaip greitai nulupti česnaką

Norėdami lengvai nulupti česnaką, nupjaukite kiekvieną gvazdikėlio galą. Tada pasukite peilį į šoną, kad plokščioji pusė būtų lygiagreti pjaustymo lentai, o aštrus kraštas būtų nukreiptas nuo jūsų. Tokiu būdu uždėkite peilį ant daikto ir leiskite ašmenims greitai trenkti rankos kulnu, kad lengvai sutraiškytų skiltelę.

Jei ketinate vienu metu nulupti daug česnako skiltelių, panardinkite juos į verdantį vandenį 10-20 sekundžių. Tada panardinkite juos į šaltą vandenį.

Klausimai ir atsakymai

  • Ką daryti, jei nėštumo metu valgau per daug česnako?

Nėštumo metu česnako valgymas gali būti labai naudingas, jei vartojamas saikingai. Perteklius gali sudirginti virškinamąjį traktą, numušti kraujospūdį iki pavojingo lygio.Per dieną rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 2-3 česnako skilteles, kad būtų išvengta komplikacijų.

  • Ar alicinas gali gydyti mieles ar grybelius infekciją?

Alternatyvios sveikatos šalininkai jau seniai rekomendavo česnaką naudoti gydant makšties grybelines infekcijas, kandidozės augimą ir kitas grybelines infekcijas.

  • Ką ar česnako tabletės yra naudingos?

Speciali tabletės danga padeda kontroliuoti česnako kvapą ir atpalaiduoja tabletes, kai jos patenka per skrandį.

DUK – dažnai užduodami klausimai:

Что делать, если я ем слишком много чеснока во время беременности?

Употребление чеснока может быть очень полезным во время беременности, если его умеренно употреблять. Избыток может вызвать раздражение желудочно-кишечного тракта, падения артериального давления до опасного уровня. Рекомендуется не более 2–3 зубчиков чеснока в день, чтобы избежать каких-либо осложнений.

Может ли аллицин лечить дрожжевую или грибковую инфекцию?

Сторонники альтернативного здоровья уже давно рекомендуют употреблять чеснок при лечении вагинальных дрожжевых инфекций, чрезмерного роста кандида и других грибковых инфекций.

Каковы преимущества чесночных таблеток?

Специальное покрытие для таблеток помогает контролировать запах чеснока и обеспечивает высвобождение таблеток после прохождения через желудок.

Turinys
  • Česnakas – nauda sveikatai
  • Kaip kovoti su ligomis
  • Kokių vitaminų jame yra?
  • Kur įsigyti?
  • Česnako ekstraktas
  • Dozavimas
  • Nauda vyrams
  • Nauda moterims
  • Česnako žala
  • Kaip laikyti, sodinti ir nuimti derlių
  • Kaip sodinti česnakus namuose
  • Kada kasti česnaką
  • Kaip laikyti žieminius česnakus patalpose
  • Kaip laikyti vasarinius česnakus bute
  • Kaip laikyti česnaką šaldytuve
  • Kaip greitai nulupti česnaką
  • Klausimai ir atsakymai
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.