Facebook Pixel

Fitneso klubas tinka ne visiems arba Kaip būti geros formos be sporto salės?

Fitneso klubas tinka ne visiems arba Kaip būti geros formos be sporto salės?

Priešingai populiariems įsitikinimams, ne visi sėkmingi ir gražūs žmonės lanko kūno rengybos klubus ir turi asmeninį trenerį. Tiesą sakant, tokia instaliacija yra ne kas kita, kaip rinkodaros triukas, gudrybė, kad nepagailėtumėte savo patrauklumo, nusipirkę brangią abonementą metams ir naudodami tik kelis kartus. 

Tiesa ta, kad dauguma žmonių, kurie visuomenėje laikomi sėkmingais, tiesiog neturi laiko reguliariai treniruotis 3–4 kartus per savaitę. Liūto dalį dienos atima darbas ar mėgstamas dalykas, vėliau – socialiniai įsipareigojimai ir ryšiai (šeima, draugai, partneriai, reikalingos pažintys, profesiniai vakarėliai). Likusį laiką užima kelias, poilsis, higiena ir miegas. Ir jei jūsų uždarbis tiesiogiai nepriklauso nuo jūsų išvaizdos, tai aukoti būtiną poilsį dėl lankymosi sporto salėje nėra labai racionalu. Be elementaraus laiko stokos, yra dar keletas priežasčių kodėl žmonės nenori eiti į kūno rengybos klubus.

1. Pasibjaurėjimas

Sporto salė jautriems lankytojams – tai ne tik treniruokliai, bet ir aplinkui prakaituoti kitų žmonių kūnai. Šlapi suolai ir bendra treniruotėms skirta įranga taip pat neprideda entuziazmo, milijardai milijardų bakterijų nuodų išvalo žmones visą sporto malonumą. Net ir tie klubo lankytojai, kurie, siekdami susikurti palengvėjimo kūną, stengiasi nekreipti dėmesio į trūkumus, išsako pastabų ar veržiasi į piktus įrašus socialiniuose tinkluose apie neteisybę & nbsp;   sambūvis su slampinėtais.

2. Drovumas

Jei jūsų formos toli gražu nėra idealios, kiekvienam gali atrodyti, kad visi į tave žiūri ir net diskutuoja. Tiesą sakant, taip nėra, visi salėje yra užsiėmę savimi ir nekreipia dėmesio į kitų žmonių figūros trūkumus. Tačiau net ir idealių fizinių parametrų žmonėms gali būti gėda išsirengti nuogai rūbinėje ir naudotis bendrais dušais.

3. Nesugebėjimas susikaupti

Norint taisyklingai atlikti pratimą, maksimaliai išvystant raumenis, reikia nuo visko atitraukti dėmesį ir susikaupti. Todėl salėje tiek daug žmonių su ausinėmis. Bet ką daryti su mirgančiomis ekrano užsklandomis monitoriuose, nuolatiniu besimokančiųjų srautu ir baisiais garsais iš laisvųjų svorių zonos, kurie nepaiso bet kokios muzikos ir priverčia drebėti žemės paviršių?

4. Beprasmiškumas

Yra labai aktyvių žmonių , kurie bėgimą takeliu tvankioje patalpoje laiko laiko ir išteklių švaistymu. Vietoj simuliatorių mielai treniruoja bicepsus ir tricepsus su kastuvu, kasdami tranšėją po pamatu, nes aiškiai įsivaizduoja rezultatą – naują tvartą. Tokie žmonės mėgsta būti formos, tačiau fizinį aktyvumą vertina „protingai“ ir nesiruošia eikvoti energijos.

 SO 

  • jei dabar skaitote tekstą su pasipiktinimu, atsižvelgdami į minėtus pasiteisinimus, kurie apibūdinami vienu žodžiu – tinginystė, tai sveikinu, esate šaunuoliai bičiuliai, laikykite riestainį be glitimo ir toliau praktikuokite.

  • Jei nusprendėte, kad turite gyventi visavertiškai, gulėti kiek norite, valgyti ką mėgstate ir atrodyti kaip mėgstate, sveikiname, jūs esate teigiamas kūnas ir tada gali nustoti skaityti visokias nesąmones apie gražų kūną.

  • jei neinate į sporto salę dėl aukščiau nurodytų priežasčių, bet mylite save ir norite gyventi ilgai ir su Sveikiname, ši informacija skirta tik jums.  

Kaip išlaikyti formą sunkiausiu gyvenimo grafiku?

Yra trys ramsčiai, kurie palaiko mūsų gerovę. Tai mityba, miegas ir aktyvumas. Jie turi būti idealiai tvarkingi, o tai galima pasiekti tiesiog pakoregavus gyvenimo būdą. Galite gana greitai įgyti formą ir pamatyti rezultatą, tik sureguliavę jums tinkamą dienos režimą.

Fizinis aktyvumas

Nepaisant įtempto dienos grafiko, gražų atletišką kūną galima ir reikia nuolat judėti. Apkrovos lygis priklausys nuo amžiaus, kūno sudėjimo, sveikatos būklės ir, žinoma, noro. Pavyzdžiui, rytinė mankšta 15-20 minučių puikiai padeda būti formos, disciplinuota, palaiko sąnarių lankstumą ir raumenų tonusą. Darbo dienomis galite vaikščioti daugiau ir tik vieną laisvą dieną skirti tikslinei veiklai – bėgimui, tenisui, ilgam pasivaikščiojimui. Svarbu atsižvelgti į gerovę, o stangri išvaizda ir atletiškas kūnas bus kaip premija. 

Treniruotis jūsų, kalanetika jums puikiai tinka. Kur pradėti? Galite tiesiog pasivaikščioti, kurio metu sulėtinsite arba pagreitinsite žingsnį, pakeliui atlikdami po kelis atsispaudimus nuo kiekvieno suoliuko. Kalanetika – tai bet koks pratimas su savo kūno svoriu, pritūpimais, šuoliais, prisitraukimais ir tempimais. Sporto programas galima peržiūrėti internete ir treniruotis laisvalaikiu. Kad padidintumėte motyvaciją, žinokite, kad 1 valanda aktyvaus judėjimo lauke prilygsta 2 valandoms kardio treniruotės sporto salėje.

Mityba ir vitaminai

Maita yra 70 % rezultato. Net alinančios treniruotės negali padėti susikurti gražaus kūno be subalansuotos mitybos, o ką jau kalbėti apie sveikatą. Deja, maistas ne visada gali mus aprūpinti visomis būtinomis maistinėmis medžiagomis. Be to, gyvename ne ekologiškai švariose vietose, mūsų klimatas neleidžia daug saulėtų dienų per metus, o ištisus metus neturime galimybės gauti kokybiškų šviežių daržovių, vaisių, žolelių ir uogų. Vadinasi, tenka susidurti su daugybe laisvųjų radikalų, vitaminų ir mineralų trūkumo, sezoninių ligų. Tačiau, laimei, šiuolaikiniam žmogui pasisekė, kad jis turi galimybę kontroliuoti maistinių medžiagų suvartojimą dėl biologiškai aktyvių priedų į pagrindinę dietą.

Jei Jei turite tikslą išlaikyti svorį ir būti formos, primygtinai rekomenduojame sau atsakyti į šiuos klausimus:

  1. Ar jūsų mityboje pakanka magnio, seleno, cinko? Jie yra tarsi oras, reikalingas aktyvų gyvenimo būdą vedančiam žmogui.

  2. Ar patikrinote savo vitaminų kiekį? lygis ilgą laiką? Daugumai gyventojų trūksta.

  3. Manome, kad Omega-3 nereikia priminti, tikrai? Tai būtina maistinė medžiaga kiekvienam suaugusiam mūsų klimato zonoje.

  4. Antioksidantai, tokie kaip beta karotinas. , resveratrolis, kurkuminas, likopenas ar kt. Jie padeda apsaugoti ne tik organus, bet ir raumenis.

  5. Ir, žinoma, vitaminai ir ypač A ir E. 

Svarbu reguliariai vartoti vitaminus, kad tai taptų kasdieniu įpročiu, tik Tokiu atveju poveikis bus baigtas.

Miego režimas

Tai yra sunkiausia dalis. Rekomendacijos susidėlioti miego grafiką neretai sukelia ironiškas šypsenas, nes žmogus negali prisiversti užmigti. Tačiau yra ir gerų naujienų! Po pakankamo fizinio aktyvumo, subalansuotos mitybos ir vitaminų palaikymo miegas ateis savaime. 

Visi šie ištekliai yra tarpusavyje susiję. Pavyzdžiui, rytinė mankšta teigiamai veikia virškinimo organus, verčia juos pabusti laiku. Tai reiškia, kad pusryčius valgysite laiku. Ir atvirkščiai, jei einate miegoti po vidurnakčio, negalite svajoti apie jokią sveiką mitybą. 

Sukurkite savo individualų gyvenimo grafiką ir gyvenkite tai su malonumu. Gera sveikata ir sveika išvaizda priklauso tik nuo jūsų, o ne nuo abonemento į geriausią kūno rengybos klubą.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.