Facebook Pixel

Obuolys – gamtos lobis

Obuolys – gamtos lobis

Ar žinojote, kad daugelio tyrimų metu būtent obuolys yra laikomas vertingiausiu mūsų platumose gamtoje augančiu vaisiu? Ar žinote, kad Ukraina yra viena iš pirmaujančių įvairių veislių obuolių gamintojų? Ko yra obuoliuose ir kodėl jie turėtų būti neatsiejama mūsų kasdienio raciono dalis?
Obuolys – gamtos lobis
Obuolys garsėja išskirtiniu skoniu – mėsingas, sultingas ir traškus minkštimas patenkins net Įmantriausi skoniai... be to, gurmanai ir obuolių mėgėjai gali rinktis iš daugybės skirtingų obuolių veislių, kurios skiriasi tiek skoniu, aromatu ir išvaizda, tiek individualių sveikatai naudingų medžiagų kiekiu. Obuolį galima valgyti žalią, jis gali būti sudėtingesnių patiekalų komponentas (mūsų kultūroje dažnai naudojamas kaip priedas prie salotų, pyragų ir net mėsos). Obuolių tinktūra yra labai paklausi (dėl savo skonio ir sveikatai naudingų savybių), o vakarų Europoje sidras buvo nuolat populiarus jau kelis šimtmečius... tai yra obuolių gėrimas su mažu alkoholio kiekiu.
Obuolys yra vertingas vaisius ne tik dėl sveikatai naudingų savybių, bet ir neabejotino skonio bei rinkoje esančių obuolių veislių įvairovės.
Prinokusių obuolių skonis saldžiarūgštis, įvairių veislių gali būti daugiau ar mažiau saldus arba rūgštus. Vidutinis obuolys sveria apie 150 gramų, tačiau yra veislių, kurių atskiros veislės gali net viršyti 1 kg! Minkštimo spalva labai šviesi, artima baltai. Prinokę obuoliai skleidžia šiek tiek juntamą saldų aromatą.
Obuoliuose yra didžiulis kiekis vitaminų, ypač geležies.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.