Facebook Pixel

Kaip susidoroti su venų varikoze?

Kaip susidoroti su venų varikoze?

Pagrindinis ligos simptomas yra juosmens venų išsiplėtimas, nuo kurio ji gavo pavadinimą. Paprastai venų varikozė dažniau pasireiškia moterims — nėštumo metu ar vėliau. Yra pirminės ir antrinės venų varikozės. Pirminei būdingas galūnių silpnumas, sutrinka venų sienelės. Kojos greičiau pavargsta, jaučiamas nuolatinis sunkumas. Antrinis atsiranda jau dėl veninio nutekėjimo pažeidimo. Tokiu atveju vožtuvai neatlieka savo darbo, dažniausiai toks poveikis pasireiškia  su augliais ir traumomis.

 

Venų varikozės priežastys yra kelios:

-paveldimas kraujagyslių silpnumas


- nuolatinis ir ilgalaikis stresas


- sėdimas gyvenimo būdas


- hormoniniai sutrikimai


- nėštumas


- galūnių traumos


Atpažinti ligą gana lengva. Pirmasis požymis yra sunkumas kojose ir nedidelis patinimas, taip pat kartais mėšlungis ir skausmas blauzdose. Pastebimi venų pokyčiai prasideda nuo nedidelio — atsiranda smulkių voratinklinių venų, vėliau venos kyla aukštyn, o kai kuriose vietose sienelės plonėja, todėl venos gali atrodyti mazginės.

Siekiant išvengti rimtų pasekmių, profilaktika ir subalansuotas maistas. Per kraujotakos sistemą mūsų organizmas gauna būtinų maistinių medžiagų ir vitaminų, reikalingų sveikatai palaikyti. Vartodami vitaminus ir tinkamus papildus galite ne tik palengvinti venų varikozės simptomus, bet ir juos išgydyti.

 

Vitaminai venų varikozės profilaktikai ir gydymui

B grupės vitaminai atlieka svarbų vaidmenį venų varikozės prevencija, būtent: tiaminas (B1), folio rūgštis (B9) ir cianokobalaminas (B12). Tiaminas dalyvauja perduodant nervinius impulsus ir reguliuojant kraujagyslių tonusą, normalizuoja medžiagų apykaitos procesus. Dėl jo trūkumo pastebimas kojų patinimas, jų nuovargis ir tirpimas. Folio rūgštis ir cianokobalaminas prisideda prie kraujagyslių epitelio ląstelių atsinaujinimo, atkuria jas po pažeidimo, gerina hematopoezę, normalizuoja reologines kraujo savybes. Šių vitaminų vartojimas kartu bus teisingas sprendimas, nes jie sustiprina vienas kito poveikį.

 

askorbo rūgštis dalyvauja daugelyje žmogaus organizme vykstančių procesų, todėl turi daug naudingų savybių, pavyzdžiui:

  • stiprina kraujagyslių sieneles;>

  • apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio;

  • didina imunitetą;

  • skatina hematopoezę.

Kofermentas Q10 — apsaugo odos ląsteles ir apsaugo nuo jų pažeidimo nuo ultravioletinės spinduliuotės bei reaktyviųjų deguonies rūšių. Taigi Coenism Q10 padeda praturtinti audinius deguonimi ir pagerinti kraujotaką. O tai savo ruožtu padeda išlaikyti elastino ir kolageno molekulių struktūrą ir neleidžia prarasti riebalų rūgščių.

Sergant venų varikoze, verta iš raciono pašalinti sočiuosius riebalus, bet kartu praturtinti organizmą polinesočiąja rūgštimi Omega-3. Po kuo daugiau cholesterolio kaupsis ant kraujagyslių sienelių, tuo greičiau progresuos venų varikozė, jau nekalbant apie aterosklerozės, tromboflebito ir kitų ligų grėsmę.

Gotu Kolos ekstraktas yra rekomenduojama vartoti kaip pagalbinę priemonę venų varikozės profilaktikai. Ekstraktas padeda pagerinti mikrocirkuliaciją kraujagyslėse, o tai savo ruožtu padeda išvengti mėšlungio ir kojų tinimo.

Iš pradžių venų varikozės simptomų, patariame pasikonsultuoti su gydytoju, kad išvengtumėte komplikacijų. Dažnai gydytojai rekomenduoja vartoti kompleksus nuo venų. , kuri padės sustiprinti kraujagyslių sieneles ir pagerinti kraujotaką. Nepamirškite ir apie integruotą požiūrį į gydymą: kompleksinį vitaminų palaikymą, tinkamą mitybą ir sveikatą gerinančius pratimus.

Turinys
  • Venų varikozės priežastys yra kelios:
  • Vitaminai venų varikozės profilaktikai ir gydymui
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.