Facebook Pixel

Kaip sustiprinti imunitetą vasarą?

Kaip sustiprinti imunitetą vasarą?

Sveika gyvensena, aplinka, paveldimumas ir daugelis kitų veiksnių turi įtakos mūsų imunitetui.

Silpno imuniteto simptomai

Jei organizmas nusilpęs, tai iš karto pasireiškia dažnomis peršalimo ligomis, ypač rudenį ir žiemą. Vienas pirmųjų požymių, kad nusilpęs imunitetas – herpeso virusas, pasireiškiantis bėrimais ant lūpų. Nosiaryklės uždegimai, alergijos, odos bėrimai ir kitos ligos prasiskverbia į mūsų organizmą ir neigiamai veikia sveikatą.

Vasara – puikus metas stiprinti imunitetą. Saulė, vitaminų gausa suteikia organizmui jėgų.

Vitaminai.

Įvairūs vaisiai ir uogos leidžia ilgą laiką prisotinti organizmą vitaminais. Kiti ruošia maistingus kokteilius pagal vitaminų papildus span> imuninei sistemai, kurią galima gerti kelis kartus per dieną. Imuniteto formulę sudaro vaistiniai augalai, vitaminai imunitetui stiprinti, antioksidantai, mineralai. Taip pat ir kitų antibakterinių, antiseptinių ir priešuždegiminių savybių.

Закаливание

Gūdinimą galite pradėti nuo paprasto plovimo ir rankų įtrynimo šaltu vandeniu. Kitas žingsnis gali būti apiplauti pėdas vėsiu vandeniu ir galiausiai pereiti prie rytinio ir vakarinio kūno prausimosi vėsiu vandeniu. Vandens procedūros puikiai veikia organizmą, maudynės – visą kūną, skatina grūdinimąsi.

Fizinis aktyvumas

Fiziniai pratimai padeda  sustiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą, greičiau cirkuliuoja kraujas, dėl to greičiau iš organizmo pasišalina toksinai, cholesterolis. Lėtinėmis ligomis sergantys žmonės sportuodami jaučiasi energingesni ir sveikesni.

Vanduo

Karštomis vasaros dienomis svarbu gerti daug vandens ir perkelti šį įprotį į šaltesnius mėnesius. Vanduo padeda ištirpinti visas kenksmingas medžiagas ir yra puikus imuniteto pagalbininkas. Jei jūsų kūnas yra dehidratuotas, jam bus sunku kovoti su liga. Nepriklausomai nuo valgio, per dieną reikia išgerti iki dviejų litrų vandens. Jūs negalite gerti vandens didelėmis porcijomis, nes tai perkrauna šlapimo sistemą. Netektam skysčiui papildyti pakanka mažų porcijų.

Ir galiausiai. Kokius vitaminus gerti? Pasirinkimas dabar didžiulis – tai patenkins poreikį nuolat vartoti vitaminų-mineralų kompleksus, kuriuose yra tinkamos veikliųjų medžiagų dozės.

Turinys
  • Silpno imuniteto simptomai
  • Vitaminai.
  • Закаливание
  • Fizinis aktyvumas
  • Vanduo
Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.