Facebook Pixel

Kaip išsirinkti vitaminus plaukams?

Kaip išsirinkti vitaminus plaukams?

Pagrindiniais vitaminais plaukams stiprinti, taip pat sveikai odai ir nagams palaikyti yra laikomi vitaminai A ir B. Įrodyta, kad jų trūkumas iš karto atsispindi ir mūsų išvaizdoje: oda pleiskanoja, plaukai tampa trapūs, pradeda luptis nagai. Pleiskanų atsiradimas taip pat gali būti susijęs su nepakankamu vitaminų kiekiu.

 

К Plaukų stiprinimas turėtų būti vertinamas kompleksiškai:

  • reguliariai maitinkite plaukus kaukėmis;

  • nepiktnaudžiaukite lygintuvais ir džiovinkite žemoje temperatūroje;

  • vartokite vitaminų kompleksus.

  ;

Paskutinis taškas bus geriausia gražių sruogų atrama. Geriausia rinktis vitaminus, ant kurių pakuotės yra dienpinigių ir vitamino kiekio vienoje tabletėje lentelė. Į tai ypač svarbu atsižvelgti, jei lygiagrečiai vartojate kitus vitaminų kompleksus, nes reikia laikytis dozavimo.

 

Vitaminas A, dar vadinamas retinoliu, padės atkurti keratiną plaukų struktūroje. Jo paros norma organizmui yra apie 1 mg. Šio vitamino yra jautienos kepenyse, morkose, abrikosuose, kopūstuose ir žalumynuose.

 

Kaip minėjome anksčiau, priėmimas vitamino B grupė yra būtinas žmonių sveikatai. tavo plaukai. Norint sustiprinti ir pagerinti plaukų augimą, reikia vitaminų, tokių kaip V2, В5, В6, В8 ir В9. Jų dėka gerokai sumažės plaukų slinkimas, taip pat atsikratysite pleiskanų. Vitaminas B8 padės sustiprinti plaukų folikulus, o jūsų galiukai taip greitai neskilinės. Riboflavinas (B2) yra atsakingas už plaukų augimą ir apsaugo nuo plaukų lūžinėjimo. O folio rūgštis (B9) neleis priešlaikiniams žiliems plaukams atsirasti.

Jei jūsų organizmui nepakanka vitaminas C, plaukai tampa trapūs, nuobodu, ant nagų atsiranda baltų dėmių. Plaukų, nagų ir odos vitaminų sudėtyje turėtų būti askorbo rūgšties. Jos dienos poreikis suaugusiam žmogui neturėtų būti mažesnis nei 60 mg.

 

tokoferolis arba vitaminas E skatina plaukų augimą ir stiprėjimą, taip pat maitina plaukų folikulus ir sukuria apsauginį barjerą nuo išorinių neigiamų poveikių. Jo trūkumą galima nustatyti per trumpą laiką, tačiau atstatymas užtruks ilgiau.

 

Ir nuolatinis padėjėjas kovojant su iškritimu yra vitaminas D3. Tai žymiai sumažina plaukų slinkimą, stiprina plaukų folikulus, o tai savo ruožtu skatina naujų augimą.

 

Be vitaminų į vidų, nepamirškite apie plaukų maitinimą vitaminais naudojant įvairias kaukes. Jas reikėtų daryti reguliariai 2–3 kartus per savaitę.

 

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.