Facebook Pixel

Kaip apsaugoti odą nuo šalčio ir vėjo?

Kaip apsaugoti odą nuo šalčio ir vėjo?

Atėjus žiemai jaučiame šaltas ir vėjuotas dienas. Atėjo laikas patikrinti odos priežiūros būklę ir kompensuoti kosmetikos trūkumus. Odos priežiūra priklauso nuo sezoninių pokyčių. Bent jau taip turėtų būti, kad oda būtų patikimai apsaugota nuo kritulių.
Naudodami tą patį drėkinamąjį kremą ištisus metus negalite patenkinti jūsų odos lūkesčių, nes jie nuolat keičiasi – priklausomai nuo sezono, išorinių veiksnių įtaka, mityba, sveikatos būklė, savijauta – nuo dienos iki dienos, beveik nuo minutės iki minutės, priklausomai nuo paros ciklo. Naudojant tą patį kremą ištisus metus, tam tikru momentu gali kilti problemų. Per lengvas drėkinamasis kremas, naudojamas žiemą, gali nušalti ir sudirginti odą, per riebi – vasarą, per didelis odos stresas. Taigi, kaip rūpintis savo odos priežiūra rudenį ir žiemą, kad ji būtų tinkamai prižiūrima ir apsaugota? Žemiau pateikiami keli patarimai.
Su kokiomis problemomis dažniausiai susiduriame šiuo metų laiku?
padidėjęs odos jautrumas – dažnas veido paraudimas, karščio pojūtis;
odos įtempimo ir sausumo būsena, dažnai pastebimas lupimasis, kuris apima ne tik veidą, bet ir visą kūną, taip pat rankas ir lūpas;
padidėjęs kapiliarų trapumas, būdingas eritemai;
padidėjusi riebalų gamyba;
uždegiminiai polinkiai – dažniau atsiranda pūlingų spuogų.
Ypač šiuo metų laiku nereikėtų pamiršti ir vitaminų.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.