Facebook Pixel

Kaip apsisaugoti nuo peršalimo?

Kaip apsisaugoti nuo peršalimo?

Nosis veikia kaip „koridorius“; oro srautas kvėpavimo metu. Jo užduotis yra tinkamai drėkinti ir sušildyti orą. Kaip apsisaugoti nuo peršalimo?
Sveikas žmogus savo darbo dėka per minutę atlieka 12-15 įkvėpimų. Iškvepia vidutiniškai 6 litrus oro. Rudens-žiemos laikotarpiu nosies funkcionavimas yra sunkus. Tačiau galite pabandyti išvengti slogos.
Atėjus rudeniui ir žiemai dažniausiai didėja sergamumas gripu ir SŪRS. Būtent šiuo laikotarpiu ypač rizikuojame susirgti sloga, tai yra šnekamojoje kalboje kalbant, sloga, kuri yra vienas dažniausių peršalimo simptomų. Tai sukelia čiaudulį, įbrėžimą ir nosies išskyras. Tai ypač pasireiškia miego metu, todėl sunku tinkamai pailsėti. Kai mūsų organizmas yra bendro nusilpimo būsenoje, tai gali sukelti net kvėpavimo sutrikimus.
Rudens-žiemos laikotarpiu mūsų nosies laukia kiti „spąstai“, tai yra radiatoriai ir kondicionieriai. Kai įjungiame šildymą namuose ir automobiliuose, dažnai tai sukelia pernelyg didelį nosies gleivinės džiūvimą ir kvėpavimo sutrikimus.
Kai už lango tampa drėgna ir šalta, o be to, prasideda rudens-žiemos peršalimo laikotarpis, verta laikytis kelių paprastų taisyklių, kurios padės apsisaugoti nuo peršalimo:
Ilgi pasivaikščiojimai. . Vieno išėjimo metu nepamirškite nueiti apie 6000 žingsnių.
Pabandykite rasti nuo 15 minučių iki pusantros valandos per dieną laiko atsipalaidavimui ir kvėpavimo pratimams.
Naudokite tinkamus apsauginius ir gydomuosius nosies preparatus hialurono rūgšties pagrindu. Hialurono rūgštis padeda palaikyti nosies gleivinės hidrataciją. Taip pat prisideda prie nosies gleivinės atsinaujinimo.
Bent kartą per dvi savaites įkvėpkite kvėpavimo takų.
Dažnai vėdinkite butą.
Nepamirškite drabužių derinti pagal orą lauke. Neužšaldykite.
Stenkitės išlaikyti temperatūrą bute apytiksliai. 20-22 laipsnių.
Gerkite arbatą su medumi ir citrina. Valgykite vitaminą C, pageidautina natūraliu pavidalu.
Vartokite vitaminus, kurių taip trūksta rudens-žiemos laikotarpiu.

Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.