Facebook Pixel

Kokių vitaminų reikia studentams?

Kokių vitaminų reikia studentams?

Verta atkreipti dėmesį į tai, kad vaiko, einančio į mokyklą, lankančio įvairius papildomus būrelius, būrelius, imuninė sistema nuolat patiria stresą, todėl svarbu jį palaikyti vitaminais. Būtina  mokinį aprūpinti tinkama mityba,  kurioje būtų pakankamai baltymų, riebalų ir angliavandenių, o tai savo ruožtu prisideda prie maksimalaus vitaminų ir mineralų pasisavinimo.

Vitaminai C, A, E ir D turi būti vaiko mityboje, nes jie atlieka svarbų vaidmenį saugant organizmą nuo virusų ir bakterijų.  Jei neturite galimybės tiekti šių vitaminų kartu su maistu, tuomet turėtumėte kreiptis į specialius vitaminų kompleksus. Pavyzdžiui, Vaikiški Multi-Vitamin, U-Cubes by Solgar, kuriame yra vitamino A akių sveikatai ir vitaminų energijai metabolizmą ir C ir D imuninei funkcijai užtikrinti.

 

Žinomas pediatras daktaras Komarovskis vitaminus vadina svarbiomis vaiko sveikatai medžiagomis. B grupės vitaminai —  vienas svarbiausių vitaminų moksleiviams, nes jie aktyvina smegenis.

  • В1 — padės jūsų mokiniui suaktyvinti pažintinę veiklą. Dėl šio vitamino trūkumo vaikas pradeda blogiau atsiminti, tampa irzlus, dėl to greičiau pavargsta.

  • Jei, be mokyklos, vaikas apkraunamas įvairia papildoma veikla, jam reikia vitaminų B2 ir 3. Jie atsakingi už energijos gamybą.

  • Ilgalaikė atmintis priklauso nuo vitamino B5, o jo trūkumas pasireiškia nuolatiniu nuovargiu ir miego sutrikimais.

  • Jūsų vaikui reikia vitamino B6, kad jo centrinė nervų sistema būtų sveika.

  • B12 yra atsakingas už lengvą miego ir budrumo pakeitimą, apsaugo nuo galvos svaigimo staigiai keičiant režimus.

Taip pat atminčiai ne mažiau svarbus vitaminas C, nes padeda geriau įsisavinti B grupės vitaminus. E yra žinomas kaip geras asistentas, apsaugantis nervų ląsteles nuo įvairių toksiškų junginių. Jis taip pat stiprina kraujagyslių sieneles.

Pakankamas folio rūgšties kiekis yra svarbus nervų sistemos jaudrumui reguliuoti, atminčiai ir judrumo greičiui palaikyti. mąstymas. Jo trūkumas sukelia mokinio apatiją ir trumpalaikės bei ilgalaikės atminties problemas.

Ne mažiau svarbu, kad vaiko organizmas gautų pakankamai. mineralų, jie taip pat reikalingi atminčiai ir dėmesiui. Ypač vertingi geležis, magnis, cinkas. Jie leidžia palaikyti daugiau nei tris šimtus skirtingų biocheminių procesų mūsų organizme. Tai apima baltymų sintezę, ląstelių dalijimąsi, nervų ir raumenų sistemų veiklą, taip pat vandens balanso palaikymą, kraujospūdžio kontrolę ir imuniteto stiprinimą. O jie   prisideda prie medžiagų apykaitos procesų normalizavimo, gerina kraujodarą, šalina anemijos padarinius, stabilizuoja hormonų apykaitą.

 

Mokyklinio amžiaus vitaminų formos įvairios — sirupai, tabletės, kramtomieji saldainiai, kapsulės, dražė. Tuo pačiu labiausiai paklausūs yra vitaminų kompleksai vaikams kramtomųjų saldainių pavidalu, nes vaikams primena paprastus saldumynus.

 

Kaip matote, vitaminų papildai suteikia mokiniui tinkamą naudingų medžiagų derinį, kuris palaiko nervų sistemą, aktyvina atmintį, taip pat mąsto.



Atsakomybės neigimas

Šis tinklaraštis nėra skirtas diagnozei, gydymui ar medicininėms konsultacijoms teikti. Informacija šiame tinklaraštyje pateikiama tik informaciniais tikslais. Dėl bet kokių medicininių ir su sveikata susijusių diagnozių ir gydymo kreipkitės į savo gydytoją. Šiame tinklaraštyje pateikta informacija neturėtų būti laikoma pasikonsultavimo su gydytoju pakaitalu. Šio tinklaraščio straipsniuose pateikti teiginiai apie konkrečius produktus nėra patvirtinami dėl ligų gydymo, diagnozavimo ar prevencijos.

Ar jums patiko šis įrašas?
0
0
Straipsnio komentarai
Nėra atsiliepimų
Pridėkite savo apžvalgą

Atsiliepimai bus rodomi po moderavimo.